Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Τι φοβάται το ΑΡΜΑ του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού;

meta-ygeionomikon-site
Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕΔΗΝ στις 20/5/2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΕΔΗΝ εγκατέλειψε την «διεκδίκησή» του να εμφανιστεί ως ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών (που διεκδικούσε ακόμα και μια μέρα πριν στις 19/05/2016 στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, παραμονή της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου) και ανακοίνωσε την συγκρότηση νέας παράταξης με το όνομα Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (ΑΡΜΑ).

Η επιλογή του ονόματος είναι πράγματι εύστοχη, αφού εδώ και μήνες οι εκπρόσωποί του λειτουργούν ως το ΑΡΜΑ της κυβέρνησης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι η πρώτη ενέργεια των εκπροσώπων του ΑΡΜΑτος στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ μετά τη δήλωση συγκρότησης της νέας παράταξης ότι απαίτησαν την παραίτηση από  την Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (δηλαδή από την  επιτροπή  που ελέγχει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας) του συναδέλφου Χρήστου Κόνιαρη , εκλεγμένου μέλους στην ΕΕ του ΜΕΤΑ Υγειονομικών.
Θα αναρωτηθεί κάποιος ποιος είναι ο λόγος αυτού του αιτήματος το οποίο τέθηκε μάλιστα κατά προτεραιότητα; Θα ήταν κατανοητό αν το ΑΡΜΑ διεκδικούσε ενημέρωση και παρουσία εκπροσώπου του στην Εξελεγκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να έχει εικόνα για τα οικονομικά της. Όμως το ΑΡΜΑ δεν διεκδικεί αυτό. Απευθυνόμενο  στο Γενικό Συμβούλιο με έγγραφό του - ουσιαστικά στην ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δηλαδή τις παρατάξεις που συγκροτούν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας - ζητώντας  να εκπαραθυρώσουν τον εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΜΕΤΑ Υγειονομικών από το Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ  στην Εξελεγκτική Επιτροπή και να διορίσουν εκπρόσωπο στην ΕΕ από το ΑΡΜΑ.
Αν ξεπεράσουμε όμως όλα αυτά,  το ερώτημα που τίθεται  είναι αυτονόητο:  Τι φοβούνται οι εκπρόσωποι του ΑΡΜΑτος από την παρουσία του εκπροσώπου του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην εξελεγκτική επιτροπή της Ομοσπονδίας;
Μήπως αυτό συνδέεται με την άρνηση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών να δώσει έγκριση σε έμμεση χρηματοδότηση των παρατάξεων με προσδιορισμό μάλιστα οικονομικού πλαφόν ανά παράταξη για περιοδείες σε νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα;
Μήπως συνδέεται με την άρνηση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών να συνηγορήσει στην απόφαση της πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση περιοδειών από Γενικούς Συμβούλου ανά την Ελλάδα χωρίς καμία έγκριση και χωρίς αποφάσεις οργάνων; Στην απόφαση αυτή βεβαίως φαίνεται ότι δεν ότι όχι μόνο δεν εκφράζει διαφωνία ο εκπρόσωπος του ΑΡΜΑτος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αλλά την «αξιοποιούν» και τα μέλη του στην ΕΕ και στο Γενικό Συμβούλιο.
Τους ενοχλεί το γεγονός ότι ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην Εξελεγκτική Επιτροπή έχει εκφράσει τη ριζική διαφωνία του σε αυτές τις αποφάσεις διατυπώνοντας από την αρχή τις ενστάσεις του τόσο στον προσδιορισμό πλαφόν ανά παράταξη όσο και στις ανεξέλεγκτες περιοδείες Γενικών συμβούλων χωρίς αποφάσεις οργάνων;
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών και οι εκπρόσωποί του τόσο στο Γενικό Συμβούλιο όσο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή  της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκονται εκεί πρωτίστως για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις τους με στόχο την ανάδειξη των εργασιακών προβλημάτων.. Να οργανώσουν τον αγώνα  για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που προωθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Βρίσκονται εκεί επίσης και απαιτούν τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων, την υλοποίηση των συλλογικών  αποφάσεων  συγκρουόμενοι με πρακτικές  που κινούνται έξω από τις αρχές και τις αξίες του εργατικού κινήματος.  Είναι εκεί αποφασισμένοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να επιβάλλουν την διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες  της Ομοσπονδίας.
Στην κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την επιτυχία αυτών των στόχων, ενημερώνοντας συνεχώς τους εργαζόμενους στην Υγεία.
Ας το αντιληφθούν λοιπόν όλοι ότι όσα εμπόδια και αν επιχειρήσουν να βάλουν σε αυτή την προσπάθεια δεν θα τα καταφέρουν. Η προσπάθεια φίμωσής μας θα πέσει στο κενό.
Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών
http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/meta-kladikes/20855-meta240516-20855


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου