Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

(Μη φοβόσαστε: θα τον αθωώσει το παιδί του λαού, ο φίλος... του εντιμότατου φίλου του κυρίου Πουλάκη)! Ξανά στο εδώλιο ο Β. Παπαγεωργόπουλος – Κατηγορείται για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ


Για αύριο έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μετά από τέσσερις αναβολές (Δεκέμβριος 2013, Μάρτιος και Νοέμβριο 2014 και Μάρτιος 2015),η δίκη για το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα που φτάνει το 1,2 εκατ. ευρώ.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 16 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος έως τον περασμένο Ιούλιο όποτε και αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσηςκαι 11 δημοτικοί υπάλληλοι. Οι τρεις παραπάνω αντιδήμαρχοι είχαν δικαστεί και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.
Βασική μάρτυρας στη δίκη, είναι, όπως και στην περίπτωση της υπεξαίρεσης, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.
H «Παγία Προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, το ύψος του ελλείμματος στο οποίο διαπιστώθηκε πως ανέρχεται -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- σε 1,2 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/xana-sto-edolio-o-v-papageorgopoulos-katigoreitai-gia-ipexairesi-12-ekat-evro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου