Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

(Προσεχώς, απάντηση στη μαθητευόμενη... μαγισ“σούλα” Ρένα Δούρου)! Δήλωση της Ρένας Δούρου για τη σημερινή συνάντηση μεταξύ Γεραπετρίτη – Φιντάν

 «Είναι φανερό ότι ο κ. Γεραπετρίτης απέφυγε να θέσει ευθέως στον συνομιλητή του την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

 

Διαβάστε το δήλωσε η τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, για τη σημερινή συνάντηση των κκ Γεραπετρίτη – Φιντάν:

«Τι προσέφερε, επί της ουσίας, η σημερινή συνάντηση των κκ Γεραπετρίτη – Φιντάν, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες;

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεραπετρίτης “έθεσε όλα τα θέματα που κατά το προηγούμενο διάστημα δημιούργησαν εντάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης καλού κλίματος, αποφυγής εντάσεων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου”. Μια καταφανώς ανεπαρκής, κατώτερη των περιστάσεων τοποθέτηση έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίου, με τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια, όπως αυτά στην Κάσο, που στοχεύουν στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, παραβιάζοντας προκλητικά το διεθνές δίκαιο.

Μέτρα διαχείρισης αποβλήτων και αποθήκευσης ενέργειας

 Έρχονται υποχρεωτικά μπαταρίες από όλους αλλά χωρίς επιδότηση

 

Μέτρα 

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα και έως τις 12 Σεπτεμβρίου σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σχέδιο νόμου, με τίτλο: «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά, μέσω του opengov.gr (http://www.opengov.gr/minenv/?p=13404).

 

Στη συγκεκριμένη διεύθυνση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις και τα σχόλιά τους.
Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου τίθενται βασικοί στόχοι όπως:

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.)

  • Η επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης
  • Η καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ρεπορτάζ in: Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο υπόμνημα του προς τον Πρωθυπουργό

 

Ρεπορτάζ in: Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο υπόμνημα του προς τον Πρωθυπουργό 

To in αποκαλύπτει τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου στο υπόμνημα που έστειλε στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπόμνημα με όλα τα σοβαρά θέματα της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού έστειλε στον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Το in πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του υπομνήματος που εστάλλη στον Πρωθυπουργό, ενώ επίκεται μετά την ΔΕΘ και συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ μαζί του.

Στο υπόμνημα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έθιξε μια σειρά από ζητήματα που πιέζουν την Αυτοδιοίκηση με πρώτο και κύριο τα οικονομικά των Δήμων.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

8. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα.... ΚΚΕ... Μία παρέκβαση... (Ανα-μετα-αναδημοσίευση γιατί: Καταλύτης ή πώμα στο μπουκάλι της αντίδρασης; )! Το ΚΚΕ …όταν οι άλλοι κατέβαζαν τα βρακιά!(β)

 

 Σχόλιο προ κειμένου. Γιατί πολύ φοβούμαι ότι το ΚΚΕ - παρότι στην εποχή των μνημονίων λειτούργησε σαν πώμα στο μπουκάλι της κοινωνικής αντίδρασης - ιστορικά θα ξαναδικαιωθεί ... με τις μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ!
(Σήμερα, παρά τις αποτυχίες της λεγόμενης ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, το ΚΚΕ συνεχίζει... κουτσό)!
Ο Εκδορεύς


Όταν …ένα από τα παιδιά για θελήματα των Παραγωγών του Νέου Θαυμαστού Κόσμου - παιδί μιας κουλτούρας που θεωρεί αξιομνημόνευτο πολιτιστικό προϊόν την αντικατάσταση του ελβετικού μηχανικού κούκου από τον ηλεκτρονικό γιαπωνέζικο κούκο – προφήτευε, προωθώντας συγχρόνως την Αποκαλυπτική Προφητεία, την Ειρήνη, την Ευημερία και την Παγκόσμια Πολιτισμική Ενοποίηση ως τα ύψιστα επακόλουθα της νομοτελειακής Ελευθερίας των Αγορών…

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

7. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. Μία παρέκβαση... κατά Αριστοτέλη. Έχει άστρο ο τύπος... γεννούν και τα κοκκόρια του!

 Τζιμάκος-Μπουμπούκος - YouTube

 Ο πτωχός ποιητής Εκδορεύς πληροφορήθηκε, από εντελώς αναξιόπιστες πηγές, ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες χαρτομάντηλων και ο... συναφής κλάδος εμπορίας, αποφάσισαν να δώσουν ποσοστά επί των πωλήσεων στον Σπύρο-Άδωνι (πανάθεμά με) Γεωργιάδη, για τη συμβολή του στην αύξηση του κύκλου εργασιών τους!

Κλάμα, σου λέω, πολύ κλάμα!


Ο πτωχός Εκδορεύς

 https://odofragma-skas.blogspot.com/2024/08/7.html#more

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

5. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ...ο πράσινος και πετυχημένος δουλευταράς ρακοσυλλέκτης και η σκιά του ελαφροπαρμένου... Καστελοριζιού και νέου συν-ζαίου...

 

SKITSO ISKARIOTHS 1024x609 1 

 

 αΓΑΠάκης: Ουστ, ανίκανε! Ακούς να πάει το ΠΑΣΟΚ ο γεννηματοβαρεμένος στο 12%! Εγώ ολόκληρος Παπανδρέου - έστω μισός...μάννα μου - πήρα με το ΚΙΔΗΣΟ τα... τρία τους!

4. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... η Νέα Αριστερά... της παλιάς Κυβέρνησης... του συν-Κωλοτούμπα τους...

 

Νέα Αριστερά»: με κάτι μοιάζει το σήμα της … γλεντάει το Twitter -  Mesogianews 

 Μισούν τον Κυριάκο Ή - Αναλόγως - Κούλη, μα πιό πολύ  μισούν τον  Αλεκάκο... τον συν-κωλοτούμπα! 

Μα δεν τρομάζουν τον Αλεκάκο! Τους έσπρωξε έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να χαθεί η κριτική τους και θα τους ξαναμαζέψει... όταν χρειαστεί νούμερα!!! 

Αναλώσιμοι, μοιραίοι  και δίχως έρμα... μόνο πολυθρόνα! 

3. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... ένας άλλος αρχαίος...μαδάει μαργαρίτα..

 

Η εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, με το πενάκι του Dranis

 - Τον αγαπάω... δεν τον αγαπάω....τον αγαπάω... δεν τον αγαπάω... (τον Κυριάκο Ή - Αναλόγως - Κούλη, τον καραμπουζουκλή).

- Αχ, Άννα, αχ, αχ, αχ!

Τα καλά... κρασιά του Κώστα Σημίτη στο Κορακοχώρι Ηλείας!

 

2. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. ... η μία...μάννα... και ο χοντρός...

 

Αστείες εικόνες που απεικονίζουν τα προβλήματα των μαμάδων | Jenny.gr 

 ...και ο χοντρός... λένε!

 

Χοντρός-Λιγνός | biscotto

 Με τον Θίασό του, λένε! 

Αγαπούν και δεν αγαπούν Κυριάκο Ή - Αναλόγως - Κούλη!

                                                      @ 

Αδικα, λέω!

Εξαίρεση: Ο Βόλος... στου Ρέντη!

                                                      @

 Η Μούσα μου χρειάζεται επεξήγηση; Μάλλον...Όχι!

Εκδορεύς

 http://odofragma-skas.blogspot.com/2024/08/2.html#more

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

1. Είμαστε μια ωραία - πολιτική - ατμόσφαιρα. Οι τέσσερεις αρχαίοι εναντίον Μητσοτάκη...

 

Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός 

Οι δύο συν δύο...

Οι δύο - ιερά τέρατα της Δεξιάς - έριξαν τα τροχιοδεικτικά βλήματά τους  στην εκδήλωση παρουσίασης για το βιβλίο του Κοττάκη!

Οι άλλοι δύο - ιερά τέρατα της κεντροαριστεράς - καλούν σε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων-  ... ΑΓΑΠΟΥΝ ΛΙΝΟΥ!

Και οι τέσσερις δεν αγαπούν... Κυριάκο ή - αναλόγως- Κούλη!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Άραβες στη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

 

Άραβες στη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου 

 


Στο τιμόνι μιας διεθνοποιημένης εταιρείας που θα έχει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική ανάπτυξης της Masdar στην Ευρώπη θα παραμείνει για τουλάχιστον τρία χρόνια ο κ. Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος θα  συνεχίσει να επενδύει στην πράσινη ενέργεια ακόμη και μετά το deal με την εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει δέσμευση του επιχειρηματία να παραμείνει στην εταιρεία και για τρία επιπλέον χρόνια από τη θέση του Προέδρου.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους Άραβες, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει ισχυρή στο παιχνίδι των ΑΠΕ, σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα (call option) να αγοράσει το 50% σε συγκεκριμένες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (υδροηλεκτρικά, αντλησιοταμιευτικά, υπεράκτια) συνολικής ισχύος 3 GW.

Σημαντική δε πτυχή της συμφωνίας αποτελεί το γεγονός ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μπορεί να εξαγοράσει το 50% του εμβληματικού έργου της Αμφιλοχίας  σε διάστημα εννέα μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με προσυμφωνημένο τίμημα.

Υπό την ομπρέλα του τομέα των υποδομών θα παραμείνει επίσης ο κλάδος του waste management που περιλαμβάνει τα έργα απορριμμάτων της Πελοποννήσου και της Ηπείρου (και επιπλέον έργα  όπως για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο) καθώς κρίνεται ότι υπηρετούν καλύτερα τη στρατηγική του ομίλου στον τομέα των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων.  Ειδικά στη διαχείριση απορριμμάτων, υπενθυμίζεται ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να δημοπρατηθούν έργα άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

{Η Δούρου πέρα από το συνεχιζόμενο αντι-ισραηλινό ντελίριο και την παγίδευση Κασσελάκη με τη μη συνομηλία με τους Ισραηλινούς (ούτε τώρα βρήκε να πει μια λέξη για την 7η Οκτωβρίου), πέρα από τον αντιδυτικισμό της, αδειάζει και τον Κασσελάκη με τη μη απάντηση στο ερώτημα, αν ο Κασσελάκης μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας}! Δούρου στο libre:Έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές τις Κασσάνδρες-Συνέδριο επανεκκίνησης

 

 Δούρου στο libre:Έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές τις Κασσάνδρες-Συνέδριο επανεκκίνησης 

 

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και κυρίως οι πολιτικές εξελίξεις, είναι τα θέματα για τα οποία μας μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τομεάρχισσα Εξωτερικών, πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Επισημαίνει: «Η γαλάζια πλειοψηφία επιχειρεί απεγνωσμένα να κουκουλώσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν θα τα καταφέρει».

Αναλύει όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και εξηγεί ότι «η ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό θα συνεχιστεί με τους αμάχους, τα παιδιά, τις γυναίκες, να πληρώνουν βαρύ τίμημα αίματος…»

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Γαλλικού Πνεύματος από μεταπράτες ως... ‟Ελληνικότητα” ή ως... ‟Κορύβαντες Κύκνοι”!

 


Από το Όμηρο και τις Τραγωδίες ως το ζητητικό περιεχόμενο πλευρών της Ορθοδοξίας η αναζήτηση και η... οριοθέτηση  των... ορίων διαμόρφωσαν τον Έλληνα άνθρωπο.

Καλά θα κάνουν οι επαγγελματίες γαλλοτραφείς μεταπράτες να μην μας ζαλίζουν με... κουνέλια... καθρεφτάκια!

Πάντα θα είναι π.χ.: Ντε Σαντ ή Ντοστογιέφσκι;  ΞΕΝΟΣ ή ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ; 

Προτιμώ να ζω στη Δύση, η οποία ξεπέρασε τον θρησκευτικό ολοκληρωτισμό με την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, από το να ζω σε Χώρα με τον ισλαμοφασισμό να ελέγχει τα μυαλά, τα στομάχια και τα... γούστα των αναπαραγωγικών οργάνων!

  



Το τελευταίο κύμα

https://rodofono.blogspot.com/
https://odofragma-skas.blogspot.com/

Κυρία Λιανού και ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΠΡΟΛΗΨΗ;

 Παραφράζοντας: Τι να πω στα (ξενιτεμένα) παιδιά στην αγορά στην Ευρώπη;

Εκδορεύς


Ύστερος καπιταλισμός: Έθνη χωρίς κράτος, λαοί χωρίς πατρίδα και γη και άνθρωποι χωρίς έρμα!

 



Το τελευταίο κύμα

https://rodofono.blogspot.com/
https://odofragma-skas.blogspot.com/

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Απίστευτο! Πριν λίγους μήνες δεν πίστευα πως κάποτε θα έγραφα: Ελπίζω ότι η Κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, το λαϊκό κίνημα και ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν το - πολύ πιθανόν - ενδεχόμενο να δεχτούν οι κοινωνίες της Ελλάδας και της Κύπρου χτυπήματα από ισλαμοφασίστες!

 

 

 

 Αυτό που με τρομάζει ιδιαίτερα είναι η... απουσία - μέχρι τώρα - ισλαμοφασιστικού τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, αντίθετα με όσα έχουν συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Και αυτό, μάλλον, γιατί η Ελλάδα ήταν χρήσιμη στους ισλαμοφασίστες ως χώρα διέλευσης και διείσδυσης στη Δύση.

 Τώρα που τα σύννεφα της Μ. Ανατολής σκοτεινιάζουν τη Χώρα...