Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«Μπλόκο» Δούρου στα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού – Χοντρό παρασκηνιακό παζάρι


Σε χοντρό παρασκηνιακό «παιχνίδι» εξελίσσεται η υπόθεση αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Συγκεκριμένα μόλις σήμερα ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ, Χρήστος Καπάταης, παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τα νέα μέλη του ΔΣ!
Να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Καπάταης που είναι από τους πλέον κοντινούς ανθρώπους της Ρένας Δούρου.

Μάλιστα στην επιστολή παραίτησής του υπενθυμίζει ότι η παράταξη “Δύναμης Ζωής”, έχει ως πάγια θέση της τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού στον χώρο με ήπια ανάπτυξη, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.
Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της υπόθεσης του Ελληνικού είναι η πρόσφατη διαρροή στον Τύπο ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να τοποθετήσει ως πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ τη Νανά Σπυροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η επιλογή του Μαξίμου για να αναλάβει την εδώ και τρεις μήνες κενή θέση του προέδρου της “Ελληνικόν Α.Ε.”, γίνεται για να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση της έκτασης των 6.000 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου. Μάλιστα, η Ν. Σπυροπούλου είναι παλαιό στέλεχος της Αριστεράς και σημερινή δημοτική σύμβουλος στο Δ. Αθηναίων με την παράταξη του Γιώργου Καμίνη.
Η επιστολή του Χρ. Καπάταη 
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Χρ. Καπάταη έχει ως εξής:
«Η διακηρυγμένη και προγραμματική θέση της Διοικούσας Περιφερειακής Παράταξης Αττικής <<Δύναμη Ζωής>> για το Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού ήταν και είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η ήπια ανάπτυξη. Άποψη και θέση που χρόνια υπερασπιζόμαστε μαζί με την τοπική κοινωνία.
Νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε τα οποία τοποθετήθηκαν στις 6/11/2015 έχουν δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν εντελώς διαφορετικές απόψεις σε σχέση με την αξιοποίηση του χώρου.
Εκπροσωπώντας στο Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε την Διοικούσα Περιφερειακή Παράταξη Αττικής << Δύναμη Ζωής>> θεωρώ ότι διαμορφώνονται συνθήκες που δυσκολεύουν την αξιοποίηση του χώρου με βάση τις εκφρασμένες θέσεις μας.
Με βάση τα παραπάνω η παραίτησή μου από το Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ είναι επιβεβλημένη και την καταθέτω.
Η Διοικούσα Παράταξη της Περιφέρειας Αττικής <<Δύναμη Ζωής>> θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και στο Πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/mploko-dourou-sta-sxedia-gia-tin-axiopoiisi-tou-ellinikou-xontro-paraskiniako-pazari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου