Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

(Χωρίς σχόλια)! Γ. Σγουρός : Να σταματήσει ο λαϊκισμός, το ψέμα και η ανευθυνότητα για τη Μάνδρα




Να σταματήσει ο λαϊκισμός, το ψέμα και η ανευθυνότητα για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα καλεί τους ανθυποψηφίους του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός
με αφορμή όσα ακούστηκαν λόγω της συμπλήρωσης ενός έτους από τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή.  Όπως σημειώνει ο Γιάννης Σγουρός τα προβλήματα δεν επιλύονται με ανακοινώσεις και όσοι επιχειρούν αδίστακτα να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά οφέλη από μία τέτοια τραγωδία προκαλούν με την έλλειψη ηθικής διαπράττοντας μεγάλη ύβρη απέναντι στους νεκρούς και τους πολίτες της Αττικής. Η κα Δούρου γνωστή για την ευκολία που μετέρχεται το ψέμα προκαλεί για ακόμη μία φορά με τα ασύστολα ψεύδη που αναπαράγει ότι δήθεν δεν βρήκε τίποτα, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι ειδικά για τη Μάνδρα παρέλαβε ώριμη μελέτη και επί μία τριετία δεν προχώρησε το έργο.
Το γιατί ερευνάται άλλωστε από την ποινική δικαιοσύνη. Ο κ. Πατούλης προκαλεί εξίσου, καθώς οι ανακοινώσεις που εκδίδει πέραν του άκρατου λαϊκισμού, μαρτυρούν επικίνδυνη και προκλητική άγνοια για το πότε περιήλθαν οι αρμοδιότητες για τα αντιπλημμυρικά έργα στην αιρετή περιφέρεια και για το ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να γίνει ένα έργο. Και όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα με την περίπτωση της κας Δούρου όσοι ασκούν κριτική της πλάκας, αποδεδειγμένα πια ασκούν και διοίκηση της πλάκας και άρα είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες.  Η Αττική χρειάζεται να ξαναμπεί στις σωστές ράγες. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται άνθρωποι με σοβαρότητα, με αποδεδειγμένη γνώση, προσφορά και εμπειρία. Φτάνουν πια οι πειραματισμοί.   Ακολουθεί κείμενο για το αντιπλημμυρικό έργο της Μάνδρας:
1. Το Φθινόπωρο του 2011 μεταφέρθηκε μετά τον νόμο του Καλλικράτη από το Υπουργείο στην Περιφέρεια Αττικής η αρμοδιότητα για τα αντιπλημμυρικά έργα και μεταξύ των άλλων υπηρεσιών που ήλθαν στην Περιφέρεια Αττικής ήταν και η Δ/νση Υδραυλικών Έργων (Δ10).
2. Ένα από τα σημαντικότερα έργα που εκκρεμούσαν στην υπηρεσία αυτή ήταν ο διαγωνισμός για τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος Αγίας Αικατερίνης. Η υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης έγινε το 2011.
3. Οι περιβαλλοντικοί όροι εγκρίθηκαν τον Ιούλιο του 2014 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και η μελέτη υπό τον τίτλο «Εκτροπή χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης και Διευθέτησης χειμάρρου Σούρες» εγκρίθηκε με τη με αρ. 2133/22-10-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.
4. Επομένως παραδόθηκε στην κα Δούρου τον Οκτώβριο του 2014 έναν μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και όχι τον Φεβρουάριο του 2016 όπως ψευδέστατα διατείνεται.
5. Η μελέτη περιελάμβανε τις εξής επιμέρους μελέτες : α) Μελέτη υδραυλικών έργων, β) Περιβαλλοντική μελέτη, γ) Τοπογραφική μελέτη, δ) Γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες, ε) Οικονομική Μελέτη
6. Επομένως όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση περί δήθεν ωρίμανσης του έργου από τη σημερινή διοίκηση είναι χονδροειδέστατο ΨΕΜΑ.
7. Η κα Δούρου και η διοίκησή της από το φθινόπωρο του 2014 μέχρι το φθινόπωρο του 2017, οπότε συνέβη αυτή η ασύλληπτη τραγωδία δεν είχαν πράξει το παραμικρό για την εκτέλεση του έργου. Το γιατί ερευνάται από την ποινική δικαιοσύνη.
https://www.pitsounicity.gr/diadimotika-perifereies/g-sgouros-na-stamatisei-o-laikismos-to-psema-kai-i-anefthynotita-gia-ti-mandra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου