Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πρώτη πολιτική ήττα της Ενότητας απέναντι στη Μ. Διακολιού

(Οι δηλώσεις της Μ. Διακολιού για το ζήτημα:
1. ΘΕΜΑ: Για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Οφείλω να πω δυο λόγια για το στην πράξη 4ο Μνημόνιο που ψήφισε την Κυριακή η Κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς. 
Θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά ότι καταδικάζω απερίφραστα το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στην πατρίδα, τη δημοκρατία, στις ζωές μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Με λίγα λόγια, αφανίζει το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων

2.ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση της Μ. Διακολιού στην ΕΠΖ (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) του Δήμου Αμαρουσίου
Δεν αμφισβητώ τη νομιμότητα της αντικατάστασής μου. Όμως, είναι απόρροια του δημαρχοκεντρικού και αρχηγοκεντρικού μοντέλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεχίζει να στηρίζεται από τον περίφημο Καλλικράτη. Αν ο επικεφαλής άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό σου, εκπίπτεις από τις επιτροπές. Νόμιμο μεν, αδιανόητο δε. Δεν μπορεί οι άμεσα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού να εκπίπτουν από τις επιτροπές στις οποίες εξελέγησαν από το ΔΣ επειδή διαφώνησαν πολιτικά με τον αρχηγό τους. Αυτή είναι μία από τις παθογένειες του Καλλικράτη: Η δουλειά και η αποτελεσματικότητα δεν μετράνε. 





Μαίρη Διακολιού και Λευτέρης Μαγιάκης
Την πρώτη πολιτική ήττα της απέναντι στην πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθείσα δημοτική σύμβουλοΜαίρη Διακολιού κατέγραψε η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, με τη… βοήθεια, είναι αλήθεια, και της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας.

Ειδικότερα, η μείζων μειοψηφία, από τη στιγμή που έθεσε εκτός παράταξης την κα Μ. Διακολιού, όπως ήταν φυσικό θέλησε να την αντικαταστήσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Ψάλτη. Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης. Λευτέρης Μαγιάκης, ζήτησε το ίδιο να γίνει, εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία και στην περίπτωση της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμαρουσίου.
Η ίδια η κα Μ. Διακολιού, αν και παραδέχθηκε ότι η αντικατάσταση είναι νόμιμη, ωστόσο χαρακτήρισε ως «αδιανόητο» να εκπίπτουν «οι άμεσα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού» από τις επιτροπές, επειδή διαφωνούν πολιτικά με τον επικεφαλής της παράταξής τους. Μάλιστα, χρέωσε τη συγκεκριμένη τακτική στην «παθογένεια του “Καλλικράτη”».
Και κάπου εδώ ξεκίνησαν τα… ωραία. Ο επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας, Κώστας Βλάχος, συντάχθηκε με τη θέση της κας Μ. Διακολιού και την (επανα)πρότεινε για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (σ.σ.: το προβλέπει ο νόμος, όπως γνωμοδότησε ο αρμόδιος υπηρεσιακός υπάλληλος).
Οι πρώτες ψηφοφορίες, μόνο μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, απέβησαν άκαρπες, με την κα Μ. Διακολιού ωστόσο να αποσπά τις περισσότερες ψήφους (υπέρ της ψήφισαν οι Κώστας Βλάχος, Σπύρος ΒλάχοςΠαναγιώτης Σαγρής και Γιάννης Κορομπίλης, από πλευράς της παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας, ενώ απείχαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Λαϊκή Συσπείρωση και Εκτός των Τειχών και είχε αποχωρήσει και ο εκπρόσωπος της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι), αφού υπέρ της κας Κ. Ψάλτη ψήφισαν οι παρόντες σύμβουλοι της Ενότητας (Λευτέρης Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας και Δημήτρης Κουτσουβέλης). Στην τελευταία ψηφοφορία, μεταξύ όλων των παρόντων δημοτικών συμβούλων, η κα Μ. Διακολιού υπερψηφίστηκε από το Σώμα και ουσιαστικά θα συνεχίσει να συμμετέχει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Αναμφίβολα μία όχι καλή εξέλιξη για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας…
http://enypografa.gr/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου