Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Συναντήσεις Μπαλάφα με ΠΕΔΑ και ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδας


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Ηρακλή Γκότση και μέλη του ΔΣ, με θέμα τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε από το Άρθρο 13 του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου “Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων”.

Ο Υφυπουργός δήλωσε σχετικά: “Σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα θέσουμε το θέμα στην κυβέρνηση, ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια για λύση που να καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό την αυτοδιοίκηση”.
Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Σαράντης Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Δημήτρης Μούρτζης Δήμαρχος Αίγινας, Γεώργιος Καπλάνης Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Σταύρος Τζουλάκης Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Ιωακειμίδης Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη, Διονύσης Χατζηδάκης Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Χάρης Σταματάκης Αντιδήμαρχος Ζωγράφου, Σωτήρης Ντούρος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αχαρνών – μέλος εκτελεστικός επιτροπής ΠΕΔΑ, Γιώργος Κουτελάκης μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΑ.
Επίσης, ο Γιάννης Μπαλάφας συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο τα προβλήματα στην διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και συγκεκριμένα τον έλεγχο νομιμότητας της μετατροπής του φορέα από σύνδεσμο σε Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Ο Υφυπουργός αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Στερεά Ελλάδα στο ζήτημα των αποβλήτων, αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι το ταχύτερο δυνατό θα αναζητηθούν λύσεις στο πλαίσιο που καθορίζει ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων.
Στην συνάντηση υπό τον Υφυπουργό συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βαγγέλης Καπετάνιος και από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας, ο Πρόεδρος Νικόλαος Σταυρογιάννης Δήμαρχος Λαμιέων, οι κ.κ Γιώργος Γώγος Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος Δήμαρχος Δελφών, Μαρία Ανδρεοπούλου Αντιδήμαρχος Δελφών, Σπύρος Νικολάου Δήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Μπουραντάς Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Ευθύμιος Παπαευθυμίου Δήμαρχος Μακρακώμης,  Χαράλαμπος Τσοκανής, Γενικός Διευθυντής Διαδημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Οργάνωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε.).

http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/sinantisi-balafa-me-tin-peda-gia-ta-antapodotika-teli-kai-me-to-forea-diaxeirisis-stereon-apovliton-st-elladas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου