Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: Απέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας -Ζητούν ανάκληση απόφασης



Τη δέσμευση του δημάρχου Ιωαννιτών, ότι δεν θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας του δήμου, δηλώνει ότι απέσπασαν οι εργαζομένοι ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων, μετά από κινητοποίηση τους ενώ πλέον ζητούν να υπάρξει ανάκληση της αρχής απόφασης με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Ιωαννίνων, σημειώνει:
«Το Δ.Σ. του συλλόγου χαιρετίζει την μαχητική συμμετοχή των εργαζομένων της καθαριότητας μαζί με τα απορριμματοφόρα στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο .Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα.
Ο Δήμαρχος , παρόντος του Αντ/ρχου καθαριότητας και του Γ.Γ. του Δήμου, δεσμεύτηκε δημόσια μπροστά στους εργαζόμενους (και στα ΜΜΕ ) ότι δεν θα γίνει η ιδιωτικοποίηση που είχαν αποφασίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης των 11 μόνιμων υπαλλήλων στη καθαριότητα και με την ολοκλήρωση του Ο.Ε.Υ. που είναι σχεδόν έτοιμος θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις για τα ανταποδοτικά.
Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφικά θεωρεί θετικό το αποτέλεσμα, (Ζέκα δεν έγινε τίποτα το θετικό, ούτε ένα βήμα) όμως για να ολοκληρωθεί η επιτυχία ζητήσαμε από τον Δήμαρχο ,το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πίσω την απόφαση .
Ζητάμε να μπει θέμα ανάκλησηςτης απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο
Το συμπέρασμα που βγαίνει συνάδελφοι και από αυτή την κινητοποίηση είναι ότι, με τους αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας . Χρειάζεται δυνατά ,οργανωμένα, ενωτικά, συσπειρωμένοι στο σύλλογο, μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αυξήσουμε την απαιτητικότητά μας απέναντι στην βάρβαρη αντεργατική πολιτική που μας έχουν επιβάλει., η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – όπως και η προηγούμενες Κυβερνήσεις – μαζί με την Τρόικα.
Παλεύουμε να μην ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα, ούτε άλλες υπηρεσίες,
Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
Να μην καταργηθούν τα ΒΑΕ».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ergazomenoi-ota-n-ioanninon-apetrepsan-tin-idiotikopoiisi-tis-kathariotitas-zitoun-anaklisi-apofasis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου