Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Συνδικάτο ΟΤΑ: Όλοι στην απεργία στις 17 του ΜάηΤο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και τη Περιφέρεια σε «ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ»! «Να μην πάει ώρα χαμένη! Στις 17 του ΜΑΗ να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς!», καλεί με ανακοίνωσή του, η οποία αναλυτικότερα, έχει ως εξής:

Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς και τις συντάξεις μέσα από τη κατακρεούργηση του αφορολογήτου και τη περικοπή της προσωπικής διαφοράς. Χάνουμε 1 μισθό και δύο συντάξεις! Κρατούν στο ακέραιο το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας για τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα και τις επεκτείνουν! Ιδιωτικοποιούν ενέργεια, νερό, μεταφορές! Τα τιμολόγια θα πάρουν φωτια! Απελευθερώνουν ππληστηριασμούς, κατασχέσεις! Βάζουν νέα εμπόδια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην οργάνωση του αγώνα, στην απεργία! Θέλουν να μην μπορούμε να αποφασίζουμε μια κινητοποίηση!
Είναι αδίστακτοι! Ανακοίνωσαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας που θεμελιωθηκε στο αίμα των αγώνων των εργατών την μέρα της πρωτομαγιάς!
Τα μέτρα είναι το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Από την αγριότητα τους δεν γλυτώνει κανείς!
Καμιά αυταπάτηΔεν έχουν τσίπα! Τα αντίμετρα που ανακοινώνουν είναι φορολογικές μειώσεις για τις επιχειρήσεις! Αποδοχή ότι η ακραία φτώχια θα ξεπεράσει κάθε όριο!
ΤΑΞΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ                                             ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗ!
Στο κλάδο μας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απολύσεις με την αξιολόγιση και τη κινητικότητα. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών συνεχίσει να βάζει πλάτη στην υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό έκανε όλα τα χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις, το ίδιο κάνει και τώρα. Μαζί κατάργησαν τη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και την αντικατέστησαν με τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 495 ευρώ.. Μαζί κατάντησαν τη Τοπική Διοίκηση φοροεισπρακτική μηχανή λεηλάτησης του λαϊκού εισοδήματος.

Σήμερα μαζί απολύουν 15.000 συναδέλφους συμβασιούχους! Να σημάνει συναγερμός στο αμαξοστάσια! Αν απολυθούν οι συνάδελφοι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είναι προ των πυλών!

Κανένας μόνος του! Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Καμιά εμπιστοσύνη στις εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ! Σπέρνουν τη μοιρολατρεία, την απογοήτευση, τον συμβιβασμό! Δεν ξεχνάμε τα συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης! Δικό τους δημιούργημα είναι η αξιολόγηση και η στοχοθεσία! Έχουν το θράσσος να μιλάνε για αγώνες αυτοί που μας διασπούν, διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας όπως και οι εργοδότες!    
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε! Έχουμε υποχρέωση σε εμάς και τα παιδιά μας! Δεν είναι ανίκητοι! Αν δεν αντισταθούμε θα φέρουν και άλλα μέτρα! Δεν έχουν τη συναίνεση μας! Να απαιτήσουμε να μας δώσουν πίσω ότι μας πήραν κατά τη διάρκεια της κρίσης! Να ενώσουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους ανέργους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές, τους μαθητές! Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα! Κάθε μέρα, κάθε στιγμή να μας βλέπουν μπροστά τους! Όλοι στους δρόμους!

Να μετατρέψουμε τα δημαρχεία, τα αμαξοστάσια, όλους τους τόπους δουλειάς σε κάστρα αγώνα! Να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους με περιοδίες, συσκέψεις, μαζικές γενικές συνελεύσεις! Από την οργάνωση και τη συμμετοχή μας θα κριθεί και το αποτέλεσμα!  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΑΗ!  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΚΟΤΖΙΑ)
Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 09:30 στη πλ. Κάνιγγος.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-oloi-stin-apergia-stis-17-tou-mai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου