Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Μέλος του κυκλώματος εκβιαστών πήρε ψεύτικη απόσπαση για την Περιφέρεια και πληρωνόταν κανονικά από τον δήμο Αθηναίων

 Ο συγκεκριμένος πληρωνόταν κανονικά, αμειβόταν με υπερωρίες, αργίες, χωρίς να εμφανίζεται στον δήμο Αθηναίων για 4-5 χρόνια


 

 Για την υπόθεση με το κύκλωμα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δρώντας ανεξέλεγκτα, με τα μέλη του να εκμεταλλεύονται τις θέσεις ισχύος που κατείχαν, μίλησε ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, στο Πρώτο Πρόγραμμα, το μεσημέρι της Τρίτης.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο κύκλωμα των εκβιασμών είχε πετύχει να πληρώνεται κανονικά από τον δήμο Αθηναίων, αλλά να μην εμφανίζεται, ξεγελώντας τις υπηρεσίες, λέγοντας ότι είχε πάρει απόσπαση για την Περιφέρεια... στα λόγια! Φυσικά δεν είχε προσκομίσει κάποιου είδους έγγραφο που να το πιστοποιεί αυτό κι έτσι είχε καταφέρει να αμείβεται ακόμα και για υπερωρίες, χωρίς να εμφανίζεται ούτε στον δήμο, ούτε φυσικά στην Περιφέρεια, για 4 ή πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, είπε ότι αν και προς ώρας έχουν αναφερθεί 14 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλοι που θα ανακοινωθούν. Αναφορικά με τους υπαλλήλους του δήμου είπε ότι είναι δύο εκ των 14. Όπως είπε το τρίτο άτομο το οποίο φέρεται να είναι υπάλληλος του δήμου «είναι ένα άτομο που λείπει από τον δήμο Αθηναίων για 4-5 χρόνια, είναι στην Περιφέρεια, δεν έχει πάει με επίσημη απόσπαση στην Περιφέρεια». 

Κληθείς να διευκρινίσει περί του εν λόγω ατόμου ο κ. Πολυμερόπουλος είπε πως όσα λέει είναι όσα μπορεί να καταλάβει «γιατί κι εμείς τα βγάζουμε με το τσιγκέλι» και ότι αυτό το άτομο «είχε πάρει απ'όσπαση δια λόγου, που δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» και συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος πληρωνόταν κανονικά, αμειβόταν με υπερωρίες, αργίες, χωρίς να εμφανίζεται. Είπε δε ότι δεν πρόκειται για το εμπλεκόμενο άτομο που φέρεται να είναι αδελφός πρώην αντιδημάρχου.

Ο κ. Πολυμερόπουλος δήλωσε: «Για να είμαι ξεκάθαρος, κρατάω μια επιφύλαξη, θα ζητήσω συγγνώμη αν κάνω λάθος, δεν νομίζω ότι κάνω λάθος, αλλά κι εμείς ζητάμε εξηγήσεις γι' αυτό το θέμα» θέλοντας να εξηγήσει πως όσα λέει είναι βάσει τον λίγων πληροφοριών που λαμβάνει και βάσει αυτών κάνει τα παραπάνω σχόλια. «Αν δεν κάνουμε λάθος, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», είπε και συμπλήρωσε «Δεν γίνεται με δύο δημαρχίες, να είναι άτομο εκεί πέρα 4-5 χρόνια, πόσα είναι, χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί τι κάνει εκεί, πώς πληρώνεται από τον δήμο και πώς αποσπάστηκε».

«Έχουμε μια οργάνωση, που έχει ιεραρχία, έχει πλοκάμια, είναι διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, που δύσκολα συνεργάζονται σε καλές περιόδους οι υπηρεσίες, ενώ εδώ πέρα βλέπουμε μια συνεργασία αγαστή», σχολίασε ο κ. Πολυμερόπουλος.

Αναφορικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους παραβάσεων για κοινόχρηστους χώρους, ο κ. Πολυμερόπουλος δήλωσε ότι παλαιότερα τους ελέγχους αναλάμβανε μικτό κλιμάκιο στο οποίο πολλές φορές συμμετείχαν και οι δημοτικοί αστυνομικοί. «Τα τελευταία χρόνια το κάνουν μόνο δημοτικοί αστυνομικοί», είπε. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Πολυμερόπουλος είπε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση είτε δεν έκαναν ελέγχους είτε παρουσίαζαν εικονικούς ελέγχους.

Μάλιστα ο κ. Πολυμερόπουλος διερωτήθηκε: «Τόσον καιρό δεν έβγαινε ένας επιχειρηματίας να κάνει μια καταγγελία;». Συμπλήρωσε δε ότι αυτό του δημιουργεί υποψίες ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε καταγγελία, οι καταστηματάρχες κέρδιζαν μεγάλα ποσά και οι υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών είχαν «στήσει μια ωραία κομπίνα».

Ο κ. Πολυμερόπουλος αρνήθηκε αυτό που έχει ακουστεί ότι η δραστηριότητα του κυκλώματος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί κάτι τέτοιο να είναι σίγουρο, λέγοντας ότι πιστεύει πως το κύκλωμα πήρε την τελική του μορφή σταδιακά, πριν από την ημερομηνία που ακούγεται.

Αναφορικά με το ποιες σε ποιες περιοχές δραστηριοποιούνταν το κύκλωμα, ο κ. Πολυμερόπουλος είπε ότι «μιλάμε για τον δήμο Αθηναίων και κατά βάση για το κέντρο».

https://www.lifo.gr/now/greece/melos-toy-kyklomatos-ekbiaston-pire-pseytiki-apospasi-gia-tin-perifereia-kai-plironotan




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου