Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

(Τατούλης από τη...νιότη του)!Τατούλης στηρίζει Τσίπρα: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική η στάση Βέμπερ απέναντί του

«Απαράδεκτη κι άκρως αντιδημοκρατική» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, την τοποθέτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μ.Βέμπερ, στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βέμπερ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Έλληνα πρωθυπουργό, όσον αφορά στη διαπραγματευτική του τακτική αλλά και στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον αξιωματούχων των θεσμών.
Ο Πέτρος Τατούλης κατηγορεί τον Μάνφρεντ Βέμπερ για ευθεία παρέμβαση σε εσωτερικά εθνικά ζητήματα με τρόπο που δε συνάδει ούτε με τη θεσμική του λειτουργία αλλά ούτε με τους στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας, ενώ τον καλεί να «σταθεί αντάξιος της ιστορίας του ΕΛΚ και να ξεπεράσει αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές».
Αναλυτικά η δήλωση Τατούλη: 
«Η στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν βαθύτατα αντιδημοκρατική και εντελώς απαράδεκτη.
Ο κ. Βέμπερ με τους χαρακτηρισμούς του απέναντι στον Πρωθυπουργό της χώρας προσέβαλλε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και, με την ευθεία παρέμβασή του σε εσωτερικά εθνικά ζητήματα της Ελλάδος, υπερέβη όχι μόνο τα όρια της θεσμικής του λειτουργίας, αλλά και στοιχειωδών κανόνων δημοκρατίας και σεβασμού.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οφείλει να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του και σε αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα και τη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια στιγμή να ξεπεράσει αναχρονιστικές συμπεριφορές και να λειτουργήσει προς όφελος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και της σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μοναδική κόκκινη γραμμή αποτελεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/tatoulis-stirizei-tsipra-aparadekti-kai-antidimokratiki-i-stasi-vemper-apenanti-tou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου