Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 08-11- 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                                    08-11- 2018
                  ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α
          image (4).jpeg


                                                                 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08-11-2018 στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α ΦΥΛΗΣ, με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων, εξασφαλίζοντας έτσι την σχετική απαρτία των μελών του  που απαιτείται από το καταστατικό μας, αποφάσισαν ομόφωνα να διεκδικήσουν μαζικά και κινηματικά την λύση των παρακάτω θεμάτων:

1.  Χωροθετήσεις  ενόψει της εξάντλησης των χώρων του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Φυλής έως την άνοιξη του 2020.
2. Καταβολή των αναδρομικών των συναδέλφων ΙΔΑΧ που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.
3. Την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της εκκρεμότητας που αφορά την  αναγνώριση της προϋπηρεσίας από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των μονίμων συναδέλφων.
4. Εφαρμογή της ΣΣΕ που υπέγραψε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 3 Αυγούστου του 2018 για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των αφοδευτηρίων-τουαλετών κοινόχρηστων χώρων των γραφείων του ΕΔΣΝΑ.  
5. Αδικαιολόγητες και παράνομες πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΣΜΑ
6. Το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων των επιδομάτων αδείας και των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ.
7.  Το ζήτημα της πιστοποίησης των παρουσιών στους χώρους των εργοταξίων
8.  Το θέμα της απασχόλησης κατά τις Κυριακές των εργαζομένων στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ
9. Οι κινητοποιήσεις και οι εξελίξεις μέχρι σήμερα σχετικά με το επίδομα Ανθυγιεινής εργασίας.
10.  Οι κουκουλοφόρικες ανώνυμες καταγγελίες για τις κινητοποιήσεις μας τον Μάιο του 2018.


Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
  1. Συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 για να μην περάσει η κατάργηση των Β.Α.Ε και η περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.
  2. Άμεση συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με την Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ
  3. Την ανάδειξη του θέματος των χωροθετήσεων με όλα τα πρόσφορα μέσα, ώστε να διαθέτει ο ΕΔΣΝΑ νέες θέσεις για ΧΥΤ στην Αττική εντός του 2019 σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των συναδέλφων του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού του φορέα μας.
  4. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να κοινοποιηθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας την συμπαράσταση και την στήριξη της στα δίκαια αιτήματα  των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ.
  5. 48ωρη απεργία σε περίπτωση κατάργησης των Β.Α.Ε και περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ στους εργοταξιακούς χώρους.  Με την λήξη της 48ωρης, Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
  6. Για τις κλήσεις σε απολογία στο ΣΜΑ να εκδοθεί απαλλακτική απόφαση με ευθύνη του Διευθυντή.
  7. Για τις ανώνυμες καταγγελίες που αφορούν στην απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου του Μαίου 2018 η Γενική Συνέλευση απαντά ότι είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος η υπεράσπιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφασίζονται και διεξάγονται από τα αρμόδια κατά το καταστατικό όργανα του Σωματείου μας, απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση ή σπίλωση.
  8. Θεωρούμε εξοντωτική, σχεδόν απάνθρωπη και μη συνάδουσα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα την απόφαση Δικαστηρίου με την οποία καταδικάζει με ποινή 10ετούς κάθειρξης καθαρίστρια του Δήμου Βόλου γιατί-μπροστά στο φάσμα της ανθρωποφάγας ανεργίας-πλαστογράφησε το απολυτήριο….της  ΣΤ΄Δημοτικού.


                                                                      Η Γενική Συνέλευση

                                                    Του Σωματείου εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ
https://docs.google.com/document/d/1wgWITzRQDc5aiQFzKYj1OVebX4-v735kT7k1AMvQop4/edit#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου