Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δίχως σχόλια)! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΔΣΝΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                               9-10-2017
          ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                     
image (4).jpeg                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Απάντηση στα συκοφαντικά ψεύδη της παράταξης « Δημοκρατική Συνεργασία εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ»
Την ημέρα που οι συνάδελφοί μας με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση  με ποσοστό συμμετοχής σε αυτή 100%, έστελναν σαφέστατο και ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να περάσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, όπως μεθοδεύεται από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η μειοψηφία του Σωματείου μας, οι γνωστοί «εφιάλτες» του συνδικαλισμού εξέδωσαν μαζί με το βαμπίρ του συνδικαλισμού, ανακοίνωση μνημείο συνδικαλιστικής «αλητείας» και απίστευτου ψεύδους.

Αμετανόητοι και με ανυπόστατα ψεύδη συνεχίζουν το αντισυνδικαλιστικό τους έργο, προκειμένου να υπηρετήσουν τον έναν και μοναδικό τους στόχο, που άπαντες «έχουν τούμπανο και ένας μόνο κρυφό καμάρι» : Την ικανοποίηση των προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών του τιθέμενου δύο φορές σε αργία από δύο διαφορετικές διοικήσεις και εις διπλούν επανακάμψαντα,  Κ. Μνηματίδη, που δεν είναι άλλη, από το να επιστρέψει ως Διευθυντής στον ΧΥΤΑ.
Επιδιώξεων που – όπως ο έρωτας και ο βήχας –πια δεν κρύβονται, αφού σε κάθε ανακοίνωσή τους, μονότονα και επαναλαμβανόμενα, κάνουν συνέχεια το ίδιο πράγμα που τους προδίδει :
  • Στοχοποιούν τον νυν Διευθυντή Β. Πετρόπουλοτου ΧΥΤΑ και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο, εμετικό, εμμονικό, εμπαθή, ξεπερνώντας κάθε όριο καλόπιστης ή ακόμη και κακόπιστης κριτικής -μερικές φορές χειρότερα και από κυρά Κατίνες - πράγμα που αντιλαμβάνεται πια κάθε συνάδελφος στον ΕΔΣΝΑ.
Εμείς –επειδή το έργο το ‘χουμε ξαναζήσει και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε ακόμη μια φορά - τους ενημερώνουμε ότι η προσπάθειά τους να επιστρέψει ο Σύνδεσμος στις αλήστου μνήμης, μαύρες εποχές του 2010, δεν πρόκειται να περάσει.
Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Το παρελθόν αυτό έχει περάσει ανεπιστρεπτί, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν επαναλαμβάνεται.
Και ασφαλώς κάθε συνάδελφος αντιλαμβάνεται, εκτός από τα άνομα σχέδιά τους και την πραγματικά φαιδρή προσπάθειά τους να αυτοανακηρυχτούν σε προστάτες του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εδώ γελάμε. Αν είναι δυνατόν να το ισχυρίζονται αυτό, εκείνοι που πρωτοστάτησαν στην ιδιωτικοποίηση των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου…
Θυμίζουμε, και φρεσκάρουμε τη μνήμη ορισμένων :
  • Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που ενώπιον της προ-προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ εισηγήθηκαν, σχεδίασαν, εκπόνησαν, προώθησαν, υπέγραψαν Υπέρ των ΣΔΙΤ κάνοντας δημοπρασία ακόμη και για τεχνικούς συμβούλους.
  • Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που ενώπιον της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ εισηγούντανΥπέρ των ΣΔΙΤ, μέχρις ότου βεβαίως τέθηκαν για πειθαρχικούς λόγους λόγω ελέγχου του ΣΕΕΔΔ σε αυτοδίκαιη αργία το 2013(για τους οποίους εν συνεχεία αθωώθηκαν), οπότε και μετά μιλούσαν Κατά των ΣΔΙΤ …
  • Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που ενώπιον της τωρινής διοίκησης του ΕΔΣΝΑ μιλούσαν (για να μην πούμε έγλειφαν) Υπέρ της παραχώρησης του Αποτεφρωτήρα ως της καλύτερης λύσης και στη συνέχεια σε δημόσιες συζητήσεις μιλούσαν Κατά της παραχώρησης …
  • Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που άνοιξαν στο παρελθόν την Κερκόπορτα στον ΧΥΤΑ Φυλής με το ιδιωτικό ΚΔΑΥ της πρώην ΕΠΑΝΑ και επαίρονταν μάλιστα γι΄ αυτό …
  • Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που δημιούργησαν τα ασυμβασιοποίητα, εισηγήθηκαν τις Υποστηρικτικές εργασίες στον ΧΥΤΑ, την ανάθεση σε ιδιώτη της λειτουργίας των ΜΕΣ και σωρεία άλλων αναθέσεων σε ιδιώτες …
  • Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που είχαν μετατρέψει το 2010, πριν αποχωρήσουν, τον ΧΥΤΑ σε κινούμενη βόμβα προκαλώντας ζημία σχεδόν 4 εκ. € και στη συνέχεια κατηγορούσαν τον προϊστάμενό τους γι’ αυτό (Γ. Χάρδα) άσπονδο πάλαι ποτέ εχθρό, κολλητό πια φίλο και σύμβουλο (άραγε τι τους ενώνει;).  
Το να μιλάνε τώρα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, για τη δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων είναι πραγματικά το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Όπως ανέκδοτο είναι κάθε εξιστόρηση των συγκλονιστικών, εκτυφλωτικών,συνδικαλιστικών τους αγώνων, για τους οποίους τολμούν και μας ασκούν και κριτική.
Εξαφανισμένοι από τον αγώνα κατά του εκτρώματος της αξιολόγησης.
Εξαφανισμένοι από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου.  
Εξαφανισμένοι από κάθε πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και συγκέντρωση.
Ανύπαρκτοι, πουθενάδες, μαχητές από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή για την εξυπηρέτηση της πάρτης τους και μόνο.
Και ασφαλώς, σε ό,τι αφορούν τη λειτουργία της Διεύθυνσής τους; Πρώτοι στις μετακινήσεις προσωπικού, πρώτοι στον εκφοβισμό, πρώτοι στην τρομοκρατία και στις απειλές, όπως έχουν καταγγείλει πολλές φορές οι συνάδελφοί μας.Και παράλληλα κουβέντα, ούτε για την καταστροφή του πλυντηρίου στο ΣΜΑ, ούτε για το έγγραφο καταπέλτης της ΕΜΔΥΔΑΣ (ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ) σχετικά με την τοποθέτηση του Δ. Μαυρωνά σε θέση ευθύνηςστον ΣΜΑ Σχιστού, έγγραφο που ξεσκεπάζει την ευνοιοκρατία στον ΕΔΣΝΑ.
Εμείς λυπούμαστε γι’ αυτές τις συμπεριφορές και αυτές τις ανακοινώσεις. Λυπούμαστε για το ήθος και το ύφος.
Λυπούμαστε που τώρα που τα μηχανήματα του ΕΔΣΝΑ λειτουργούν στο ταμπάνι κάποιοι τα υπονομεύουν, διότι χαλάει τα μελλοντικά τους σχέδια, που προφανώς είναι να λειτουργούν αποκλειστικά του ιδιώτη.
Κυρίως όμως λυπούμαστε που αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα των εργαζομένων, βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων και του Σωματείου. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορό τους και στον επικίνδυνα ολισθηρό δρόμο που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν. Εάν κάποια στιγμή ενδιαφερθούν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι για τις θέσεις ευθύνης, εμείς θα είμαστε εδώ. Διότι μόνο ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να είμαστε χρήσιμοι για τους συναδέλφους μας.  Σε διαφορετική περίπτωση, ας συνεχίσουν τον «αγώνα» για την καρέκλα μέχρι την τελική δικαίωση.
                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

            Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

https://docs.google.com/document/d/1vmKLkkFO5Ae5ByxcCRoOk9RSlumCHbNqqXhCYnhxrrE/edit#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου