Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Παιχνίδια εξουσίας αιρετών της Τ.Α. στην πλάτη των εργαζομένων

skaki
Μέχρι σήμερα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις να μπαίνει σε κίνδυνο η μισθοδοσία των εργαζομένων από κατασχέσεις που προχωρούσαν προμηθευτές για οφειλές του Δήμου προς αυτούς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, έχουμε Δήμο να στρέφεται κατά Δήμου βάζοντας στη μέση των διαφορών τους τη μισθοδοσία των εργαζομένων, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μέσο πίεσης προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη.

Είναι εγκληματικό να μη διασφαλίζεται η μισθοδοσία των εργαζομένων· η κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην αυθαιρεσία των κατασχέσεων και να προστατεύσει νομικά και με σαφήνεια την μισθοδοσία των εργαζομένων.
Με δελτίο Τύπου,ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων, δημιουργώντας ανασφάλεια και θέτοντας σε κίνδυνο τη μισθοδοσία τους.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Σύλλογος «καταγγέλλει παιχνίδια άσκησης εξουσίας, πάνω στις αδύναμες πλάτες των εργαζομένων ΟΤΑ και της πενιχρής μισθοδοσίας τους. Οι Εργαζόμενοι στο δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα έχουν εξασφαλίσει μόνο τα έξοδα καυσίμων για να πάνε στις δουλειές τους. Δεν αντέχουν το βάροςτης ανασφάλειας για την τύχη των δεδουλευμένων τους».
  • Αναλυτικότερα, στην ιστοσελίδα του ΜΕΤΑ-ΟΤΑεδώ.
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7/17717-meta281115-17717

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου