Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΓΣΕΕ: Μέσα σε ένα μήνα θρηνούμε 11 εργαζόμενους

 


ΓΣΕΕ: Μέσα σε ένα μήνα θρηνούμε 11 εργαζόμενους

Η νέα τραγωδία με θύματα δύο εργαζόμενους στη ΔΕΗ και χρονικά πολύ κοντά στην προηγούμενη που είχε σημειωθεί στην Ερέτρια, οδήγησαν τη ΓΣΕΕ να επανέλθει στο αίτημα της λήψης μέτρων.

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας”, αναφέρει: “Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση της για το θάνατο ακόμη δύο συναδέλφων εν ώρα εργασίας, 45 και 47 ετών αντίστοιχα. Μέσα σε ένα μήνα θρηνούμε 11 εργαζόμενους, με το σημερινό εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη να είναι το δεύτερο σε διάρκεια 10 ημερών με εργάτες που δούλευαν σε εργολάβο της ΔΕΗ. Πολλά και αναπάντητα τα ερωτηματικά για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται.

Τα συνδικάτα ζητούν άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών έχουν πολλάκις κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για τους εργολαβικούς εργαζόμενους εκ του αποτελέσματος όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα. Η εντατικοποίηση, η υπερεργασία και η έλλειψη μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία δημιουργούν θανατηφόρες συνθήκες για τους εργαζόμενους”.

Η Συνομοσπονδία τονίζει πως: “Το ΣΕΠΕ πρέπει να επέμβει άμεσα, να αυξήσει τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, να εξετάσει κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Μέτρα πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα ώστε να διασφαλιστεί πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος της τραγωδίας και να αναλάβει ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες στη βάση προτάσεων της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων”.

https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/gsee-mesa-se-ena-mina-thrinoyme-11-ergazomenoys/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου