Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Κορωπί: Εντονες αντιδράσεις στα σχέδια χωροθέτησης ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ



Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Κορωπί, με θέμα τα σχέδια κυβέρνησης και Περιφέρειας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και, σύμφωνα με αυτά, σχεδιάζεται η χωροθέτηση ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ σε ανενεργό λατομείο της περιοχής, όπως και σε αντίστοιχο στα Μέγαρα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτοικοι της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο απαιτώντας να μην υλοποιηθούν αυτοί οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί.

Από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ο πρόεδρός του Μέντης Δαμασκηνός σε παρέμβασή του επισήμανε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί τη διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Ιδιαίτερα για το χώρο του ανενεργού λατομείου Κυριακού, που όπως φαίνεται η κυβέρνηση και η Περιφέρεια σχεδιάζουν να χωροθετήσουν ΧΥΤΥ, το ΕΚ υπογράμμισε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος, γιατί βρίσκεται εντός της βιομηχανικής ζώνης και πλησίον του οικιστικού ιστού με ό,τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στη βιομηχανική ζώνη, αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κορωπίου. Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η όποια πιθανή διαρροή θα μολύνει ανεπανόρθωτα τον ήδη επιβαρυμένο υδροφόρο ορίζοντα.
Άλλωστε, αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια είναι η συγκεκριμένη περιοχή του λατομείου να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στο λαό της περιοχής και αντί αυτού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια διαλέγουν το δρόμο των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ. Παρέμβαση έγινε και από το δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαγγέλη Ρεμπάπη.
https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/koropi-entones-antidrasis-sta-schedia-chorothetisis-chyta-chyty/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου