Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Βαρέα & Ανθυγιεινά: Έκτη παράταση αγωνίας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους (έγγραφα)

 

Βαρέα & Ανθυγιεινά: Την έκτη κατά σειρά παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου 2021, παίρνει η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την υποβολή τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση με την οποία θα προσδιοριστούν οι δικαιούχοι, το ύψος οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής του εν λόγω επιδόματος.

Η παράταση δίνεται με τροπολογία που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας», το οποίο ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία (ΝΑΙ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΟΧΙ: ΚΚΕ και ΠΑΡΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΜΕΡΑ25).

 

Με την τροπολογία η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας πρέπει , πλέον, να εκδοθεί, αντί για τις 31.10.2021, έως τέλος Ιανουαρίου 2022 (σ.σ. εντός διμήνου από την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής).

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Επιτροπής, που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο η κυβέρνηση παίζει «κρυφτούλι» και ισχυρίζεται ότι δεν το έχει παραλάβει!

Με τη νέα παράταση η κυβέρνηση αφενός παραδέχεται ότι το έργο της Επιτροπής ολοκληρώθηκε (σ.σ. στις 30/11) αφετέρου κερδίζει χρόνο σχετικά με την ΚΥΑ, καθώς το πόρισμα προβλέπει περικοπές του επιδόματος για χιλιάδες εργαζόμενους.

Κυρίως, όμως, διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα έως το τέλος Ιανουαρίου του 2021.

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/varea-amp-anthygieina-ekti-paratasi-agonias-gia-chiliades-dimosioys-ypalliloys-eggrafa/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου