Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

(Κοινωνικός αυτοματισμός και τεχνική κοινωνική πόλωση υπέρ των μνημονιακών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατ' εντολή των "δανειστών", για να κρατήσουν τα γίδια στο μαντρί! Εσύ, θα τσιμπήσεις); Αυγενάκης: Προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για εξοικονόμηση 1,5 δισ.





Χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξοικονομηθεί 1,5 δις ευρώ, προανήγγειλε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπόλιτευσης, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στα δικαστήρια το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ –Έντονες αντιδράσεις για Μπαλασόπουλο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις η δικαστική προσφυγή της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (παράταξη Μπαλασόπουλου) κατά εννέα Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να μην συμμετάσχουν στο εν εξελίξει συνέδριο (ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις ψηφοφορίες για το νέο Γενικό Συμβούλιο). Όπως τονίζουν πηγές της ΑΔΕΔΥστην aftodioikisi.gr, “είναι πρωτοφανές και, βεβαίως, συμβαίνει πρώτη φορά να επιχειρείται από συνδικαλιστική παράταξη, να κριθεί το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια”.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ - και μόνο αυτοί - θα χάσουν το επίδομα ανθυγιεινών συνθηκών από τον Γενάρη λόγω... αδράνειας;

παρέμβαση ΕΔΣΝΑ

Ελπίζουμε το Σωματείο και η Διοίκηση να πράξουν τα δέοντα!

29/11/2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΔΣΝΑ

Μια απευθείας αριστερή απάντηση στο ΤΟΥΙΤ του Μηλιού!




Από το "PRESS-GR"
Manuela Mathioudaki

ΤΟ ΤΟΥΙΤ ΤΟΥ ΜΗΛΙΟΥ: "Να δώσουμε, με συλλογική δουλειά, στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου τη θέση που του αξίζει"

Η απάντησή μας:
Όταν, σύμφωνα με το ΕΣΠΑ, κύριο και μοναδικό κριτήριο για την επιτυχία της παραγωγής του  χρηματοδοτούμενου "πολιτισμού" είναι ο αριθμός των εισιτηρίων (το χρήμα), τότε ο παραγόμενος "πολιτισμός" είναι η εισβολή των εμπορευματοχρηματικών σχέσεων (καπιταλισμός) στην σφαίρα της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου πνεύματος.

Δ. Αθηναίων: Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας



http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-athinaion-oi-ergazomenoi-katangelloun-prospatheia-idiotikopoiisis-tis-kathariotitas/
Την απόπειρα ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητητας του Δήμου Αθήνας, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (ΕΕΔΑ). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ο Δήμος προχωρά στην προμήθεια οχημάτων καθαριότητας με leasing μια κίνηση που όπως υποστηρίζουν θα οδηγήσει στην απαξίωση και τον παροπλισμό των δημοτικών μηχανημάτων.
Διαβάστε όλοι την ανακοίνωση των εργαζομένων:

Χωρίς αδιάβροχα & γάντια οι εργάτες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων







http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/xoris-adiavroxa-gantia-oi-ergates-kathariotitas-tou-dimou-athinaion/

Με το σχόλιο ότι «νομίζαμε ότι είχαμε δει τον πάτο του βαρελιού , αλλά δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο……….», δημοσιεύει την ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο δήμος Αθηναίων δεν παρέχει στους εργαζόμενους καθαριότητας αδιάβροχα, γάντια και γενικά μέσα ατομικής προστασίας το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ε.Ε.Δ.Α.
Διαβάστε την επιστολή της ΕΕΔΑ προς τους εργαζόμενους:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

(Είναι η τελευταία ευκαιρία για τους συναδέλφους που παραμένουν με μπλοκάκι.Δράστε! Η Δούρου σε αυτό το ζήτημα έχει αποδείξει την καλή της θέληση)! Μονιμοποιούνται χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους


Η κατάθεση του άρθρου 20 του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ που, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται να αποσυρθεί με την μορφή που κατατέθηκε, θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

(Αλλά οι ντούροι αριστεροί... εκεί! Υλοποιούν με ελαστική συνείδηση το σχέδιο Σουφλιά για την καπιταλιστική στρεβλή "ανάπτυξη στη Περιφέρεια Αττικής)! Αποχώρησε από την παράταξη Δούρου η πρώην αντιπεριφερειάρχης



Την αποχώρησή της από τη «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αποπεμφθείσα αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα ΘανοπούλουΗ κ. Θανοπούλου έχει ήδη ζητήσει στην πρώτη ολομέλεια της παράταξης να εκθέσει και εσωτερικά όλους τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί, ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι παρούσα ως ανεξάρτητη, πλέον, περιφερειακή σύμβουλος.

(Διάβασέ το συνάδελφε, σε αφορά)! Προαπαιτούμενα: Για να σας το «γνωστοποιήσουμε» κι εμείς, αυτό λέγεται πλιάτσικο

Από τη Βάσω Αμπελογιάννη, μηχανικό, γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Άρτας, μέλος της διοίκησης ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΜΕΤΑ



Λίγα λίγα και με τη μέθοδο του «σιγανού βρασμού του βατράχου», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα να «περνάει» τα προαπαιτούμενα σε μια σειρά νομοσχεδίων. Ήδη, δύο έχουν γίνει νόμοι, αυτό της περίφημης «κινητικότητας» υπό τον τίτλο «Αξιολόγηση των Δομών και της Κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων» και ένα ακόμη για τα «εναλλακτικά καύσιμα» που ελάχιστα λέει για αυτό το θέμα. Τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα ακόμη -υποτίθεται- για την απλούστευση των διαδικασιών στο άνοιγμα των επιχειρήσεων.

(Αυτοί ποδοπατούν τους δικούς τους, τον λαό θα σώσουν); Αγωγή εργαζομένων ΝΔ: Ζητούν τα δεδουλευμένα τους μετά την απόλυσή τους από το Μητσοτάκη

Λάμβαναν πολύ λιγότερα από τον κατώτερο μισθό, ήταν απλήρωτοι επί μήνες, απολύθηκαν χωρίς αποζημιώσεις
mitsotakis-eytixismenos

Στη Δικαιοσύνη, προσφεύγουν οι εργαζόμενοι των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών(ΝΟΔΕ) της ΝΔ ζητώντας από την ηγεσία του κόμματος την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σύμφωνα με το «Χωνί», οι υπάλληλοι είχαν μείνει απλήρωτοι για μήνες και μετά την απόφαση του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να κλείσει τα γραφεία της περιφέρειας, απολύθηκαν χωρίς να αποζημιωθούν

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Εγώ πονώ περισσότερο με τον Φιντέλ παρά με τον Τσέ!



 "Εγώ πονώ περισσότερο με τον Φιντέλ παρά με τον Τσέ", είπε.
"Γι αυτούς που από μεγάλη αγάπη για τη ζωή προχωρούν συνειδητά προς το θάνατο, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ο αγέρας δίνει δύναμη στα φτερά τους", είπε.
"Τα πράγματα είναι απείρως δυσκολότερα γι αυτούς που κτίζουν σαν τα μερμήγκια σκυφτοί στον σκοπό, μέσα από αντιφάσεις και φθορές της καθημερινότητας, την κοινωνία των ανθρώπων", είπε.

ΕΔΟΘ: Συμπαράσταση στη Κριστίνα Μακνέα – Στάση εργασίας την Τετάρτη 30/11 στους ΟΤΑ ν. Θεσ/νίκης

Ψηφίσματα αλληλεγγύης και από τους εργαζομένους των δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Παύλου Μελά


Η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ) συμπαραστεκόμενη στη διωκόμενη μηχανικό Μακνέα Χριστίνα, προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, από 9πμ.-12μ., για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Αφορμή η εκδίκαση της έφεσης στην πρωτόδικη καταδίκη της Χριστίνας Μακνέα, γραμματέα της ΕΜΔΥΔΑΣ Κ/Μ και μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που επιτέλεσε, ως προϊσταμένη τμήματος Τ.Υ. του Δήμου Δέλτα τα τυπικά υπηρεσιακά της καθήκοντα όπως ΟΦΕΙΛΕ.

(Για το καρτέλ στα σκουπίδια Αττικής...αθώο); Έως 250 εκατ. θα κοστίσει στο Δημόσιο το καρτέλ κατασκευαστών



Στο 10% του προϋπολογισμού των «αμαρτωλών» συμβάσεων που λειτούργησε το καρτέλ των κατασκευαστών επιχειρεί να περιορίσει η κυβέρνηση την επιστροφή κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ. Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκεται να επιτευχθεί έως τα τέλη του χρόνου και είναι κρίσιμη για το κλείσιμο του προηγούμενου ΕΣΠΑ, που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να οριστικοποιηθεί έως τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

(Δεν χωρούσαν οι συνάδελφοι που είναι ακόμα με μπλοκάκια στην τροπολογία; Κάποιος φταίει και δεν είναι η Δούρου)! Τροπολογία: Μονιμοποιούνται συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού


Την παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από ένδικα μέσα αναφορικά με τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού η εποπτευόμενων φορέων του, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά  προβλέπει βουλευτική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα (σ.σ. ενσωματώθηκε ως άρθρο 47) που έκανε δεκτή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συμβάσεις των συγκεκριμένων συμβασιούχων μετατρέπονται πλέον σε αορίστου χρόνου χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αποκάλυψη: Οι «αμαρτωλές ιστορίες» της Τσίπρας ΑΤΕ

Αποκάλυψη: Οι «αμαρτωλές ιστορίες» της Τσίπρας ΑΤΕ

Επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση θέλουν να κάνουν «ζούγκλα» την πολιτική ζωή του τόπου με σκάνδαλα και λάσπες στον ανεμιστήρα, καιρός είναι να συμβάλουμε κι εμείς στον «αγώνα» κατά τη διαπλοκής που διεξάγει ο Τσίπρας και η παρέα του.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

(Από την ιστορία του ΕΔΣΝΑ. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον ΓΓ του ΕΔΣΝΑ κύριο Ιωάννη Δρίβα)! Έγκριση και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από τον ΕΣΔΚΝΑ για την αξιοποίηση των απορριμμάτων.

Eva Kaili

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Εσωτερικών, κ. Αναστάσιο Γιαννίτση
ΘΕΜΑ: Έγκριση και χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων από τον ΕΣΔΚΝΑ για την αξιοποίηση των απορριμμάτων.
Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), ως φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων για την Περιφέρεια Αττικής, έχει πλέον αντικατασταθεί από τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής. Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα της χώρας, ιδίως σε περιοχές όπως η Αττική, όπου τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι πιο έντονα και ταυτόχρονα παρουσιάζεται μεγάλος όγκος απορριμμάτων. Ήδη από τον Αύγουστο του 2011 ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ η διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού για τέσσερις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, με την πρόβλεψη ότι ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012 και τα εργοστάσια θα έχουν κατασκευαστεί μέχρι το τέλος του 2014.

(Όμως, ο αριστερός - μα πάρα πολύ αριστερός - ΛΑΕτζής Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά...απλά...σηκώνει το χεράκι του)! Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

(Τετ. 23/11/16 - 17:24)
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΝΑΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΔΕΣΜΑ
ΑΙΤΙΑ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Η Δούρου καθαίρεσε την αντιπεριφερειάρχη που καταψήφισε τον προϋπολογισμό


Στην καθαίρεση της Κατερίνας Θανοπούλου από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής προχώρησε η Ρένα Δούρου μία ημέρα μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η περιφερειάρχης Αττικής προχωρήσε «στην ανάκληση της απόφασης ορισμού της Αντιπεριφερειάρχη, Αικατερίνης Θανοπούλου και στην ανάκληση όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων της».

(Επτά μήνες και τα σύννεφα πύκνωσαν)! Καταγγελία Παρέμβασης ΕΔΣΝΑ: Κυρία Δούρου, ό,τι συμβεί στον συνδικαλιστή Σ. Κουτσογιάννη θα είναι στημένο και σχεδιασμένο και η ευθύνη θα είναι δική σας!

 (Εδώ για παρακρατικούς ΣΥΡΙΖΑ, Ασφαλίτες και Μπομπολαίους)!
παρέμβαση ΕΔΣΝΑ

Κυρία Δούρου, 

Η παρέμβαση ΕΔΣΝΑ αφήνει κατά μέρος όλο το βάθος και το πλάτος της υπόθεσης της δυσμενούς μετακίνησης του συνδικαλιστή Σ. Κουτσογιάννη , από τα κεντρικά γραφεία στο Ζυγιστήριο του ΧΥΤΑ.
Αφήνει κατά μέρος και το παρελθόν της  πολιτικής δίωξής του από τη Διοίκηση Σγουρού με τον ίδιο σημερινό τρόπο: μετακίνηση,  παράνομη  τότε, στα Ζυγιστήρια ΧΥΤΑ Φυλής (ω, της συμπτώσεως... σύμπτωσις)!

(Μπομπολάκια, χωρίς σχόλια σήμερα)!Στο σκαμνί η "ΑΚΤΩΡ" του Μπόμπολα

Στο σκαμνί η "ΑΚΤΩΡ" του Μπόμπολα

Η αναφορά της Εισαγγελίας Διαφθοράς για «καρτέλ» που λυμαίνεται τα δημόσια έργα, τα τελευταία χρόνια, με βάση τα στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού έβγαλε ήδη... λαβράκια.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Νέα αποχώρηση από την παράταξη Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός!



Υπερψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία, κατά την 36η ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το οικονομικό έτος 2017, ύστερα από εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστου Καραμάνου και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, Καλλιόπης Σταυροπούλου. Ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε από τα μέλη της παράταξης Δούρου πλην της αντιπεριφερειάρχη Κοινονικής Πολιτικής Θανοπούλου, ενώ είχαμε και μία ακόμα αποχώρηση από την παράταξη Δούρου. Επίσης στηρίχθηκε από την παράταξη των ΑΝΕΛ και αυτή της Γιαννακάκη από την ΔΗΜΑΡ.

(Ρε καθάρματα νεομερκελιστές Συριζαίοι μην μαγαρίζετε το όνομα μιας αντιμνημονιακής παράταξης, γιατί κάποτε σταματάει το όπλο της κριτικής και αρχίζει η κριτική της φάπας)! Επιχείρηση καπηλείας της ονομασίας «ΑΣΚ-ΟΤΑ» από φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές

Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκ των ιδρυτών της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ, το 1992
ask-ota-logo


Τελευταία είδαμε να τιτλοφορείται, με την ονομασία της ΑΣΚ-ΟΤΑ μια νεοσύστατη παράταξη (;) στον κλάδο των ΟΤΑ. Είναι φανερό ότι κάποιοι που -είτε διατηρούν αυταπάτες είτε «είδαν φως και μπήκαν»- καπηλεύονται την ονομασία και τα λογότυπα της ΑΣΚ-ΟΤΑ, προκειμένου δυνάμεις του νεομνημονιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποκτήσουν προσβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

{Το πολιτικό προσωπικό της χώρας (όλο) παίζει με τα νεύρα μας. Παλιός Πασοκατζής}: Σγουρός προς Δούρου: Ξεπεράσατε και τα «θα» του ΠΑΣΟΚ



Η μηδενική παραγωγή νέου έργου, οι υπερφίαλοι και ανέφικτοι στόχοι για τη δημιουργία εντυπώσεων, η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού, αλλά και η ανισοκατανομή πόρων ανάμεσα στους δήμους της Αττικής που πλέον χωρίζονται σε αρεστούς και μη, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του έτους 2017 της Περιφέρειας Αττικής.

Δύο σκίτσα... όλες οι λέξεις!

(Ρε ανίκανοι επί δύο χρόνια σκιτζήδες Συριζαίοι πόσα στοιχίζουν στον λιμοκτονούντα λαό μας οι ενδιάμεσες λύσεις); Σκουρλέτης: Προωθεί ενδιάμεση λύση για τα απορρίμματα της Ζακύνθου



Τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ζάκυνθο εξετάστηκαν σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2016, σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελος Καπετάνιος, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Ελευθέριος Νιοτόπουλος.

ΑΔΕΔΥ: 370 χιλ. λιγότεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011



Κατά 370.000 μειώθηκαν περίπου οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011. Αυτό αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μέλη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, το 2011 ο αριθμός ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000.

Λαμία: Στον μύλο του απορριμματοφόρου πιάστηκε το πόδι εργαζομένου



Συναγερμός έχει σημάνει στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Λαμίας για εργατικό ατύχημα που έγινε πριν από λίγο. Το ατύχημα έγινε στην περιοχή της ΒΙΠΕ, όπου γινόταν αποκομιδή σκουπιδιών με το απορριμματοφόρο.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΕ: Ν/σ «έκτρωμα» για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δέσποινα Σπανού μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., υπεύθυνη για θέματα Δημόσιας Διοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δημιουργούν ένα “ασώματο” Κράτος και ετοιμάζονται για “κούρεμα” δημόσιων υπαλλήλων»
Αναλυτικά:

(Μας δουλεύουν! Ατιμώρητα εγκλήματα στη Διαχείριση Απορριμμάτων - μετά το ΚΔΑΥ του Λαζόπουλου και τον εισαγώμενο γερμανικό υδράργυρο ...το...Μαρκόπουλο)! Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή των Λατομείων του Μαρκόπουλου

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή των Λατομείων του Μαρκόπουλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε υπαίθριο χώρο απορριμμάτων, στην περιοχή των Λατομείων του Μαρκόπουλου. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, είναι μικρής έκτασης, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

22/11: Στο εδώλιο, για… πέμπτη φορά, οι 18 ΜΑΤατζήδες για τις ωμότητες του Ιουνίου 2011 εις βάρος διαδηλωτών

Οεικονιζόμενος αστυνομικός φέρεται ως αυτός που χτύπησε το γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργο Χαρίση
Με αριθμό πινακίου 13, εκδικάζεται την Τρίτη 22 Νοέμβρη στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, έπειτα από τέσσερις αναβολές, η υπόθεση με τις ωμότητες 18 ανδρών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που επετέθησαν στις 29 Ιουνίου 2011 κατά των διαδηλωτών και των πολιτών, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως τα συνδικάτα πραγματοποιούσαν τότε 48ωρη απεργία (28-29 Ιούνη), στο πλαίσιο της ψήφισής του.

ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 24 Νοέμβρη

apergia-gsee-adedy-poreia


Με ανακοινώσεις τους, οι Ομοσπονδίες των δημοτικών υπαλλήλων και των υγειονομικών δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 24 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ και άλλα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, καλούν και σε δυναμική συμμετοχή τους εργαζομένους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 11πμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

(Δύο χρόνια ανίκανοι Συριζαίοι)! «Πνίγεται» η Ζάκυνθος από τα σκουπίδια: Επίθεση στο δημαρχείο με αυγά, πορτοκάλια και ντομάτες Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/747561/pnigetai-i-zakynthos-apo-ta-skoypidia-epithesi-sto-dimarxeio-me-ayga-portokalia-kai-ntomates#ixzz4QezmXBw5

«Πνίγεται» η Ζάκυνθος από τα σκουπίδια: Επίθεση στο δημαρχείο με αυγά, πορτοκάλια και ντομάτες


Πετώντας αυγά, ντομάτες και πορτοκάλια στο δημαρχείο και στοιβάζοντας σκουπίδια έξω από το κτίριο, πολίτες και μαθητές, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στο νησί, που έχει γίνει αφόρητη, λόγω των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους, μετά τον εικοσαήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ του Σκοπού από τους κατοίκους του Καλαμακίου.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ: ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ “ΑΡΑΓΕΣ”

-----0000arages(Δευτ. 21/11/16 – 15:30)  
ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΕ
Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (20/11) οι εκλογές για το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Η συμμετοχή στις εκλογές, παρά τα όσα ελέγοντο για ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση, κινήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με τις προηγούμενες.
Η iskra θα επιχειρήσει σύντομα μια ανάλυση των αποτελεσμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Αυτό πάντως που μπορεί να σημειωθεί είναι ότι η παράταξη την οποία στήριξε η ΝΔ (ΔΚΜ) ήρθε πρώτη με 27,9%, με δεύτερη την παράταξη (ΔΥΣΥΜ) που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με 13,3% και μόλις τρίτη με 7,31% την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΡΠΜ-ΟΜ-Συνεργαζόμενοι).

(Κ-ΣΥΡΙΖΑ, Κ-ΣΥΡΙΖΑ, Κ-ΣΥΡΙΖΑ)! Φόροι παντού: Ακριβότερα τσιγάρα, τηλεφωνία, ενοίκια, καφές, μερίσματα, καύσιμα (πίνακες)




Χρονιά φόρων θα είναι και το 2017. Την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία φθάνουν τα 93 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017 επιβάλλει φορο-μέτρα 2,5 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στους έμμεσους φόρους που βαρύνουν την κατανάλωση και πλήττουν όλους τους φορολογούμενους.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το γεύμα των 900 ευρώ και η ατεκμηρίωτη κριτική στη Δούρου

Η αυστηρή ουδετερότητα μας στη διαμάχη Δούρου /συλλογικοτήτων/ αντιμνημονιακής αριστεράς έδειξε τα όρια όλων. Τίποτα νέο δεν έχει παραχθεί. Αναμασήματα.
Αν η κριτική του προκυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ για τη Διαχείριση των Απορριμάτων, μέσα και έξω από τη Βουλή, ήταν αποτελεσματική, αυτό οφειλόταν στην τεκμηρίωσή της.

ΑΡΚΙ 'Η ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ;

(Κυρ. 20/11/16 - 15:44)
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΤΟ STAR TRECK ΚΑΙ ''ΟΙ ΑΛΛΟΙ'' ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
Πέρασαν 121 χρόνια από τη στιγμή που ο William James χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο «παράλληλο σύμπαν». Έκτοτε η υπόθεση για το πολυσύμπαν είναι μια μόνιμη πηγή διαφωνίας εντός της κοινότητας των φυσικών.  

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΠΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού Να κλείσει η χωματερή της Φυλής

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Τοξικοί ρύποι, μόλυνση του αέρα και του εδάφους, συνολική υποβάθμιση της ζωής σε μια τεράστια περιοχή, που μετατρέπεται σε κρανίου τόπο, αλλά και παχιά λόγια με κούφιες υποσχέσεις από κυβερνήσεις και τοπικές αρχές: Ετσι περιγράφουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης ζώνης του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας, η επιβάρυνση της οποίας, τόσο από τη βιομηχανική δραστηριότητα όσο και από την παρουσία του ΧΥΤΑ Φυλής, χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται. Αλλωστε, πέρασε κοντά μισός αιώνας από τότε που εγκαταστάθηκε η χωματερή στην περιοχή. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στη φτώχεια, στην τεράστια ανεργία, στην έλλειψη υποδομών δημόσιας και δωρεάν Υγείας, στην απληρωσιά, τις απολύσεις και σε μια σειρά οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι κάτοικοι μιας περιοχής, όπου πλειοψηφούν εργάτες και φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ.ΜΠΙΖΑ




Όταν στο ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!
Την Κυριακή 13 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία στο Καματερό η συγκέντρωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ με θέμα : «Να κλείσει η χωματερή στη Φυλή-Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων».  Η συγκέντρωση ήταν συνέχεια ενός πλατιού ανοίγματος της οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα στη Δυτική Αθήνα και ενός πλήθους κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων, παρεμβάσεων στη Βουλή και στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής και άλλων πρωτοβουλιών του Κόμματος για το συγκεκριμένο οξυμένο πρόβλημα, από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

(Με απλά λόγια το ΜΕΤΑ μας λέει πως - σε αντίθεση με τη ΛΑΕ - έχει δώσει πόρτα στους '"δίπορτους". Όμως, είναι έτσι); ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ



Βολεύει ορισμένες εργατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, όταν θέλουν να περιορίσουν το εύρος και την πλατύτητα του ΜΕΤΑ, και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, να καταφεύγουν σε συκοφαντίες και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς. Θέλοντας μάλιστα να μειώσουν την απήχησή του, το αποκαλούν παράταξη της ΛΑΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ανάλογα το πως τους βολεύει!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

       ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ.ΣΧ. & ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ   Νο152
         ΔΕΛΤΙΟ
                    ΑΤΑΚΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ
ΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Με ένα «πακέτο» 6 μέτρων, οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τον δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας ότι έμεινε αλώβητος στην κρίση, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που δέχθηκε πλήγματα. Δεν τους έφθασαν το κόψιμο δύο μισθών και οι μειώσεις των άλλων 12, η μη αντικατάσταση των συνταξιοδοτηθέντων ούτε με τους δικούς τους όρους (1:5), η υποχρηματοδότηση και υπολειτουργία όλων των τομέων κοινωνικής πολιτικής  (υγεία, παιδεία κλπ) αλλά απαιτούν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα σε ένα νέο γύρο λεηλασίας όπως και του ιδιωτικού τομέα αφού τα "προγράμματα σωτηρίας" μας δεν "αποδίδουν". Συγκεκριμένα απαιτούν:

{Μια ανεξαρτοποίηση χαστούκι στους καιροσκόπους του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και λοιπούς)}! Δ. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Ανεξαρτητοποιήθηκε σύμβουλος – Οριακή η πλειοψηφία της παράταξης Βασιλόπουλου



Οριακή είναι πλέον η πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης, «Δύναμη Πολιτών», του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρη Βασιλόπουλου έπειτα από την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου, Ορέστη Δούλου. Ο κ. Δούλος ανακοίνωσε, μέσω μιας επιστολής που έστειλε στο τοπικό blog «Κρίσεις», το εξόχως πολιτικό και πλήρως αιτιολογημένο σκεπτικό βάσει του οποίου αποφάσισε να αποχωρήσει από τη «Δύναμη Πολιτών» και να παραμείνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Απευθύνει, μάλιστα, πρόσκληση κοινής δράσης.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ελπίζουμε η επιδημιολογική μελέτη να είναι... επιδημιολογική!

παρέμβαση ΕΔΣΝΑ
Για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Ιδιαίτερα για την ΠΡΟΕΔΡΟ... μπορεί να εκτεθεί ανεπανόρθωτα!


Επειδή μια τέτοια μελέτη θα έπρεπε, πριν ψηφιστεί, να δοθεί προς "μελέτη'' σε όλο το επιστημονικό προσωπικό, στο Σωματείο Εργαζομένων, στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, στους ΟΤΑ και τις Συλλογικότητες  της περιοχής.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΔΣΝΑ


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Πότε οι Ρώσοι ήσαν φίλοι μας;

Η δήλωση του Πούτιν για τις ελληνορωσικές σχέσεις


Ο πανσλαυισμός έρχεται!
Η Ελλάδα με αλλαγή ή χωρίς αλλαγή συνόρων θα χωριστεί σε καντόνια ξένων συμφερόντων.

Κρατήστε το!

Μαζεύει τα μπογαλάκια της από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα Βούτση ή απλώς ξυρίζουν την Δούρου; Μετά τον Βουτσικό Μπιζά και ο... βαθύς επαγγελματίας Μπιλίνης κατά επιλογών Δούρου (βλ. Μαυρόπουλο)!


Ο Δημος ΦΥΛΗΣ - η ΧΩΜΑΤΕΡΗ - και οι ΑΠΟΨΕΙΣ του κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ!
Ο Προεδρος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ Ενωσης Στερεων Αποβλητων και χημικος μηχανικος του ΕΜΠ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - μιλωντας σε ΗΜΕΡΙΔΑ του ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ - αναμεσα σε αλλα ανεφερε οτι:

ΜΕΤΑ: Με νέες απολύσεις και συνέχιση της λιτότητας… έρχεται η «δίκαιη» ανάπτυξη!




Με τον τίτλο «Απολύσεις και στο Δημόσιο» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», αποκαλύπτοντας τις απαιτήσεις των δανειστών. Πιο συγκεκριμένα, ζητάνε την απομάκρυνση με συνοπτικές διαδικασίες των επίορκων υπαλλήλων και όλων όσοι αξιολογούνται αρνητικά για τρεις συνεχόμενες φορές, την εξάλειψη των ειδικών μισθολογίων και την πιστή εφαρμογή του κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις, καθώς και να μπει άμεσα «λουκέτο» σε φορείς – φαντάσματα». Με ωμό μάλιστα τρόποισχυρίζονται ότι «…ο δημόσιος τομέας έμεινε αλώβητος από την κρίση σε σχέση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις…».

(Καπάταης: Άλλος ένας μικρός Μαρκεζίνης της Φρειδερίκης Αλαβάνου! Γιατί δεν πήραν θέση για την Διαχείριση Απορριμμάτων οι Αντιπεριφερειάρχες Γαβρίλης της ΛΑΕ και Τζόκας... αριστερός); Καπάταης: “Δήμαρχοι δεν ήξεραν τη Φυλή”


Για δημάρχους (ακόμα και 3 θητειών) που «δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τη Φυλή για να δουν τι συμβαίνει εκεί» μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ. Αθηνών Χρήστος Καπάταης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής την Παρασκευή.

Η «Καθημερινή»… ζυγίζει τα χρέη Πατούλη



Σε μια… ζυγαριά φαίνεται να βάζει η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», τις οφειλές δύο Δήμων και συγκεκριμένα αυτών της Φυλής του Αμαρουσίου, οι οποίοι έχουν πετύχει ευνοϊκότατους συμψηφισμούς οφειλών με διάταξη του νόμου 4316/2014, που προβλέπει την αποπληρωμή χρεών με την μηνιαία παρακράτηση ποσοστού 5% επί των ΚΑΠ που λαμβάνει κάθε Δήμος. Ένα θέμα που έχει αναδείξει με τα ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr, τόσο για το ευνοϊκό καθεστώς συμψηφισμού οφειλών και τα ευεργετήματα που προσφέρει ο συγκεκριμένος νόμος, όσο και για τις περιπτώσεις των δύο Δήμων.