Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου



Στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11:00 π.μ. κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καλώντας όλους του εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Στις συμμορίες των σκουπιδιών που πιάστηκαν να δωροδοκούν στην Κύπρο και στα εδώ τσιράκια τους...

... δεν τους αρέσει η... μάπα μας...
Ξύδι!
Για δεύτερη φορά θα τα λουστούν;
Όποιος ξαίρει ανάγνωση... κερδίζει!

Εκδορεύς

Επίθεση με...καθυστέρηση της aftodioikisi.gr στη Ρ. Δούρου

Συριζαίικες ίντριγκες... χρονικά... προσανατολισμένες από εξεπανέκαθεν... Ιούδες!  
Από την αρχή οι αριστεροί και οι δήθεν αριστεροί... στραβομουτσούνιζαν με τη Δούρου!
Εγώ; Έδωσα, έδωσα!
Τώρα ουδέτερος παρακολουθώ την παρτίδα!


 Εκδορεύς

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Για μας, ο Φούχτελ συνεχίζει να είναι ανεπιθύμητος όπως τα μνημόνιά τους

Η «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την τρόικα, η ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, καθώς και η πλήρης αποδοχή των όρων που θέτουν Ε.Ε. και Ευρωζώνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των παραγωγικών υπηρεσιών της χώρας, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τον «ξεχασμένο» για λίγο καιρό κ. Φούχτελ αλλά και την αναβίωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

(Οι μισοί από αυτούς το έχουν...δίπορτο! Τέλος πάντων)... Σε συλλαλητήριο στο Ναύπλιο καλούν 73 αυτοδιοικητικοί και ΛΑΕ ενάντια ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και Φούχτελ




ΚΑΛΕΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ είναι ανεπιθύμητος στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, εκλεγμένοι στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ελλάδος, καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα των εργαζομένων, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Ναύπλιο (κτ. Παλιάς Βουλής) ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακιμ Φούχτελ.

(Γιατί μόνο για την μονάδα των Ιωαννίνων; Μήπως, γιατί την πήρε η ΤΕΡΝΑ; Μούγγα για την μονάδα στην Κοζάνη του ρωσογερμανικού κεφαλαίου Μπόμπολα; Μούγγα που μέσα από ευρωπαικά προγράμματα στήνει την εισαγωγή σκουπιδιών από... γείτονες); Σκουπίδια – Η λάθος λύση



Αυτόν τον καιρό, ζούμε στη χώρα μας την προτελευταία, αν όχι την τελευταία, πράξη ενός προμελετημένου «εγκλήματος». Πρόκειται για  την κατασκευή και λειτουργία των Μεγάλων  Μονάδων Διαχείρισης και Επεξεργασίας των Απορριμμάτων, όπως έχουν σχεδιαστεί από το Κράτος και τις Περιφέρειες.

Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΥΧΤΕΛΙΣΤΕΣ!

 

(Κυρ. 30/10/16 – 13:22)
Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*
Ξεκινά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το 6ο ετήσιο συνέδριο της περίφημης Ελληνο - Γερμανικής Συνέλευσης. Στο Ναύπλιο, την πρώτη ιστορική ελληνική πρωτεύουσα. Αυτή δε, η μη τυχαία επιλογή του χώρου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για την πατρίδα και το λαό μας. Ίσως σκέφτηκαν οι Γερμανοί, να τιμήσουν μ αυτό τον τρόπο την απόβαση των Βαυαρών προγόνων τους το 1833 στο Ναύπλιο και την φυλάκιση στο Ίτς Καλέ των Κολοκοτρώνη, Πλαπούτα, τα κόκκαλα των οποίων θα τρίζουν σίγουρα αυτές τις μέρες. Ιστορίες μιας άλλης εποχής, την οποία φροντίζουν να μην ξεχάσουμε, με τις εθελόδουλες πολιτικές που ακολουθούν, νέες και παλιές μνημονιακές δυνάμεις.

Το απίστευτο φαγοπότι με τις εταιρείες ανακύκλωσης

Το απίστευτο φαγοπότι με τις εταιρείες ανακύκλωσης

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
 
Για απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου θα δικαστούν για την υπόθεση ΕΛΒΙΑΝ (Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης) πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Καταναλωτή καθώς ζημίωσαν το δημόσιο με περισσότερα από 800.000 ευρώ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η συνεπής Ρ. Δούρου


Η επαναβεβαίωση της Ρ. Δούρου ότι θα "εξαντλήσει τη θητεία της στην περιφέρεια" - αν τελικά τηρηθεί - την καθιστά συνεπή -  και μόνο - ως προς τη στάση ζωής της, γιατί πολιτικά και ιδεολογικά για λόγους αντικειμενικούς (πλαίσιο Συριζαίικου μνημονίου) και υποκειμενικούς (χειρισμοί δομημένων πραγματικοτήτων) έχει χάσει... αξιοπιστία...
Όμως... μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο... που σημαίνει όχημα απρόσβλητο στις... θαλασσοταραχές... 
Η Ρένα Δούρου θα μπορέσει να περισώσει τελικά την προσωπική της αξιοπρέπεια;

Εκδορεύς... σοβαρός!

Ανατροπές στο Δημόσιο

Ανατροπές στο Δημόσιο

Την 1η Ιανουαρίου 2017 μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς οι θεσμοί άναψαν το «πράσινο φως» στο νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

(Οι σκιτζήδες Συριζαίοι του βαθέως ρωσογερμανικού Μπομπολιστάν καίνε και το δικό τους χαρτί Ομπάμα για πρόσκαιρα μικροκομματικοεπικοινωνιακά οφέλη)! Τζο Μπάιντεν: Ο πρόεδρος Ομπάμα θα εγείρει το θέμα του ελληνικού χρέους

Νέα Ιωνία: Αποχωρήσεις & καταγγελίες στην παράταξη Γκότση -Τι απαντά ο ίδιος



“Τον τελευταίο καιρό η παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» δέχεται βολές που στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος, την ακεραιότητα, την ανιδιοτέλεια, την απήχηση και την αποδοχή που έχει από τους πολίτες”,αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τους δημότες ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και προσθέτει:

“Πόλεμος” ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΛΑΕ) – ΠΑΜΕ για την “πλάτη” στους “κόκκινους” δημάρχους



Επίθεση κατά του ΠΑΜΕ αλλά και του Ριζοσπάστη εξαπολύει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της ΛΑΕ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με αφορμή άρθρο της εφημερίδας υπό τον τίτλο:  «Ψέματα και λάσπη από συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ»*. Στο επίκεντρο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και η «κόκκινη» δημοτική Αρχή Καισαριανής (φωτο) τους οποίους κατηγορούν για  «αυταρχισμό και τρομοκρατία», «εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών», ενώ χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων στο δήμο που συμπαρατάσσεται με το ΠΑΜΕ «εργοδοτική».

Οχι στο ξεπούλημα του νερού της Θάσου

Οχι στο ξεπούλημα του νερού της Θάσου
Είναι Οκτώβριος και η Θάσος προσπαθεί να συνέλθει από την φυσική καταστροφή που έκαψε πολύ μεγάλο μέρος του νησιού. Το πόσο φυσική είναι μία «φυσική καταστροφή» στην Ελλάδα του μνημονίου των περικοπών και των ελάχιστων μέσων που διατίθενται για την κατάσβεση ξεφεύγει από τα όρια του παρόντος κειμένου.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

(Για πρώτη φορά ο όρος "γελοιοποίηση" στο λεξιλόγιο Σγουρού)! Σγουρός: Γκάφα της Περιφέρειας Αττικής στην απάντηση για τη ΜΕΑ Γραμματικού

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην απέλπιδα προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα… Επιστράτευσε τα χονδροειδή ψέματα και την παραπληροφόρηση, ισχυριζόμενη ότι τάχα ο προϋπολογισμός του έργου από εμάς θα ανερχόταν στα 107 εκ. € (!). Μόνο που θα έπρεπε να γνωρίζει, πως όταν το ψέμα είναι τόσο εμφανές, τότε οδηγεί αναπόφευκτα στην γελοιοποίηση».

(;) Π. Αττικής για Γραμματικό: «Όταν ο κ. Σγουρός υπερκοστολογούσε 107 εκατ. ευρώ»

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

(Χωρίς σχόλια)! Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ...ΚΟΜΜΑ!



Έχει δίκαιο ο άνθρωπος. Τι ακριβώς συμβαίνει, σκέπτεται. Στην Ελλάδα κάνουν πλάκα ή πρόκειται για μία χώρα μπουρδέλο. Εύλογα αναρωτιέται ο ομογενής επιχειρηματίας, που ήρθε στην πατρίδα με τα πακέτα στα χέρια. Και θέλει πραγματικά να ανοιχτεί ακόμα περισσότερο επιχειρηματικά.

Είναι η αξιοκρατία το μεγαλύτερο παραμύθι του καπιταλισμού;

25/10/2016

Τάσος Κουτσογιάννης

Αναδημοσίευση του άρθρου της «Washington Post» με τίτλο «Poor kids who do everything right don’t do better than rich kids who do everything wrong».


Μετάφραση: Τάσος Κουτσογιάννης 



 Η Αμερική είναι γνωστή και ως «η χώρα της ευκαιρίας», απλώς για κάποιους, από ότι φαίνεται,  τείνει να είναι κάποιας «περισσότερης» ευκαιρίας από ό,τι για άλλους.
 Αυτό αναφέρεται, γιατί σε ένα μεγάλο βαθμό η ανισότητα μεταξύ των ευκαιριών που δίνονται στους πολίτες δείχνει να αρχίζει από την βρεφική κούνια. Όσο πλουσιότεροι οι γονείς, τόσο περισσότερο έχουν την δυνατότητα να αφιερώνουν χρόνο και να ξοδεύουν χρήματα για τα παιδιά τους και το χάσμα αυτό δείχνει να έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οικονομολόγοι όπως ο Greg Duncan και ο Richard Murnane  υπολόγισαν ότι μεταξύ του 1972 και του 2006, οι υψηλόμισθοι γονείς αύξησαν τα έξοδα για δραστηριότητες «εμπλουτισμού δεξιοτήτων» των παιδιών τους, σχεδόν   151% κατά πραγματική τιμή (έχοντας αφαιρέσει το μέγεθος του πληθωρισμού), σε σύγκριση με την αντίστοιχη αύξηση μόλις κατά  51% των γονέων με χαμηλό εισόδημα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ Χ.Γ. ΦΟΥΧΤΕΛ

---000_fouxtelota(Τετ. 26/10/16 – 13:50)  
Ο Χ.Γ. ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  
ΝΑΥΠΛΙΟ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ  

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η ελαστική εργασία στους δήμους, η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, δολοφόνησαν 20 εργάτες

Η ελαστική εργασία στους δήμους,  η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, δολοφόνησαν 20 εργάτες
του Δημήτρη Σταμούλη
Σοβαρή έξαρση γνωρίζουν τα εργατικά δυστυχήματα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να αναδεικνύουν τις δραματικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στον κλάδο και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας. Από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, συνολικά είκοσι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν μέσα στο 2014, άλλοι έξι στο 2015 και οι υπόλοιποι δέκα κατά τους πρώτους εννιά μήνες του 2016.

(Ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ και ΠΡΩΣΥΝΑΤ)! Γ. Σγουρός: Σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις και «πισωγυρίσματα» από την Περιφέρεια Αττικής



Σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις και «πισωγυρίσματα» παρατηρούνται από την Περιφέρεια Αττικής για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό. Αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με το Γιάννη Σγουρό, «από τη με αρ. 483/2016 απόφαση (επισυνάπτεται) της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η προμελέτη για την κατασκευή Μονάδας στο Γραμματικό, που θα διαχειρίζεται 80.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως (60.000 σύμμεικτα και 20.000 βιοαπόβλητα)».

(Η οικονομικο-πολιτικο-ιδεολογική διείσδυση της Ρωσίας με την... ύψιστη επισημότητα)! O Πόντος στο Κρεμλίνο

O Πόντος στο Κρεμλίνο

«Στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας θα ηχήσει η ποντιακή λύρα, ο ρυθμός της Σέρρας θα προκαλέσει ταχυπαλμία, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία θα μας μεταφέρει στις ορθόδοξες ρίζες του λαού μας. Είμαι σίγουρος ότι η μεγαλοπρεπής αυτή εκδήλωση θα αποδειχθεί ένα από τα πιο λαμπρά γεγονότα του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας». Με αυτό το μήνυμα είχε προλογίσει ο Ιβάν Σαββίδης την αφιερωμένη βραδιά στο έτος Ελλάδας-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου.

Στο στόχαστρο 15 επιδόματα

Στο στόχαστρο 15 επιδόματα

Με τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης να βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, η Παγκόσμια Τράπεζα με νέα έκθεσή της τορπιλίζει και πάλι τις συνομιλίες λίγα μόλις 24ωρα μετά την πρόταση-εισήγηση για μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ ή και χαμηλότερα.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

(Εξαιρετικός Γ. Χαρίσης)! Χαρίσης: «Πάντα επίκαιρο το σύνθημα: Ή αυτοί Ή εμείς!»


Συνέντευξη με το Γιώργο Χαρίση, μέλους της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΜΕΤΑ, με αφορμή τη συμμετοχή του στη συζήτηση του Διεθνούς Τριημέρου που διοργανώνει το Rproject στην ΑΣΟΕΕ, από τις 4 ως τις 6 Νοέμβρη, για τους εργατικούς αγώνες και τα συνδικάτα. Τη συνέντευξη πήρε ο Θοδωρής Πατσατζής.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πρώην “πράσινος” συνδικαλιστής κατά Μπαλασόπουλου: Βλέπει τους εργαζόμενους ως “κουκιά”

Οξεία επίθεση στον πρώην αλλά και στο νυν πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και Νίκο Τράκα αντίστοιχα εξαπολύει με δήλωσή του ο πρώην συνδικαλιστής της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» και νυν ανεξάρτητο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Παναγόπουλος. Ο κ. Παναγόπουλος που σε πρόσφατη τους ανακοίνωση οι «πράσινοι» της ΠΟΕ-ΟΤΑ τον κατηγορούσαν ότι «αυτομόλησε» στο ΠΑΜΕ, κατηγορεί τον κ. Μπαλασόπουλο ότι βλέπει τους εργαζόμενους ως «κουκιά» και τον Ν. Τράκα ότι απαίτησε την απομάκρυνση του από την γενική συνέλευση του Δήμου Λαυρεωτικής:

Οδηγός 'επιβίωσης' οφειλετών από τις εισπρακτικές



Εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών ή αλλιώς "εισπρακτικές", ένα "σύστημα" που θεωρητικά ή έστω αρχικά δημιουργήθηκε, για να ενημερώνει -όπως φανερώνει το όνομά του- τους οφειλέτες τραπεζών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Πώς όμως απώλεσαν τον αρχικά προβλεπόμενο ρόλο τους, επιστρατεύοντας μεθόδους και υιοθετώντας αθέμιτες συμπεριφορές, τρομοκρατώντας τελικά τους καταναλωτές;

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

(Χα - χα - χα)! "Για τον Βαρδινογιάννη που πρέπει ο Ρώσος Ιβάν Σαββίδης να πάρει ως συνέταιρο στο κανάλι του, όπως επιμένουν φορτικά οι Αμερικανοίπου εμφανίζονται σφοδρότατα δυσαρεστημένοι από το πέρασμα ελληνικού καναλιού σε ρωσικά χέρια κι άλλα παρόμοια, τα οποία έχουν ελάχιστη σημασία".

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣτΕ


(Κυρ. 22/10/16 – 14:01)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Δεκτές «επί του παραδεκτού» έκανε με μεγάλη πλειοψηφία (16 – 9) η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις προσφυγές των καναλαρχών, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισηγητή Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος πρότεινε την απόρριψή τους. Μετά την αρνητικότατη για την κυβέρνηση αυτή εξέλιξη, το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την αυριανή του συνεδρίαση και εκείνη της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, θα κρίνει πλέον εάν ο νόμος Παππά για τη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματικός ή όχι.

Απόφαση-“βόμβα” του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους



Τα πάνω-κάτω στην αγορά εργασίας της Ευρώπης αλλά και της χώρας μας αναμένεται να φέρει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ΔΕΚ, απόφαση υπ’αριθ. C-596/14 της 14ης Σεπτ. 2016) που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μόλις ημέρες.

Παράταση συμβάσεων: Πήρε ΦΕΚ η τροπολογία -Ποιοι συμβασιούχοι περιλαμβάνονται



Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (άρθρο 16) για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή. Η ημερομηνία του ΦΕΚ είναι 21 Οκτωβρίου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι στην παράταση συμπεριλαμβάνονται και οι συμβασιούχοι που οι συμβάσεις τους, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχουν λήξει έως 90 ημέρες πριν την δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, δηλαδή μετά από τις 24 Ιουλίου 2016.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αποχώρηση της ΑΡΚ από τη ΛΑΕ

ark725Με απόφαση της πρόσφατης συνδιάσκεψής της, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚ) αποχωρεί από την ΛΑΕ.
Ολόκληρη την απόφαση παραθέτουμε στη συνέχεια. Σε αυτήν εντοπίζεται «ότι η σχέση της κυβέρνησης  με τις πολιτικές που ακολουθούνται δεν είναι μια σχέση συμβιβασμού, αλλά αποδοχής και υλοποίησης ενός πολιτικού σχεδίου που εμφανίζεται ως μονόδρομος ως προς την βασική παραδοχή της κυριαρχίας του κεφαλαίου επί της εργασίας και των κοινωνικών αναγκών.»

«Κανείς δεν καταφέρνει να δώσει διέξοδο στο συσσωρευμένο θυμό, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το πώς και που θα εκτονωθεί. Κανείς επίσης δεν καταφέρνει να δώσει απαντήσεις στη συσσωρευμένη απογοήτευση που εύκολα μετατρέπεται σε αποπολιτικοποίηση και αδιαφορία.»
«Το ηθικό πλεονέκτημα των αριστερών δεν αποτελεί πλέον τεκμήριο κοινωνικού ριζοσπαστισμού, γιατί αντιθέτως αποδεικνύεται ότι χάνεται εύκολα στη ‘’στροφή’’.»
Αναφορικά με τη ΛΑΕ, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Παρά τους διακηρυγμένους αυτούς στόχους η ΛΑΕ, κατά την άποψή μας, απέτυχε να αποτελέσει αυτόν τον κοινό τόπο συνάντησης των αριστερών δυνάμεων, την αφετηρία ανασυγκρότησης της Αριστεράς, το πολιτικό μέτωπο που θα συντονίζει τη δράση και τη συζήτηση των αριστερών δυνάμεων και θα απαντάει πειστικά στα σημερινά επίδικα της περιόδου.
Η σημερινή ΛΑΕ απέδειξε, στην πρόσφατη συνδιάσκεψη, αλλά και στο σύνολο της λειτουργίας της, ότι δεν είναι ένα σχήμα ανοιχτό σε μετασχηματισμούς, αλλά ένα μόρφωμα που μέσα από μια  διαμορφωμένη πλειοψηφία αγωνιά να εξασφαλίσει  τον εσωτερικό του έλεγχο.»
Ειδικότερα, βασικά προβλήματα που εντοπίζονται στην συγκρότηση της ΛΑΕ, μεταξύ άλλων αφορούν:
Στην αυστηρά γραφειοκρατική λειτουργία της ηγεσίας της ΛΑΕ, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής της λογικής αυτής και αποκλείει κάθε πιθανότητα ανανέωσης τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πρακτικές.
Στη βεβαιότητα ότι για την ηγετική ομάδα είναι αρκετό ένα αντιμνημονιακό 3% που θα τη βάλει στη Βουλή και τίποτε άλλο. Εξ’ου οι ανοιχτές πόρτες προς το ΕΠΑΜ.
Στο συμβατικό, συνθηματικό, ανεπεξέργαστο και γι’ αυτό λαϊκιστικό και συντηρητικό προγραμματικό λόγο της ΛΑΕ.
Στην «επίμονη ανοχή» της ηγεσίας της ΛΑΕ σε πρακτικές στελεχών της στην Περιφέρεια Αττικής (αλλά και σε σημαντικές Συνδικαλιστικές οργανώσεις) που επιλέγουν: να συνεργάζονται με κυβερνητικά στελέχη, να στηρίζουν μνημονιακού χαρακτήρα πολιτικές, να διατηρούν θέσεις και οφίτσια. Κι όλα αυτά, κόντρα στις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης του καλοκαιριού και τη βούληση της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της ΛΑΕ.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η Ζωή στη Γαλλία - Δεν είναι μια Κυβέρνηση Αριστερών - Δεν είναι μια Κυβέρνηση Δεξιών - Είναι μια Κυβέρνηση Προδοτών

logo-col.png

Η Ζωή στη Γαλλία:  

Δεν είναι μια Κυβέρνηση Αριστερών  
Δεν είναι μια Κυβέρνηση Δεξιών  
Είναι μια Κυβέρνηση Προδοτών

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Γαλλική Λιλ, που βρέθηκε στην αρχή της εβδομάδας, προσκεκλημένη του υποψηφίου για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές, Ζαν Λυκ Μελανσόν, στην Πανγαλλική Συνδιάσκεψη της καμπάνιας του “Γαλλία Ανυπότακτη”.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

(Κριτική για τη σταγόνα από την ουρά του γαϊδάρου! Ο στο μπλα-μπλα αριστερός Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά συμφωνεί σε όλα με τους Μπόμπολα, λοιπούς ντόπιους και εισαγόμενους εργολάβους, Μαρινάκη-Μώραλη και τον ΣΥΡΙΖΑ στον σχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής! Πάτε...σεξουαλικό ταξίδι καραγκιοζάκια της ΛΑΕ)! Ο ΠΕΣΔΑ Αττικής: Κριτική εκ των έσω από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά


Κριτική από τα ίδια στελέχη της περιφέρειας Αττικής δέχεται, πλέον, ο ΠΕΣΔΑ που προωθεί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και μέλος της ΛΑΕ Γιώργος Γαβρίλης σε παρέμβασή του τον χαρακτηρίζει «ατελή ως προς τη χωροθέτηση των νέων πάση φύσεως και κατηγορίας μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων», καθιστώντας σαφές ότι δεν μπορεί να δεχθεί το Σχιστό όπου σχεδιάζεται η δημιουργία νέου εργοστασίου απορρίμματα πλην αυτά του Πειραιά:  «Ουσιαστικά, η μοναδική «νέα» χωροθέτηση αφορά το «Σχιστό», λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την απόφαση του ΕΣΔΝΑ (2016) να προχωρήσει στη μελέτη του έργου «Κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων – Κατασκευή Εγκατάστασης Κομποστοποίησης στο χώρο του ΣΜΑ Σχιστού».

Ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι μένουν «εκτός» κινητικότητας


Σε δύο κατηγορίες μπορεί κανείς να κατατάξει τις δημοτικές υπηρεσίες των οποίων οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο προωθούμενο ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς με την τελική μορφή που παίρνει το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να ψηφιστεί στη Βουλή, αλλάζουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων.

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Σε αγωνιστική επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι


Σε ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σχετικά με την κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΣΔΑ αναφέρει τα εξής: «Τα Σωματεία Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης και Αγ. Παρασκευής πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη στις 20 Οκτωβρίου Κινητοποίηση – Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

“Πράσινοι” της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατα συνδικαλιστή τους που “αυτομόλησε” στο ΠΑΜΕ



Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδικαλιστή και πρώην μέλους της, Γιάννη Παναγόπουλου, επειδή δεν παρέδωσε τη έδρα του στην ΑΔΕΔΥ στην παράταξη αλλά και της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (Π.Α.ΜΕ.), η οποία τον «ενσωμάτωσε», όπως καταγγέλλεται εξαπέλυσε με ανακοίνωση της, η «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ». Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 889





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακάλεσε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. την παράνομη (413/2016) απόφασή της.


Δύο μήνες μετά την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υπό την καθοδήγηση αλλά με απούσα την κα Ρένα Δούρου, αιφνιδίως, χωρίς καμία απολύτως υπηρεσιακή εισήγηση και μέσα στα μπάνια του λαού, να παραχωρήσει την ανάθεση της αρμοδιότητας σύνταξης μελετών έργων από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. στην Περιφέρεια Αττικής, έρχεται τώρα, με νέα απόφαση, να την ανακαλέσει. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε καταγγείλει την απόφαση αυτή από την πρώτη στιγμή και η εξέλιξη τη δικαιώνει.
Δεν πρόκειται προφανώς για… mea culpa. Οι μεθοδεύσεις στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα από την Διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και της Περιφέρειας Αττικής είναι αδιαμφισβήτητες και προφανείς. Άλλοι ήταν οι σκόπελοι που δημιουργήθηκαν. Η απόφαση 413/2016 θα απορρίπτονταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενώ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και χαλούσε το… «κλίμα συναίνεσης».
Είναι σαφές ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. υπό τις οδηγίες της κυρίας Ρένας Δούρου θα επαναφέρει το θέμα, πιθανότατα αποσπασματικά ή δια της πλαγίας οδού. H πλάγια οδός έχει στρωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο με το άρθρο 51 του Ν.4407/2016 μεταβίβασε την αρμοδιότητα θεώρησης των μελετών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία αν και έχουν περάσει τρεις (3) μήνες δεν έχει συγκροτήσει το Τεχνικό Συμβούλιο, ενόψει δηλ. ένταξης έργων στο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020!!! Δεν λειτουργεί το Τεχνικό Συμβούλιο για την θεώρηση των μελετών των έργων.

(Ο Μπόμπολας, όμως, για τη δωροδοκία στην Κύπρο παραμένει ελεύθερος και συνεχίζει να παίρνει δουλειές και να του στρώνουν... δουλειές)! Συνελήφθη γνωστός Έλληνας εφοπλιστής για υπόθεση τραπεζικού σκανδάλου στην Κύπρο



Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι εντός του κτιρίου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, όπου παρουσιάσθηκε αυθορμήτως, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής, γνωστός Έλληνας εφοπλιστής

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Νόμος είναι το δίκιο του αφέντη…


Αν συνυπολογιστεί το πόσο εύκολα ζητήματα «διασπάθισης του δημόσιου χρήματος» (για να το πούμε κομψά) γίνονται σημαίες μιας γενικευμένης καχυποψίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είναι ευνόητο γιατί το ζήτημα του «καρτέλ των εργολάβων» δεν είναι ούτε πρώτης ούτε δεύτερης γραμμής για κανέναν απ’ τους δημαγωγούς. Ό,τι γίνεται εξελίσσεται σιωπηλά, μακρυά από επιπόλαιες φανφάρες.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

(Τώρα τι λένε οι Οικολόγοι και οι ΠΡΩΣΥΝΑΤειοι των "ήπιων" πολυεθνικών; Κάποια στιγμή θα χορέψουμε κι εμείς στους δρόμους και στα βουνά μας)! «Να παραμείνουν τα βουνά μας ελεύθερα»: Οι Λασιθιώτες έριξαν τον ανεμολογικό ιστό της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»


Από agonaskritis.gr

Δεκάδες φορείς της Ιεράπετρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για τη Θρυπτή, ξεκινώντας στις 10.00 το πρωί την ανάβαση με κομβόϊ αυτοκινήτων, από το Πάνω Χωριό προς τη θέση ‘’Παπούρα’’, όπου διαδήλωσαν με πανό και συνθήματα κατά της ‘’κατάληψης’’ των τελευταίων  ελεύθερων ορεινών όγκων του Λασιθίου.

Λάθος! Λάθος! Λάθος!

Λάθος οι επιλογές προσώπων! Λάθος η ανοχή στους παραγωγούς προστίμων (Δημόσιο συμφέρον... λέγεται)! Λάθος το ερωτηματικό περί ομαδούλας!
Ομαδάρα έχουν φτιάξει τα καλόπαιδα (π.χ. η τριάδα στο Υπ. Οικ.) !!!!

(Να το κάνω πιο λιανά; Να μιλήσω για ρωσομπόμπολα και νεροσκουπιδιάρηδες); Του την έφεραν του αμερικανόφιλου Παππά: Ο λαγός δεν ήταν ο Σαββίδης αλλά ο Καλογρίτσας

Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνες για Παππά


Μια παρεούλα... σκιτζήδων... μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ (Παππούς και υποδέλοιπα γερόντια), προσπαθούν να ροκανίσουν τη... δεύτερη θέση του Παππά με... "μετασταλινικές" τρίπλες και προωθούν - ξεπλένοντας - τη συνεργασία "νταβατζήδων" με αρεστό στη Δύση "διεθνές κεφάλαιο"...κλείνοντας το μάτι στο ρωσόφιλο!

(Ο "Παππούς" της οικογένειας Τσίπρα τι έκανε; Κοτζάμ εργολαβία του είχε δώσει ο Πετράν)! Ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο στον Πέτρο Τατούλη



Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε χτες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

(Αερομπουρδολογίες του... δακτύλου! Το φεγγάρι λέει: Ένα κόμμα του 3% (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) έδωσε τη ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ και δυο - τρεις εν αναμονή οπορτουνιστικο-ρεφορμιστικές εκδοχές (ΛΑΕ, Αλαβάνος και λοιποί). Χωρίς ουσιαστική κριτική και αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του όλου ΣΥΡΙΖΑ ποια βάση εμπιστοσύνης μπορεί να κτιστεί από τη ΛΑΕ και τον κόσμο της αριστεράς; Άσε που η ΛΑΕ καιροσκοπικά αθωώνει διάφορους "δίπορτους"Συριζαιολαετζήδες προσμένοντας στο θαύμα της εξουσιαστικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ)! ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

(Κυρ. 16/10/16 – 19:37)
...Ή Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ;
Του ΘΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ*
Στο περιοδικό "Ατέχνως" δημοσιεύτηκε πρόσφατα άρθρο με τίτλο: "Λαφαζανισμός το ανώτατο στάδιο του οπορτουνισμού".  http://atexnos.gr/lafazanismos-anotato-stadio-toy-oportoynismoy/

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ο Κοροβέσης παραδέχεται αυτό που εδώ και πέντε χρόνια το Οδόφραγμα λέει σε όλους τους τόνους: " Εξαίρεση αποτελεί το ΚΚΕ που κάνει τη σωστή ανάγνωση της πραγματικότητας, αλλά αδυνατεί να χαράξει πολιτική"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ ΣΤΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

(Σαβ. 15/10/16 - 18:18)
Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ*  
Κάθισα εννιά ώρες μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσω τη συζήτηση στη Βουλή. Και αυτό που διαπίστωσα είναι πως είμαι βαριά άρρωστος. Μπορεί ένας άνθρωπος που είναι καλά στα μυαλά του να ξοδεύει μια ολόκληρη μέρα μόνο και μόνο για να απολαύσει τον μαζοχισμό του;  
Γιατί περί αυτού πρόκειται. Καμιά σκέψη, κανένα επιχείρημα, καμιάσύγκρουση ή αντιπαράθεση ιδεών. Τα λεγόμενα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου διαφοροποιούνται μόνο στις βρισιές και στιςεξυπνάδες.  
Το δρομολόγιό τους είναι ίδιο και καθορισμένο από την Ε.Ε. Εξαίρεση αποτελεί το ΚΚΕ που κάνει τη σωστή ανάγνωση της πραγματικότητας, αλλά αδυνατεί να χαράξει πολιτική, με συνέπεια να συμπαρίσταται στο σύστημα σαν αριστερός ψάλτης.  

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η συνδιάσκεψη της ΑΡΚ ως εργαλείο για την αριστερά - Κείμενο συμβολής στον προσυνδιασκεψιακό διάλογο για τη Δ' Σύνδιασκεψη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης (15-16/10/2016):

14/10/2016

Τάσος Κουτσογιάννης
Βρισκόμαστε σε πολιτική συγκυρία με πυκνό πολιτικό χρόνο, ακολουθώντας τους ρυθμούς των τελευταίων ετών ακόμα και προ του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το κράτος έκτακτης ανάγκης και οι πολιτικές που το συνοδεύουν συνεχίζουν να υφίστανται, παρόλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Το όχημα του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείφθηκε από ανθρώπους του αγώνα και εγκαταλείπεται στις συνειδήσεις των πολιτών, καταφέρνοντας να εγκαθυδρίσει την δομημένη πραγματικότητα του «ως εδώ μπορείς να κερδίσεις κάτι με τους απ’ έξω». Αυτή η προσπάθεια είναι ο ιδεολογικός πόλεμος του σήμερα που καλούμαστε να δώσουμε μάχη ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό γιατί πρώτα από όλους είχε εμάς σαν στόχο.

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συλλαλητήριο 17 Οκτωβρίου -Διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ του κλάδου



Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων των ΟΤΑ σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 17 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ στο Σύνταγμα, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα σημειώνει:

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

(Χωρίς σχόλια)! Π. Αττικής: Μέσω «κρυφού» τραπεζικού λογαριασμού “χάθηκαν” 925.000 ευρώ



Υπόνοιες για υπεξαίρεση στην περιφέρεια Αττικής άφησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής η Ρένα Δούρου. Όπως είπε «ανάμεσα στα ευρήματα είναι και η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στο όνομα της ΠΑΤΤ, ο οποίος δεν ήταν καταγεγραμμένος στις καταστάσεις μας και μέσω του οποίου υπήρξαν συναλλαγές σε βάρος της ΠΑΤΤ στο διάστημα 2006 -2013, διερευνώμενου ύψους 925.000 ευρώ. Έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και ήδη του θέματος έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας», πρόσθεσε η κ. Δούρου.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

(Και νέους φόρους ζητά ο Πατούλης)! ΚΕΔΕ: Ζητά μηχανισμό είσπραξης τοπικών φόρων -Ποιες κόκκινες γραμμές θέτει



Εγκαθίδρυση ενός νέου μηχανισμού είσπραξης τοπικών εσόδων, που θα είναι διακριτός από το φορολογικό μηχανισμό του κράτους, για την άμεση είσπραξη των εσόδων που αναλογούν στην τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε, βασιζόμενος σε σχετική μελέτη του ΙΤΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ζωή: “Στο "γη και ύδωρ", απαντάμε "μολών λαβέ", στέλνοντας μήνυμα ότι οι Εφιάλτες θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη” - Η ομιλία της Ζωής στη Θεσσαλονίκη (10 Οκτωβρίου 2016)

logo-col.png

Η ομιλία της Ζωής στη Θεσσαλονίκη
Στη Δεύτερη δημόσια παρέμβαση της «Δικαιοσύνης για Όλους»
Για τα Μνημόνια, το Χρέος, το ΤΑΙΠΕΔ, το Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

Ζωή: “Στο "γη και ύδωρ", απαντάμε "μολών λαβέ", στέλνοντας μήνυμα ότι οι Εφιάλτες θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη”


Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Πλεύσης Ελευθερίας, με φωτογραφίες από την εκδήλωση:
https://www.plefsieleftherias.gr/omilia-tis-zois-sti-thessaloniki-sti-defteri-dimosia-paremvasi-tis-dikeosynis-gia-olous-gia-ta-mnimonia-chreos-teped-ypertamio-xepoulimatos-tis-dimosias-periousias/

Στο αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ’ στον Ο.Λ.θ. πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η δεύτερη δημόσια παρέμβαση της «Δικαιοσύνης για Όλους», για την υπόθεση του Χρέους και του Μνημονίου, με έμφαση το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η «Δικαιοσύνη για Όλους», το «ΟΧΙ στα Ναι τους» και σωματεία εργαζομένων στον Ο.Λ.Θ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διαμαντής Καραναστάσης, που παρουσίασε τα βίντεο της Πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για Όλους» και το Βίντεο της Εκδήλωσης.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος του Plasticobilism στο πλευρό της Ζωής.
Ένα ξεχωριστό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Παπαδόπουλου, που, μέσα από τη δράση «Plasticobilism» παρεμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη δημόσια σφαίρα, οπτικοποιώντας μηνύματα αντίστασης και ανατροπής, πολλά από τα οποία προβλήθηκαν στην εκδήλωση.
Στην ομιλία της η Ζωή μίλησε και πάλι με ντοκουμέντα:

(Οι Συριζαίοι τα έχουν χάσει! Οι τρεις εναντίον του... εαυτού τους! Πάντως, ύπουλο συνεδριακό χτύπημα στη Δούρου από τον γνωστό άγνωστο συνεργάτη της Αυτοδιοίκησης)! Στο «μικροσκόπιο» Τσίπρα τα πολιτικά «όνειρα» της Δούρου

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου, επί μακρό χρονικό διάστημα υπήρξαν αχώριστο δίδυμο. Η κ. Δούρου ήταν άνθρωπος του προεδρικού περιβάλλοντος. Υπήρξε προσωπική επιλογή Τσίπρα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, παρότι η ίδια δεν το ήθελε.

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στον δημόσιο υπάλληλο Π. Καπετανόπουλο που δικάζεται



Την Παρασκευή, 14 Οκτώβρη 2016, στο Εφετείο Αθηνών γίνεται η εξ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου, υπαλλήλου του ΟΑΕΔ. Με αφορμή τη δίκη, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 11.30 π.μ και με ανακοίνωση της, σημειώνει: