Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Οι μεταρρυθμίσεις στον Καλλικράτη φέρνουν: Νέα φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις και εξυπηρέτηση του Κεφαλαίου!!!



Η συζήτηση που έχει ανοίξει για τις επερχόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο Καλλικράτης, οι οποίες καθορίζουν  αποφασιστικά την λειτουργία της τοπικής Διοίκησης  ανέδειξαν ότι: 
1. Η Τοπική Διοίκηση γίνεται 100%  τοπική κρατική διοίκηση.
2. Έρχονται νέα μέτρα με φοροληστεία –ανταποδοτικότητα υπηρεσιών- ιδιωτικοποιήσεις -υποχρηματοδότηση -υποβάθμιση κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών κ.ά.
3.Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ψήφισαν το 3 ο αλλά και τα προηγούμενα μνημόνια, που είναι υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις, παρά τις επιμέρους ψευτοδιαφοροποιήσεις !!!
 Αλήθεια! Τι απέδειξε η ίδια η ζωή από την επτάχρονη εφαρμογή του Καλλικράτη; Επτά χρόνια τώρα από την εφαρμογή του απεδείχθη ολοφάνερα ότι έγινε για να εξυπηρετήσει στρατηγικές ανάγκες του κεφαλαίου, να αυξήσει την κερδοφορία του ξεζουμίζοντας κυριολεκτικά  τα λαϊκά στρώματα με υπέρογκη φοροληστεία –ανταποδοτικότητα υπηρεσιών- ιδιωτικοποιήσεις -υποχρηματοδότηση -υποβάθμιση κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών κ.ά.
Ποιος αμφιβάλλει για αυτό;
Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε διατυπώσει ξεκάθαρα ότι η ψήφιση του Καλλικράτη αποσκοπεί ακριβώς στην περαιτέρω αφαίμαξη των Λαϊκών στρωμάτων και την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.  

Αλήθεια! Τι λένε ΣΗΜΕΡΑ για τις προτεινόμενες από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μεταρρυθμίσεις οι πολιτικές δυνάμεις;
Για  πετυχημένο νομοσχέδιο έκανε λόγο η ΝΔ  ενώ αναφέρθηκε  στην ερήμωση των χωριών και υποστήριξε την ανάπτυξη μέσω του πρωτογενούς τομέα, κρύβοντας φυσικά ότι η ανάπτυξη αυτή είναι για τους καπιταλιστές και θα τσακίζει τα λαϊκά στρώματα, θα ερημώνει τα χωριά θα λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα γιατί η οικονομία και ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών και οι όποιες αλλαγές-«μεταρρυθμίσεις» καθορίζονται από τις δικές τους ανάγκες για τα δικά τους κέρδη .

Για αυτοτέλεια αποδέσμευση από την κεντρική διοίκηση και τοπική ανάπτυξηέκαναν λόγο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όταν η ίδια η πορεία του Καλλικράτη έδειξε  ότι τα περί τοπικής ανάπτυξης   είναι μια απόλυτη κοροϊδία. Η τοπική ανάπτυξη καθορίζεται από την γενικότερη  πορεία
από την κεντρική πολιτική σε πολύ μεγάλο ποσοστό ενώ όχι μόνο δεν είχαμε αποκέντρωση αλλά αντίθετα ισχυροποίηση του αστικού κράτους. Η Τοπική Διοίκηση γίνεται 100%  τοπική κρατική διοίκηση.

 -Καμιά κουβέντα δεν λένε για την ουσία, το περιεχόμενο, την  ψυχή του Καλλικράτη που είναι μαύρη και θα γίνει κατάμαυρη για τα λαϊκά στρώματα με τις προτεινόμενες αλλαγές  
Ούτε λέξη για το ότι : Ο Καλλικράτης είναι μια αντιδραστική μεταρρύθμιση που στα
χέρια του κεφαλαίου και του κράτους αποτελεί εργαλείο για να απομυζούν τα λαϊκά στρώματα και να συγκεντρώνουν τον πλούτο στους λίγους ενώ φέρνει όλο και μεγαλύτερη δυσβάσταχτη φορολογία απολύσεις εργαζόμενων, αντεργατικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
-Mεταφέρει στο δήμο και περιφέρεια αρμοδιότητες του κράτους σε Παιδεία –Υγεία-Πρόνοια με μεγάλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα που πρέπει να έχουν αυτές. Μετακυλύει το κόστος λειτουργίας απ ευθείας στο λαό, οδηγεί σε συρρίκνωση και κλείσιμο σχολείων κέντρων υγείας, νοσοκομείων και άλλων κοινωνικών δομών.
-Καλλικράτης σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις υποδομών –υπηρεσιών ,εμπορευματοποίηση  κοινωνικών αγαθών και περιβάλλοντος.
-Καλλικράτης σημαίνει εκτοπισμός της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς με συγκέντρωση της γης στα χέρια καπιταλιστικών επιχειρήσεων- των μικρομάγαζων και των μικρών επιχειρήσεων στην σκιά της επέκτασης των μονοπωλιακών ομίλων.  
-Δημιουργεί τον Δήμο-επιχείρηση που τον διευρύνει και τον ενισχύει ακόμη περισσότερο με τις αλλαγές που φέρνει με ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, θα προστεθούν και σε άλλες υπηρεσίες που δεν υπήρχε-ιδιωτικοποιήσεις- μεγαλύτερη φοροληστεία. «Θέλεις υπηρεσίες από τον Δήμο? -πλήρωσε για να έχεις» είναι ο  στόχος. Σ αυτό συμφωνούν και συναινούν οι πολιτικές δυνάμεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Που διαφωνούν ?  Στην διανομή των ρόλων στα πλαίσια της άσκησης αυτής της πολιτικής. Θέλουν περισσότερη εξουσία και ελευθερία κινήσεων. Είναι  ενάντια στην απλή αναλογική γιατί τάχα θα δυσκολέψει την λειτουργία των Δήμων όταν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν σε όλα με την στρατηγική και την πολιτική του κεφαλαίου με τον Καλλικράτη και τα μνημόνια που το 3ο ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ. Όσο για το « αρετή και τόλμη» των δυνάμεων που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική υποκριτικά όση χρυσόσκονη κι αν ρίξουν δεν χρυσώνεται το χάπι μιας βαθιάς ταξικής πολιτικής. Μόνο το ΚΚΕ υποστηρίζει πάντα σα πάγιο εκλογικό σύστημα την ανόθευτη απλή αναλογική. Την έφερε με πρόταση νόμου στη βουλή και δεν την ψήφισαν αυτοί  που σήμερα θέλουν ξανά να την χρησιμοποιήσουν σαν δόλωμα για να χειραγωγούν και να ενσωματώνουν ριζοσπαστικές συνειδήσεις.
-Οι προτεινόμενες αντιδραστικές αλλαγές που γίνονται με την Τεχνική Υποστήριξη του κέντρου τεχνογνωσίας για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του συμβουλίου της Ευρώπης δηλαδή με την απ ευθείας νουθεσία της ΕΕ για να εξυπηρετηθούν πιο καλά τα συμφέροντα των
μεγάλων επιχειρηματιών στην Τοπική Διοίκηση θα εντείνει την επίθεση στα εναπομείναντα ελάχιστα δικαιώματα του λαού, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εκμετάλλευση.
Όλα αυτά που σχεδιάζονται καθόλου δεν αφορούν τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες του. Όσο η οικονομία τα μέσα παραγωγής είναι στα χέρια του κεφαλαίου  των μεγάλων επιχειρηματιών, των μονοπωλίων ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει τον εφιάλτη, να ματώνει για τα κέρδη τους.
-Ο δρόμος για το λαό είναι σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές του κεφαλαίου.
-Ο δρόμος είναι στον οργανωμένο αγώνα ενάντια  στα μονοπώλια και την εξουσία τους, μέχρι την τελική ανατροπή τους για μια οικονομία στα χέρια του οργανωμένου λαού πού θα σχεδιάζεται κεντρικά-επιστημονικά για να εξυπηρετεί τις δικές του σύγχρονες ανάγκες.

Ζιώβας Βασίλης   
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου