Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

To ΜΕΤΑ καταγγέλλει την επανεμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ στη πορεία των συνδικάτων στη ΔΕΘ


Και εγένετο... θαύμα! Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά πέντε χρόνια ηχηρής απουσίας, επανεμφανίστηκε στις διαδηλώσεις των συνδικάτων στη ΔΕΘ. Και μάλιστα, υπό την... προστασία των εργαζομένων της «El Dorado» («Ελληνικός Χρυσός»). Αν και ανέβηκε στην εξέδρα των ομιλητών, παρέμεινε «άφωνος».
Οι ομοσπονδίες, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τα συνδικάτα και το ΜΕΤΑ, την ώρα της επανεμφάνισης του προέδρου της ΓΣΕΕ, αποσπάστηκαν από το χώρο των ομιλιών και ξεκίνησαν την πορεία, αρνούμενοι να μετατραπούν σε «χειροκροτητές».
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την επανεμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ, που αποτάσσοντας τους ταξικούς αγώνες του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, ειδικά στα χρόνια των μνημονίων, μετατράπηκε σε έναν από τους καλύτερους «συνδαιτυμόνες» των εργοδοτών, του ΣΕΒ και των τοκογλύφων – δανειστών. Μαζί με τη μνημονιακή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ), τους βοήθησε να αλώσουν και κυριολεκτικά να ισοπεδώσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το ΜΕΤΑ, τέλος, καταγγέλλει την υποκρισία του προέδρου και της μνημονιακής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζομένους να οργανώσουν την αντιστασή τους και τους αγώνες για την ανα τροπή των μνημονιακών πολιτικών.

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/09/to.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου