Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξε 24ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο



Απόφαση για 24ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα έλαβε η ΑΔΕΔΥ.
Η Συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση για την ερχόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου για το σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση.
Σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:
«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.»
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς και οι υπόλοιποι λειτουργοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απαιτώντας οι διορισμοί που θα γίνουν να καλύπτουν όλα τα κενά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, και μόνη προϋπόθεση να είναι το πτυχίο και η προϋπηρεσία.
https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/adedy-prokiryxe-24ori-apergia-se-olo-to-dimosio-4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου