Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Ροσινάντε


Στις 15 του Οκτώβρη διεξάγεται η δίκη εναντίον του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου της Σάμου, του αντιπροέδρου του συλλόγου ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου, του προέδρου της τοπικής ΑΔΕΔΥ και της προέδρου του ιατρικού συλλόγου Σάμου λόγω της κινητοποίησης στην οποία πρωτοστάτησαν πριν δυο χρόνια, όταν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου απόκρουσαν την καμπάνια της Χρυσής Αυγής «αίμα μόνο για Έλληνες», μια αρχετυπικά ρατσιστική πρωτοβουλία, σε πραγματικό και συμβολικό επίπεδο.

Η ποινικοποίηση αυτής της αντιρατσιστικής συνδικαλιστικής δράσης ενάντια στους φασίστες, ήρθε με εντολή του τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου μετά από ανάλογη αναφορά της τότε διοικήτριας του νοσοκομείου, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά τη διάχυση των φασιστών στους κρατικούς μηχανισμούς σε κάθε επίπεδο και βαθμίδα. Ήταν τότε ακόμα η εποχή όπου η Χρυσή Αυγή προβαλλόταν ως κραταιά κι οι δράσεις ή οι πρωτοβουλίες της αντιμετωπίζονταν από τους κρατικούς θεσμούς και τους ιδεολογικούς και μηντιακούς μηχανισμούς του Κεφαλαίου με την ανάλογη υποστήριξη, με άμεσο ή έμμεσο κι έξυπνο τρόπο. Σε αυτή τη συνθήκη οι εργαζόμενοι του κλάδου υγείας και τα σωματεία τους ήταν από αυτούς που απάντησαν σε κλαδικό, τοπικό και συνδικαλιστικό, αλλά ουσιαστικά και σε πολιτικό επίπεδο, τόσο στην ίδια τη δράση των φασιστών και της προσπάθειάς τους για πιο επιθετική και αυτόνομη από τις κυβερνήσεις πολιτική, με την ανάλογη προσπάθεια γείωσής τους σε κοινωνικούς χώρους και σωματεία, όσο και στη γενικότερη τακτική τότε του Κράτους και του Κεφαλαίου για συμπόρευση με τους φασίστες και της χρήσης τους ενάντια στην εργατική τάξη.
Η περίπτωση της αντίδρασης και αποτροπής τελικά της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στους κοινωνικούς χώρους παροχής υγείας, από τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές του νοσοκομείου και των συλλογικοτήτων υγείας της Σάμου, ήταν ένα κομμάτι, ένα επεισόδιο της γενικής αντίδρασης αυτού του κομματιού της εργατικής τάξης ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών και της ενδυνάμωσής τους μέσω της διάσπασης της εργατικής τάξης σε έλληνες και αλλοδαπούς.
Τώρα παρ’ όλο που η Χρυσή Αυγή έχει δεχτεί πολιτικά πλήγματα η υπόθεση του τσακίσματός της, όπως επίσης κι η υποστήριξή της από το βαθύ κράτος, όπως φαίνεται και με τη δική της δίκη, δεν έχει παρέλθει. Πόσο μάλλον που τώρα με το νέο μεγάλο προσφυγικό κύμα οι κρατικές πολιτικές στην Ευρώπη φροντίζουν για την αναγέννηση ανάλογων ξενοφοβικών ή/και ισλαμοφοβικών φαινομένων.
Η αθώωση των κατηγορουμένων συνδικαλιστών/στριων για την αντιρατσιστική, συνδικαλιστική και τελικά ταξική και ανθρώπινη δράση τους είναι υπόθεση ολόκληρου του εργατικού κινήματος. Μαζί με τους συγκεκριμένους συναδέλφους δικάζεται ολόκληρη η ταξική αλληλεγγύη κι ο αγώνας της τάξης μας υπέρ του πολυεθνικού προλεταριάτου κι ενάντια τόσο στους φασίστες, όσο και σε κάθε μορφή επίθεσης που δεχόμαστε από το Κεφάλαιο.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ, ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ.

http://rocinante.gr/index.php/i-sindikalistiki-ke-antiratsistiki-drasi-den-tha-pinikopiithoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου