Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

(Στην σημερινή συγκέντρωση 200 άτομα με την ΛΑΕ και τριάντα με το ΜΕΤΑ. Ο Λαφαζανικός ηγεμονισμός και η τακτική του δίπορτου σκοτώνουν την αντιμνημονιακή αριστερά! Αλλά ο Λαφαζάνης αγέρωχος ως Ναπολέων με κάθε ευκαιρία αποθανατίζει τη μούρη του)! Απεργιακός ξεσηκωμός σ’ όλη την Ελλάδα! Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες. Η συνέχεια αύριο Πέμπτη 7μμ στο Σύνταγμα και στις πλατείες

Απεργιακές συγκεντρώσεις


Σημαντική επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η Γενική Απεργία και κυρίως τα συλλαλητήρια και οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.  
Το πιο σημαντικό είναι ότι στη Γενική απεργία συμμετείχαν και οι έμποροι και επαγγελματίες, που στην πλειοψηφία τους έκλεισαν τα μαγαζιά τους. Συμμετείχαν, επίσης, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, που μετά από αποφάσεις των συλλογικών φορέων τους έκαναν αποχή από τις δουλειές τους.

Το παρόν στις πολύ μαζικές, πολύχρωμες από άποψη συμμετοχής κομμάτων της Αριστεράς, οργανώσεων, παρατάξεων, συνδικάτων,  φορέων και ιδιαίτερα μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έδωσαν με μπλοκ διαδηλωτών όχι μόνο οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και έμποροι, επαγγελματίες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, νέοι/ες, άνεργοι, φοιτητές κλπ, δίνοντας, έτσι, στον απεργιακό αγώνα παλλαϊκά χαρακτηριστικά.  
Στην Αθήνα οι διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες στην ουσία και στο δρόμο ενώθηκαν στο δρόμο σε ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι, το οποίο περίπου στις 12:30 το μεσημέρι κατάκλυσε το κέντρο της πόλης.
Με ξεχωριστή, δυστυχώς, όπως πάντα, συγκέντρωση και ξεχωριστή πορεία συμμετείχε το ΠΑΜΕ.
Στην πορεία της Αθήνας το μεγάλο και μαχητικό μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ξεκίνησε με προσυγκέντρωση από τη Χαλκοκονδύλη και Πατησίων με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σχεδόν όλα τα μέλη και στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου της.
Το μπλοκ της ΛΑ.Ε ήταν το μόνο που πέρασε μέσα στην πλατεία, ακριβώς κάτω από την Βουλή, προσπέρασε τον ΆγνωστοΣτρατιώτη και έφτασε μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλήςόπου εμποδίστηκε να προχωρήσει από τα ΜΑΤ που έσπευσαν να φράξουν τα σκαλοπάτια. 
Η ΛΑΕ συμμετείχε με μαζικά μπλοκ διαδηλωτών και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Χώρας στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό για συμπεράσματα ότι όλα συλλήβδην τα συστημικά διαδικτυακά μέσα και το ΑΠΕαποσιώπησαν απολύτως την παρουσία της ΛΑ.Ε  και η δημοκρατία τους έφτανε μέχρι το ΠΑΜΕ!
Ιδιαίτερα μαζικά και μαχητικά ήταν τα μπλοκ των φοιτητικών σχολών.
Αγωνιστική ήταν η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Στις πορείες κυριάρχησαν αντιμνημονιακά, αντικυβερνητικά συνθήματα καθώς και κατά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων: «ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ. ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΣΘΟ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΛΑ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ Τ’  ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ. ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΕ  ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ  ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΤΣΙΠΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΙΑΣΤΕΙΤΕ ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ».
Η έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη και πρωτοπόρων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης για νέα μεγάλα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί και Συναυλία από την ορχήστρα Μ. Θεοδωράκη,  και σε συλλαλητήρια όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων αύριο Πέμπτη, 18/5, στις 7μμ, θα είναι η αγωνιστική συνέχεια της σημερινής πανεργατικής απεργίας και μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών.
Η γενική απεργία της 17ης Μάη μαζί με την αυριανή κινητοποίησηστις πλατείες αποτελούν πλέον ένα μεγάλο κινηματικό και πολιτικόσταθμό, που θέτει σε νέα αμφισβήτηση το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό και κάνει δραματικά επίκαιρη την πρόταση της ΛΑΕ για τη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού μετώπου όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, ώστε αυτές οι εξελίξεις να έχουν ανατρεπτικό και προοδευτικό περιεχόμενο και κατεύθυνση.
Η παραπέρα ενίσχυση, συντονισμός και κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, η διεύρυνση της κοινωνικής συμμαχίας, που αποτυπώθηκε στη σημερινή απεργία και η συγκρότηση του ενιαίου πολιτικού μετώπου μπορούν να φέρουν πιο κοντά την μεγάλη αντιμνημονιακή δημοκρατική ανατροπή, με έξοδο από την ευρωζώνη και σε ρήξη με την ΕΕ που έχει ανάγκη όσο ποτέ ο λαός , η νεολαία και η χώρα μας.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Παν. Λαφαζάνης: Κυβέρνηση θεσμικού παρακράτους και παραΣυντάγματος. Η Ελλάδα ζει μια νέα επταετία μνημονιακής, τώρα, χούντας
Ο Παναγ. Λαφαζάνης από την απεργιακή πορεία έκανε την παρακάτω δήλωση:
”Η Ελλάδα ζει μια νέα σκληρή επταετία με μνημονιακή, τώρα, χούντα.
Η χώρα κυβερνάται εδώ και επτά χρόνια με οιονεί κλιμακούμεναπραξικοπήματα και από έκνομες κυβερνήσεις που έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου, με το 4ο μνημόνιο, ρίχνει εντελώς τα προσχήματα και τις μάσκες για να εμφανισθεί στο λαό γυμνή, ως κυβέρνηση παρασυντάγματος και θεσμικούπαρακράτους.
Ως κυβέρνηση που καταλύει και το τελευταίο ίχνος δημοκρατικήςνομιμότητας και κυριαρχίας στη χώρα.
Η κυβέρνηση αυτή, οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το τέταρτο μνημονιακό τέρας και αυτοί που με την παρουσία τους νομιμοποιούν τις πραξικοπηματικές διαδικασίες, δεν φέρουν μόνο πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες και γρήγορα θα λογοδοτήσουν.
Ο λαός έρχεται ξανά αγωνιστικά στο προσκήνιο.
Ούτε η ασπίδα των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ούτε η βρώμικη στήριξη των πιστωτών της ΕΕ-ΔΝΤ και της εγχώριαςκλεπτοκρατίας, δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την παραδειγματική τιμωρία και την ανατροπή των μνημονιακών ενόχων και συνενόχων.”
πορεία9πορεία12
πορεία14πορεία16πορεία17πορεία23πορεία30πορεία31
πορεία1πορεία4  πορεία12πορεία14πορεία15πορεία16
 http://www.iskra.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%89%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4/
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2017/05/200-7.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου