Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Δημόσιο: Ξεκίνησαν απολύσεις ΙΔΑΧ -Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ



 Τις «πρώτες απολύσεις στο δημόσιο», από τη «δημοκρατία των «Αρίστων», καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους τέσσερις  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, οι τομεάρχες Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου, Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού Πάνος Σκουρολιάκος, και ο βουλευτέςΧριστόφορος Βερναρδάκης, σε ανακοίνωσή τους υπό τον τίτλο: «Οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο και η δημοκρατία των ‘Αρίστων’», τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Βρεθήκαμε σήμερα στο ΥΠΠΟΑ, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να προβούμε σε πεντάλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας για τις πρώτες απολύσεις που πραγματοποιούνται στο δημόσιο με τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η κ. Μενδώνη με τον ίδιο δημοκρατικό σεβασμό που έχει αντιμετωπίσει πλείστα όσα θέματα, αντιμετώπισε και τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν είχε χρόνο και τους παρέπεμψε στο διευθυντή του γραφείου της. Επειδή όμως οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό –μην ξεχνάμε και το εργασιακό νομοσχέδιο- ας γνωρίζει η κ. Μενδώνη ότι όσες αντιδημοκρατικές μεθόδους και αν χρησιμοποιήσει δεν πρόκειται οι απολυμένοι συμπολίτες μας να μείνουν ανυπεράσπιστοι», προσθέτουν.

Τέσσερις εργαζόμενες ΙΔΑΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο προχωρά στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων ΙΔΑΧ του, υπό εκκαθάριση, Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες, εργαζόμενες στο Ταμείο επί 24 συναπτά έτη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του σκανδάλου του Ταμείου ξεκίνησε το 2017 όταν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εντόπισε «παράτυπες δαπάνες», οι οποίες ενδέχεται να ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 45,5 εκ. ευρώ. Η υπόθεση έχει φθάσει στη Δικαιοσύνη, ωστόσο, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν έχει τιμωρήσει πειθαρχικά τους υπαλλήλους που εμπλέκονται, με το επιχείρημα ότι εκκρεμεί ακόμα η κύρια ανάκριση. Μάλιστα, έχει αφήσει υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό σκάνδαλο «κατασκευασμένο» από τον ΣΥΡΙΖΑ και για αποστολή εγγράφων στους εισαγγελείς προκειμένου να διωχθούν «άνθρωποι που δεν είναι αρεστοί»

Και τώρα, όπως λένε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να τιμωρεί τους υπεύθυνους απολύει τέσσερις εργαζόμενους, μη δίνοντας τους, μάλιστα, τη δυνατότητα για μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, μέσω της κινητικότητας.

https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-xekinisan-apolyseis-idach-ti-kataggellei-o-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου