Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο Πελετίδης στο πλευρό των εργαζομένων – Το πανό που ανέβασε ο ίδιος (φωτο)


Με πανό που ανέβασε ο ίδιος ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης στην όψη του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης η Δημοτική Αρχή συμπαρίσταται και στηρίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων προχωρά σήμερα σε συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησε το tempo24.gr, αποτυπώνεται η συμβολική κίνηση στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο και συνδικαλιστές.
Σήμερα το  Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας πραγματοποιεί κινητοποιήσεις εστιάζοντας κυρίως στο ασφαλιστικό. Για το πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, το Συνδικάτο αναφέρει μεταξύ άλλων:
“Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας το 3ο Μνημόνιο και πατώντας πάνω στα δύο μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα! Από τα μέτρα αυτά δεν γλιτώνει κανείς! Αφορούν και τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους αλλά και τους εν ενεργεία συνταξιούχους. Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βλέπουμε ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40. Έβαλαν στο τραπέζι τα ΒΑΕ και μιλάνε για Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης. Άλλαξαν τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70 % σε 45- 55% και για κύρια και επικουρική που σχεδιάζουν την κατάργηση της. . Φέρνουν νέο μισθολόγιο με  εισαγωγικό μισθό προσαρμοσμένο στον ιδιωτικό τομέα, ήτοι 586 ευρω”.
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/o-peletidis-sto-plevro-ton-ergazomenon-to-pano-pou-anevase-o-idios-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου