Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους και συλλογικότητες στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για το πολυνομοσχέδιο

nero-poleitai-zoi

Περιοδεία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στον Περισσό κλιμάκιο του ΣΕΚΕΣ. Το ΣΕΚΕΣ ενημέρωσε τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ για το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή την Κυριακή, με το οποίο γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι προ των πυλών η έναρξη της πορείας για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ (27,3% ΤΑΙΠΕΔ + 34,03% ΕΔΗΣ = 61,33%). Μάλιστα η καθαρά ιδιωτική συμμετοχή από το 38,67% θα αυξηθεί σε 49,67%, αφού προβλέπεται η πώληση σε ιδιώτες του 11% των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ.

Τα μέλη του ΣΕΚΕΣ επισήμαναν ότι αν η ΕΥΔΑΠ θα συμπεριληφθεί σε πρώτη ή σε μελλοντική φάση στο νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, δεν πρέπει να αναστείλει τον αγώνα, που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το προσωπικό.
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ
Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους εργασίας στον Περισσό, ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ. Συνάδελφοι από όλες τις υπηρεσίες επισκεφτήκαμε την διοίκηση και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Δ.Σ Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, όπου και εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την ιδιωτικοποίση της ΕΥΔΑΠ και του ζητήσαμε να μεταφερθεί η θέση μας προς τους πολιτικούς του προϊσταμένους.
Ο πρόεδρος, αφού μας εξέφρασε την άποψη ότι και ο ίδιος αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος έχουν την δέσμευση ότι το 51% θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις ανησυχίες μας και ζήτησε ένα υπόμνημα για να το μεταφέρει.
Οι δεσμεύσεις της διοίκησης όσο καλοπροαίρετες και να είναι δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση και τους τροικανούς (θεσμούς), οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, Σήμερα είχαμε μια πρώτη αντίδραση, θα περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί το πολυνομοσχεδιο και θα κινηθούμε αναλόγως.
Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας των εργαζομένων που παρευρέθηκαν στην σημερινή δράση
Υπόμνημα διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Παρασκευή 20-05-2016, στο κεντρικό κτίριο της διοίκησης στο Γαλάτσι, γα να διαμαρτυρηθούμε για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Ζητήσαμε από τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, στη συνάντησή μας με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Παπαδόπουλο Κώστα,
  • Να απαιτήσει τη ρητή δέσμευση ότι δε θα πραγματοποιηθεί οποιασδήποτε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση (άμεση, έμμεση, πλάγια) του κύκλου του Νερού και της ΕΥΔΑΠ.
  • Ότι δε θα ενταχθεί η ΕΥΔΑΠ στο νέο, υπό σύσταση, ταμείο.
  • Ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση 1906/2014 του ΣτΕ και θα επιστραφεί στο ελληνικό δημόσιο το ποσοστό μετοχών της ΕΥΔΑΠ που τώρα είναι στο ΤΑΙΠΕΔ.
Πηγή: sekes-eydap.gr
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/20805-meta200516-20805

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου