Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Συκοφάντες με πτυχίο.

Γράφει ο mitsos175

Η συκοφαντία είναι μια πολύ παλιά συνήθεια. Συκοφάντης ονομάζονταν αυτός που επόπτευε την παραγωγή σύκων στην Αρχαία Αθήνα για λόγους φορολόγησής και που υποδείκνυε όσους παρανομούσαν σχετικά με την παραγωγή τους.
Επειδή η ρουφιανιά αμείβονταν, όπως και σήμερα σε πολλές περιπτώσεις, οι συκοφάντες τις περισσότερες φορές κατήγγειλαν ανυπόστατα πράγματα, κατηγορώντας αθώους, συνήθως αυτούς που είχαν προσωπικές διαφορές.

Σήμερα που απαιτείται πτυχίο για τα πάντα, οι συκοφάντες παίρνουν αυτό το "δίπλωμα" από το δικαστήριο, όπου τα θύματά τους δικαιώνονται, τα ψέματα αποκαλύπτονται κι οι συκοφαντίες καταρρέουν.

Ένας νέος "πτυχιούχος της συκοφαντίας" είναι ανάμεσα μας. Να του ευχηθούμε "καλή σταδιοδρομία" στις ψευτιές και την εξαπάτηση. Δεν είναι τυχαίο που είναι πολιτικός μάλιστα της συμμορίας που διαφημίζεται πως είναι τάχα "ειλικρινής".

"Ποσό 60.000 ευρώ επιδίκασε με απόφαση του το Πολυμελές Πρωτοδικείο ως αποζημίωση για ηθική βλάβη στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και υπουργό Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αργύρη Ντινόπουλο. Η κ. Δούρου είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ. Ντινόπουλου μετά από δημόσιες δηλώσεις του, την Άνοιξη του 2014 μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος είχε υποστηρίξει πως η τότε υποψήφια περιφερειάρχης είχε διατελέσει σύμβουλος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ιδιότητα που η ίδια η κ. Δούρου με τηλεφωνική της παρέμβαση είχε διαψεύσει τονίζοντας πως είχε εργαστεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε Ινστιτούτο του υπουργείου. Το δικαστήριο ορίζει για τον κ. Ντινόπουλο ότι η απόφασή του είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ".

Κουράγιο κύριε Ντινόπουλε, πάλι θα τρυπώσετε σε κάποια θέση να συνεχίσετε την εργασία σας, ώστε να πάρετε διδακτορικό όχι μόνο πτυχίο.

Αλλά μόνο ο Ντινόπουλος ήταν ένοχος; Η ΝΔ, οι φυλλάδες, που είχαν κάνει σημαία τα ψέματα; Αυτοί είναι αθώοι; Λευκές περιστερές. Τουλάχιστο, ας ζητήσουν μια συγνώμη μια και δεν έχουν φιλότιμο να χάσουν.

Όλοι αυτοί που θεωρούσαν πως θα κέρδιζαν από το ψέμα του υπουργού της ΝΔ δεν μπήκαν ασφαλώς στον κόπο να εξετάσουν τα πράγματα, να δουν αν η κατηγορία είναι αληθινή. Γιατί τους βόλευε αυτό.
Αλλά βρέθηκαν δυο φορές χαμένοι. Κι ο κόσμος δεν τσίμπησε πριν, αφού ψήφισε περιφερειάρχη τη Δούρου, και τώρα που φάνηκε η αλήθεια.

"Κύριοι" πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί συγγενείς. Τα ψέματα που κατά καιρούς βγάζετε, δεν μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει η πολιτική, τα έργα, η πορεία της οικονομίας, τα προβλήματα και πως αντιμετωπίζονται. Με βάση αυτά κρίνουμε. Οι σάλτσες, αν είναι το "φαί" χάλια, δεν αρκούν.

Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για την προσωπική ζωή, χωρίς μάλιστα αποδείξεις δείχνουν την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων αυτών που τα χρησιμοποιούν και γυρίζουν συχνότατα μπούμερανγκ. 

Διαβάστε επίσης

Α. Ντινόπουλος: Ενας αδιόρθωτος απατεωνίσκος που θέλει και να μας κυβερνά.
 
Ο Χατζηνικολάου, ο Ντινόπουλος και ο Γκουσγκούνης (και βίντεον ακατάλληλον δια πολιτικώς ενηλίκους)  


Συναυλία αλληλεγγύης στον "πεινασμένο υπουργό" Ντινόπουλο (Ηχητικό)

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_399.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου