Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γ. Χαρίση για την απεργία και την ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ

meta-LOGO-clipart

Η γενική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη του 2015, που παίρνει παλλαϊκά χαρακτηριστικά με τη συμμετοχή και άλλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία της ανάπτυξης ενός ενωτικού παλλαϊκού - κοινωνικού μετώπου, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αλλά και για να ξηλωθεί ο μνημονιακός ζουρλομανδύας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας την τελευταία πενταετία.

Η απεργία δεν είναι ουδέτερη. Έχει συγκεκριμένους αποδέκτες και δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση, που έχει συνομολογήσει το 3ο μνημόνιο και υλοποιεί ένα πρόγραμμα βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων και τη συμμορία των εκβιαστών της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Tο θέμα της στήριξης ή όχι της απεργίας από κόμματα και πολιτικές οργανώσεις αποτελεί δικαίωμά τους και δεν μπαίνει στην κρίση καμιάς συνδικαλιστικής οργάνωσης. Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός μπορούν να διακρίνουν το πραγματικό ή όχι ενδιαφέρον τους, την υποκριτική ή όχι στάση τους και να τους κρίνουν αναλόγως.
Η τοποθέτηση της ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με την ανακοίνωση του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον άστοχη, εγκαινιάζει νέα ήθη και δείχνει την υποκρισία αυτών που τόσα χρόνια υπηρέτησαν και υπηρετούν και σήμερα τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Το META ήταν και είναι απέναντι σε κάθε είδους εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Κρίνει όλους, κόμματα και κυβερνήσεις, με βάση αυτά που λένε, και κυρίως μ' αυτά που πράττουν και στο κατά πόσο αυτά εξυπηρετούν ή όχι τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων που εκπροσωπεί. Για το λόγο αυτό, ήμασταν και είμαστε σταθερά απέναντι σ' όλες τις κυβερνήσεις που ψηφισαν και υλοποιούν μνημόνια, που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που υποτάσσονται στους στους τοκογλύφους – δανειστές και που εφαρμόζουν στη χώρα μας αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην γενική απεργία και:
  • να αποδοκιμάσουν τη νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης,
  • να απαιτήσουν την κατάργηση των μνημονίων,
  • να υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, του πλούτου της χώρας μας και της λαϊκής κατοικίας από τα αρπακτικά του κεφαλαίου και των τραπεζών, και
  • να αγωνιστούν για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους, την εθνικοποίηση και τον κοινωνικό - εργατικό έλεγχο των τραπεζών, τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου, για να αντιμετωπιστεί και η μάστιγα της ανεργίας που πλήττει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νεολαία.
Αθήνα, 11-11-15
http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/an_meta/17422-meta111115-17422

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου