Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ 17 - 10 - 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                                                                       17-10-2018
        ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α
               image (4).jpeg                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, στην συνεδρίαση-με απόντες τους τρείς συνδικαλιστές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ οι οποίοι προφασιζόμενοι αστείες δικαιολογίες δεν προσήλθαν-που πραγματοποιήθηκε στις 16-10-2018 αποφάσισε ομόφωνα: την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων καθώς  διαιωνίζονται σοβαρά ζητήματα που μας αφορούν άμεσα (και παρά τις υποσχέσεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα), και έχουν προκύψει νεότερα,  ειδικότερα:

1.Το θέμα των χωροθετήσεων ενόψει της εξάντλησης των χώρων του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Φυλής έως την άνοιξη του 2020 με δεδομένο ότι καμία διαδικασία για εξεύρεση λύσης δεν έχει ανοίξει, παρά τις διαβεβαιώσεις της Προέδρου από τον Ιούνιο του 2018 για ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα αυτό, οι ανακοινώσεις παραμένουν ζητούμενο.
2.Το θέμα της καταβολής των αναδρομικών των συναδέλφων ΙΔΑΧ ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Σε εκκρεμότητα παραμένει μετά από δύο χρόνια και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των μονίμων συναδέλφων.
3.Η εφαρμογή της ΣΣΕ που υπέγραψε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 3 Αυγούστου του 2018 για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των αφοδευτηρίων-τουαλετών κοινόχρηστων χώρων των γραφείων του ΕΔΣΝΑ  παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ερμηνεία με το υπ. αρ. πρωτ. 56376/15-10-2018 έγγραφο του προς άρση κάθε αμφισβήτησης.
4.Οι αδικαιολόγητες και παράνομες πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΣΜΑ που σημειωτέον είναι και «συνδικαλιστής» τις οποίες καταγγέλλουμε απερίφραστα. Ζητάμε την άμεση ανάκληση τους.  
5.Το θέμα των δικαστικών διεκδικήσεων των επιδομάτων αδείας και των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ των οποίων οι αγωγές δεν έχουν εκδικαστεί, ζητάμε από την Διοίκηση με απόφαση της να τα καταβάλει με εξωδικαστικό συμβιβασμό σε όλους τους εργαζόμενους Μόνιμους και ΙΔΑΧ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει αναρτήσει αποφάσεις και σχετικά αιτήματα προγραμματίζοντας και κινητοποιήσεις.
6.Το ζήτημα των καρτών παρουσίας στους χώρους των εργοταξίων και τότε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και το Δ.Σ σήμερα εκφράζει την πλήρη αντίθεση τους, γιατί υποσκάπτει την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων λόγω της διασποράς των υπομονάδων, των αντίξοων συνθηκών εργασίας και των μικρών ή μεγάλων έκτακτων αναγκών.
7.Σχετικά με το θέμα της απασχόλησης κατά τις Κυριακές των εργαζομένων στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, «η λύση που δόθηκε….»,  μετά την πίεση από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τον Μάιο του 2018  και την συνάντηση με την Πρόεδρο, από τον Γενικό Γραμματέα, χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των εργαζομένων ως αποσπασματική, βραχυπρόθεσμη με ημερομηνία λήξης και υποτιμητική για το επιστημονικό προσωπικό. Περισσότερο υποτιμητικό είναι το γεγονός ότι τα δικαίωμα απασχόλησης κατά τις Κυριακές εδόθη μόνο στον Αναπληρωτή Διευθυντή  των Οικονομικών Υπηρεσιών…!!!!!! Ο οποίος βασιλικότερος του Βασιλέως έχει σοβαρή απασχόληση κατά τις Κυριακές να επιβλέπει τη προσέλευση των συναδέλφων. Η τακτική αυτή της Διοίκησης μόνο μια ερμηνεία έχει, όπως άλλωστε και τα δείγματα άλλων πράξεων της, την επιλεκτική χρήση της απασχόλησης υπαλλήλων των κεντρικών γραφείων κατά τις Κυριακές. Οι τακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων. Ζητάμε όλοι οι συνάδελφοι να περιλαμβάνονται στην προέγκριση των Δ/νσεων τους ώστε να δίνετε η δυνατότητα να συμμετέχουν στην απασχόληση κατά τις Κυριακές χωρίς διακρίσεις.
8.Για το επίδομα Ανθυγιεινής εργασίας, οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ με τους συναδέλφους μας των Δήμων και την Ομοσπονδία μας θα δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τελικής δικαίωσης μας.
9.Τέλος καταδικάζουμε τις κουκουλοφόρικες ανώνυμες καταγγελίες για τις κινητοποιήσεις μας τον Μάιο του 2018 που σκοπό έχουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα μας και τασσόμαστε στο πλευρό του Προέδρου του Σωματείου μας που έχει κληθεί ως μάρτυρας προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για την κουκουλοφόρικη αυτή καταγγελία.
Συνάδελφοι την 1-11-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η Γενική μας Συνέλευση στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής με παράλληλη τετράωρη στάση εργασίας. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρόν, η λύση στα αιτήματα μας θα δοθεί με την συμμετοχή και τον αγώνα.   Η παρουσία όλων των εργαζομένων είναι απαραίτητη.
                                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                                              Γ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου