Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΥΠΕΣ -ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπεγράφη η επέκταση της ΕΣΣΕ για μόνιμους δήμων (έγγραφο+ειδικότητες)



Την επέκταση της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) για το μόνιμου προσωπικό που είχε υπογραφεί μεταξύ ΠΟΕ-ΟΤΑ και υπουργείου Εσωτερικών τον περασμένο Αύγουστο, υπέγραψαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr από το ΥΠΕΣ, σήμερα το πρωι εκπρόσωπ των εργαζομένων και στελέχη του υπουργείου.
Η επέκταση αφορά τις ειδικότητες που είχαν μείνει εκτός της πρώτης ΕΣΣΕ, δηλαδή: Χειριστές κομπρεσέρ, χείριστες γεωργικών ελκυστήρων, απασχολούμενοι στην περισυλλογή ζώων, Μάγειροι, Επόπτες αποχέτευσης και ψεκαστές και απολυμαντές χώρων, για τους οποίους:

-Επεκτείνεται η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες.
–Μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο.
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή την υπογραφή των Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) που όπως αναφέρει αφορούν, στους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης, στους όρους χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών και στον τρόπο παρακράτησης των συνδικαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, διευκρινίζει ότι υπογράφηκαν:
1. Η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των Εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.
2. Η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τους όρους χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών στους Υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.
3. Η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τον τρόπο παρακράτησης των συνδικαλιστικών εισφορών στους Υπαλλήλους με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. Αυτών.
Η υπογραφή των ανωτέρω Ειδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) του έτους 2018 της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.





https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ypes-poe-ota-ypografetai-i-epektasi-tis-esse-gia-monimoys-dimon-eidikotites/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου