Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Συνδικάτο ΟΤΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δίκη 35 συνδικαλιστών



Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου, 11:30 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9), καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ, ενόψει της δίκης 35 συνδικαλιστών, μελών του ΠΑΜΕ.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ, σημειώνει:

“Στις 16 Μάρτη, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επαναφέρει το κατασκευασμένο κατηγορητήριο για δήθεν υλικές ζημιές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, παρά την περίτρανη αθώωσή τους. 35 στελέχη του Π.Α.ΜΕ. σέρνονται εκ νέου σε μια δίκη παρωδία. Το «έγκλημα» που έκαναν; Είχαν προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού.
Να θυμίσουμε ότι οι συνάδελφοί μας το 2013 είχαν προχωρήσει σε αυτή την κινητοποίηση ύστερα από δηλώσεις του τότε υπουργού εργασίας της ΝΔ, Γ.Βρούτση μεταξύ των οποίων ανέφερε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις». Δηλώσεις πρόκληση για κάθε εργαζόμενο που με κόπο και ιδρώτα έχτισαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι συνάδελφοι μας τότε αθωώθηκαν αφού περίτρανα αποδείχτηκε η προσπάθεια προβοκάτσιας εις βάρος τους ότι δηλαδή δήθεν προέβησαν σε ζημιές στο γραφείο του υπουργού.
Σήμερα 4 χρόνια μετά, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επαναφέρει στο προσκήνιο το κατηγορητήριο. Μπροστά στο κλείσιμο της αξιολόγησης είναι ολοφάνερη η προσπάθεια να σιγήσουν κάθε οργανωμένη μορφή αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε εκείνοι ξέρουν. Η οργανωμένη ταξική πάλη είναι εφιάλτης στα σχέδια τους. Ζητούν σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας. Η προσπάθεια αυτή άλλωστε εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να προχωρήσουν σε περαιτέρω χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών της εργατικής τάξης. Αυτό που θέλουν, να είναι ανενόχλητοι να διαλύουν τις ζωές της εργατικής τάξης και εμείς απλά να τους κοιτάμε αμίλητοι και ακούνητοι .Μας θέλουν ανοργάνωτους, χωρίς φωνή, χωρίς ελπίδα για το αύριο. Να μην το επιτρέψουμε. Φτάνει πια.
Στην τρομοκρατία απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων!
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα αυτή προσπάθεια τρομοκράτησης της εργατικής τάξης. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Απαντάμε με ισχυρό εργατικό κίνημα που με τη δράση του και την ταξική του κατεύθυνση θα πετά στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα κατηγορητήρια και τις προβοκάτσιες. Δεν θα κάνουμε πίσω.
Καλούμε τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, συνδικαλιστές να δώσουν το παρών τους τη Πέμπτη 11:30 στα δικαστήρια (κτίριο 9) αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου με αποφάσεις τους να εκφράσουν τη μαζική καταδίκη για τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Να εντείνουν τη δράση τους ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης, ευρωπαϊκής ένωσης και της εργοδοσίας”.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-sigkentrosi-diamartirias-gia-diki-35-sindikaliston/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου