Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Εργατικό Δυστύχημα -Ασπρόπυργος: Καταγγελία Συνδικάτου ΟΤΑ κατά Δήμου -ΑμεΑ ο νεκρός



Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει το πετσόκομμα των ΒΑΕ και επιτροπές ετοιμάζουν πίνακες επικινδυνότητας, άλλο ένα θύμα προστέθηκε στην μακριά λίστα των νεκρών εν ώρα υπηρεσίας και άλλος ένας συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο, με απολογισμό έναν εργάτη νεκρό και έναν τραυματία.
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ συνεχίζει ως εξής:

«Η δήθεν «έξοδος από τα μνημόνια» και η «επιστροφή στην κανονικότητα» που διακηρύσσει η κυβέρνηση προφανώς δεν αφορά τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τους δεκάδες νεκρούς. Εκτός αν θεωρούν «κανονικότητα» τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και τον θάνατο εργατών.
Σήμερα ένας συνάδελφος, προσωρινά επιτυχών με την 3Κ, στον Δήμο Ασπροπύργου έχασε την ζωή του και άλλος ένας που εργάζεται με την απαράδεκτη σύμβαση της κοινωφελής εργασίας  νοσηλεύεται. Το δυστύχημα προκάλεσε ένα αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία του.
Η «λεπτομέρεια» που πιθανόν έκρινε την ίδια την ζωή του συναδέλφου ήταν ότι ήταν κωφάλαλος. Έτσι δεν άκουσε τι συνέβη.
Το ερώτημα όμως παραμένει: Η διοίκηση του Δήμου με ποιο κριτήριο επέτρεψε να εργάζεται κάποιος με αυτά τα προβλήματα σε εξωτερικό χώρο. Πόσο τελικά «τυχερός» ήταν ο συνάδελφος που χάθηκε ως επιτυχών στην 3Κ; Πόσο τυχερός είναι ο άλλος συνάδελφος που για 495€ παραλίγο να έχει την ίδια τύχη; Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε σαν τάξη στο βωμό της εντατικοποίησης;
Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου. Έχει την κύρια ευθύνη γιατί υλοποίησε μέχρι κεραίας τη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ..
Και εκεί η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, άλλωστε το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό στο δήμο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και εκεί η Διοίκηση θεωρεί ότι με τα λειψά μέτρα προστασίας που παρέχει, έχει δικαίωμα να παίζει τις ζωές των εργατών κορόνα γράμματα.
Ως εδώ. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλ. Ομόνοιας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα και ταχεία ανάρρωση στο τραυματία συνάδελφο».
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ergatiko-dystychima-aspropyrgos-kataggelia-syndikatoy-ota-kata-dimoy-amea-o-nekros/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου