Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Βόλος: Νεκρός ο 27χρονος που είχε καταγγείλει αστυνομική βία


Βόλος: Νεκρός ο 27χρονος που είχε καταγγείλει αστυνομική βίαΝεκρός βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στo σπίτι του στον Βόλο ο 27χρονος ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.
Συγκεκριμένα, η μητέρα του τον βρήκε νεκρό και, παρά τις προσπάθειες που έκανε για να τον επαναφέρει, δεν τα κατάφερε. Αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο και απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 27χρονου είχε καταγγείλει ότι, λόγω του ξυλοδαρμού που υπέστη ο γιος του από τους αστυνομικούς, είχε σπασμένα πλευρά, ενώ το συκώτι του είχε πάθει και θλάση.

Στις 16 Ιουνίου 2020, ο Βασίλης Μάγγος είχε κοινοποιήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τον ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για την καύση σκουπιδιών. Μεταξύ άλλων έγραφε: «ΕΓΩ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ: Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια κ βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια). Υπάρχουν τα σχετικά βίντεο κ φωτογραφίες, οπότε σας δίνω μια μικρή μόνο γεύση του τι έγινε.. Αλλά ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή...».
Δείτε παρακάτω τι είχε γράψει ο ίδιος στο Facebook:
Στις 19 Ιουνίου 2020 ο ίδιος προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο Facebook για να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη συμπαράσταση που του έδειξε, γράφοντας: «...πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης...».
Δείτε παρακάτω τη συγκεκριμένη ανάρτησή του στο Facebook:

Προς το παρόν αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου