Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

«Συμβουλές» Δημάρχου για το πως διαχειρίζονται «έξυπνα» και χωρίς κόστος τα απορρίμματα.



 ''Fantasy narrative''

Ακούστε «γατάκια» Δήμαρχοι των Αθηνών και πάσης Ελλάδος και όσοι ασχολείστε με την διαχείριση απορριμμάτων για να μαθαίνετε!

Λοιπόν, εγώ είμαι Δήμαρχος (παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι) σε ένα όμορφο τουριστικό νησί κάπου στο Ελλαδιστάν και έχω μια παράνομη χωματερή. Τώρα με τα συνεχόμενα lockdown, που απαγορεύεται διά νόμου (ελέω επιδημιολόγων) ο κόσμος να κυκλοφορεί και να κόβει βόλτες στο νησί, εντελώς «τυχαία» μπαίνει ΦΩΤΙΑ κάθε μέρα, για να καεί η «ΑΧΡΗΣΤΗ» ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, αλλά εγώ, κάνω τον Κινέζο και λέω ότι παίρνει φωτιά από αυτανάφλεξη, ή, την βάζουν άγνωστοι, ή ακόμα, τα ρίχνω στους Ρομά που είναι και της μόδας.

Όμως, με αυτόν το κόλπο, επιτυγχάνω τέσσερα πραγματάκια (είμαι γατούλης σ' αυτά).

1) Μειώνω τον όγκο των σκουπιδιών.

2) Εξαφανίζω την ανακύκλωση.

3) Έρχεται ο κολλητός και παίρνει τα παλιοσίδερα που δεν έχουν καεί.

4) Κάνω οικονομία στο ταμείο του Δήμου αφού δεν ξοδεύω τίποτα για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Όμως, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για την καθαριότητα συνεχίζουν να τα πληρώνουν τα «κορόιδα» που με ψήφισαν και εδώ είναι η μεγάλη «μαγκιά». Τους τα παίρνεις κανονικά, νόμιμα, τους ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ και είναι όλοι, μούγγα στη στρούγκα! Όλα κι όλα, ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις, δεν κάνουμε εκπτώσεις και δεν παρεκκλίνουμε την πεπατημένη.

Και συνεχίζω. Για θάψιμο των σκουπιδιών δεν το συζητώ. Θες μπουλντόζα και φορτηγό κάθε μέρα για να ρίχνεις χώμα να τα σκεπάσεις και ένα σκασμό λεφτά για πετρέλαια! Δεν συμφέρει με τίποτα και δεν βγαίνει τίποτα, ούτε για «μένα», αλλά ούτε και για τον «Αντιδήμαρχο» Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Για αυτοκινούμενο σπαστήρα ογκωδών αποβλήτων και για δεματοποιητή μέχρι να κάνω κάποια μονάδα επεξεργασίας, ούτε κουβέντα! Που να μπλέξουμε μ' αυτά τα διαβολομηχανήματα; Άσε που και τα περιθώρια για να «βγάλεις» και από εκεί κάνα Ευρώπουλο είναι πολύ στενά (τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του) ούτε για καφέ δεν φτάνουν. Για διαλογή στην πηγή και άλλες τέτοιες μπούρδες ούτε κουβέντα (σιγά μη βάζω τους ψαράδες, τους ταβερνιάρηδες και τις γριές του νησιού να κάνουν τέτοια) είναι «αναχρονιστικά» πράγματα και χάσιμο χρόνου.

Βέβαια, μπορεί το κύτταρο της χωματερής μετά από τόσες φωτιές να έχει κουφώσει και να είναι στον αέρα, αλλά και πάλι δεν τρέχει τίποτα. Το πολύ πολύ να τσουλήσει η να ανοίξει και να καταπιεί καμιά σκουπιδιάρα και εάν είναι μέσα και ο οδηγός, σας υπόσχομαι να τον κάνω τοπικό ήρωα αφού έπεσε την ώρα του καθήκοντος.

«Όσο για Εισαγγελέα και Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ποιος δίνει σημασία; Σιγά μην ασχοληθούν με την πάρτη μου. Εδώ που είμαι, δεν έρχεται κανείς, έχω την ησυχία μου και γι αυτό, κάνω ότι γουστάρω!»

Να είστε όμως σίγουροι, μόλις δώσουν οι επιδημιολόγοι το ok, βγούμε από το κόκκινο και λήξει το αυστηρό lockdown στο νησί μας και ανοίξει ο Τουρισμός, σταματάω τις φωτιές επί τόπου, γιατί ως γνωστό οι καπνοί ενοχλούν τους Τουρίστες, πρέπει να τους πάρουμε τα Ευρώ και τα Δολάρια, αλλά και για να μην γίνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ΡΟΜΠΑ (τους κατοίκους του νησιού τους έχω χεσμένους και τους θέλω μόνο για τους ψήφους).

Τώρα αν ο καπνός από τα καμένα σκουπίδια, ΜΟΛΥΝΕΙ την ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ και ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ με ΚΑΡΚΙΝΟ κάποιους κατοίκους, να το θεωρήσουν τιμή τους που ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ για το καλό το δικό μου και του τόπου μας. Δεν είμαι αχάριστος, τους το αναγνωρίζω και υπόσχομαι κάθε χρόνο, ότι θα τους ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο, άντε να τους κάνουμε και καμιά εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη τους.

Με πολύ αγάπη

Ο Δήμαρχος του νησιού

 

ΥΓ. Οποιαδήποτε ομοιότητα και κατάσταση, είναι εντελώς συμπτωματική


https://www.pitsounicity.gr/aftodioikisi/aporrimmata-anakyklosi/symvoules-dimarxou-gia-to-pos-diaxeirizontai-eksypna-kai-xoris-kostos-ta-aporrimmata


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου