Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΒΑΨΤΕ ΤΗ ΓΣΕΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Ροσινάντε
Εν μέσω εργοδοτικών στάσεων πληρωμών, ανοιχτών πρακτικών λοκ-άουτ και εκβιασμών, στο μέσο μια μεγάλης οικονομικής και ιδεολογικής επίθεσης του Κεφαλαίου που φιλοδοξεί να είναι η τελική και η πιο συντριπτική, η ΓΣΕΕ κατόρθωσε το ανεπανάληπτο: εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου όπου, ξεπερνώντας τον εαυτό της, το μόνο σημείο στο οποίο δεν έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι η ημερομηνία!

Μη αρθρώνοντας μισή λέξη για τα πραξικοπήματα του Κεφαλαίου στους χώρους εργασίας την τελευταία εβδομάδα, τις αρνήσεις πληρωμών, τις ειδοποιήσεις εργαζομένων να μην προσέλθουν στη δουλειά «μέχρι νεωτέρας», η οργανωμένη σπείρα των λακέδων του εργατοπατερισμού και των αφεντικών, βρήκε πιο χρήσιμο να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στην «ευρωπαϊκή μας προοπτική» (sic) και το «κοινό μας νόμισμα». Δηλαδή όλους τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν από το Κεφάλαιο για την καταστροφή της εργατικής δύναμης και την υποτίμηση της αξίας της.
Βρήκε πιο χρήσιμο, αυτή η ομοσπονδία των ρουφιάνων των αφεντικών, να κάνει έκκληση στην εθνική ενότητα και ενάντια στον διχασμό –σκανδαλισμένη από τη διαπίστωση ότι κάποιοι επιμένουν να χωρίζουν τον κόσμο σε αφεντικά και εργάτες!
Δεν είχαμε φυσικά την παραμικρή αυταπάτη για τον χαρακτήρα της ΓΣΕΕ. Καμία απολύτως σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στις αγωνίες των εργαζομένων και των ανέργων, μεταναστών και ντόπιων και αυτή τη σφηκοφωλιά του κρατικού συνδικαλισμού και της υποταγής, και αυτό δεν το μάθαμε σήμερα. Δεν υπάρχει καν σχέση, ανάμεσα στη διοίκηση των λακέδων που ελέγχει τη ΓΣΕΕ με τις περισσότερες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις της, όσο ρεφορμιστικές και νωθρές κι αν είναι οι τελευταίες.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, εδώ και χρόνια, υπέρ του άμεσου οργανωτικού διαχωρισμού από τη ΓΣΕΕ, τη ρήξη με τον κρατικό συνδικαλισμό και τη συγκρότηση μιας νέας ταξικής συνομοσπονδίας των εργαζομένων, που θα αποτελούσε ένα πραγματικό συνδικαλιστικό εργαλείο στα χέρια τους. Οσες δυνάμεις εμπόδισαν αυτό το ενδεχόμενο στο όνομα κάποιας φαντασιακής ενότητας ή άλλων προτεραιοτήτων, πολιτικών ή διαταξικών, είναι σήμερα υπόλογες.
Εστω και αυτή τη στιγμή, καλούμε τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, τα συνδικαλιστικά σχήματα, τις ενώσεις και τις εργατικές πρωτοβουλίες, να συντονισθούν σε κατεύθυνση αντιθετική από τη ΓΣΕΕ και να οργανώσουν την αντεπίθεση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Η εργατική τάξη δε μπορεί να δώσει αυτή τη μάχη χωρίς τις οργανώσεις της: συνδικαλιστικές, ταξικές και αντικαπιταλιστικές!
-ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
-ΑΜΕΣΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
-ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
http://rocinante.gr/index.php/vapste-ti-gsee-polichromi-ke-petaxte-ti-sti-thalassa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου