Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

(Ζήτω η μελετήτρια και ο... υπομελετητής)! Σημαντικά προβλήματα με την αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Τήνου


Όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Τήνου λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους αυτή τη στιγμή, το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα στη λειτουργία του δεματοποιητή απορριμμάτων που βρίσκεται τοποθετημένος στην περιοχή Κοσίνι της Τοπικής Κοινότητας Αγάπη.

Για να λειτουργήσει απαιτείται και η προμήθεια συγκεκριμένων ειδών (σύρματα δεματοποίησης & μεμβράνες περιτύλιξης).
Για το θέμα επισημαίνει ο δήμος ότι: «οι διαδικασίες για την εν λόγω προμήθεια έχουν ξεκινήσει από το Δήμο, με διαγωνιστικές διαδικασίες από τον Φεβρουάριο του 2015. Δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πλήθος ενστάσεων από συμμετέχοντες οι οποίες οδηγούν στην μέχρι σήμερα καθυστέρηση τους. Για το λόγο αυτό σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το σύνολο των Δήμων ανά την Ελλάδα στις συναλλαγές με τους προμηθευτές (ζητάνε την πληρωμή τους σε μετρητά κάτι το οποίο οι υπηρεσίες του Δήμου δεν νομιμοποιούνται να εφαρμόσουν σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας τους), βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος θα προβεί στην μείωση των δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων.
Ζητώντας την κατανόησή σας και την συμμετοχή σας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, παρακαλούμε όπως περιορίσετε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας τα απορρίμματα σας, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Ο Δήμος θα προβεί σε νεώτερη ανακοίνωση, ευελπιστώντας στην ομαλοποίηση της κατάστασης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτησή της».
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/simantika-provlimata-me-tin-apokomidi-aporrimmaton-sto-dimo-tinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου