Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Προς τι τα πανηγύρια, όταν στο ανθυγιεινό επίδομα έχουν βάλει ημερομηνία λήξης;

giatros-nosokomeio4
Αναδημοσίευση από ygeionomikoi.gr
Η δρομολογημένηπερικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου, επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα να «διασκεδαστεί» με επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις, που θα αντιμετωπίζουν προσωρινά επιμέρους ζητήματα στη χορήγηση του επιδόματος.

Τα μνημόνια γεννούν μνημόνια




Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Πριν δυο βδομάδες ο γνωστός κ. Τόμσεν σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ και με τίτλο «Ελλάδα: Προς ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα» εξήγησε επακριβώς τι σημαίνει συνέχιση της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα: Προϋπόθεση γι’ αυτή -τόνιζε ο κ. Τόμσεν- είναι οι νέες μειώσεις στις συντάξεις και η επιβολή νέων μέτρων έως του ποσού των 9,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία!

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

29 Φλεβάρη-4 Μάρτη: Συνέχιση αποχής δημόσιων υπαλλήλων από τις επιτροπές

adedi-gsee-WS-EDW-DEN-ANTEXO
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του προσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό που οι κυριότερες απ’ αυτές είναι:

Έτος... φτώχειας το 2015: Η χειρότερη χρονιά από την έναρξη των μνημονίων

ftoxeia-via

Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ή ο ανασχεδιασμός τους φαίνεται να επιφέρουν πιο ήπιες μειώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα σε σχέση με τις αυξήσεις φόρων, ενώ το 2015, ήταν η χειρότερη χρονιά, στα έτη των Μνημονίων, σε όρους αύξησης της σχετικής φτώχειας στην Ελλάδα.

Έρχεται «μαχαίρι» 1 δισ. ευρώ στα προνοιακά επιδόματα ελέω μνημονίου 3

evro psalidi apnet

Αν και αναγνώρισε πως το ύψος των παρεχόμενων προνοιακών επιδομάτων στη χώρα μας είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ (4,5% στην Ευρώπη - 2% στην Ελλάδα), εντούτοις, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δ. Καρέλλας μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε πως από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα κοπούν 1 δισ. ευρώ από τα προνοιακά, οικογενειακά και τα άλλα επιδόματα. Όπως είπε, αυτή η νέα περικοπή δικαιολογείται λόγω της υπογραφής του 3ου μνημονίου.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Κώστα Βαλέτα

fiogkos-black
Ο συνάδελφος Κώστας Βαλέτας έχασε τη μάχη...  
Ο Κώστας εργαζόταν επί δεκαετίες στο ΧΥΤΑ, διακρινόταν για την ευσυνειδησία του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους.
Η νεκρώσιμος ακολουθία   θα γίνει αύριο  (Παρασκευή, 26 - 2 - 2016) στις 11.30 π.μ από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων.
Η ιστοσελίδα εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια  του συναδέλφου. 
Καλό ταξίδι, συνάδελφε... 

Τροπολογία: Και οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνταξιοδοτούνται στα 67


Με νέα τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών και οι δημοτικοί υπάλληλοι, μαζί με τους δημόσιους υπαλλήλους, θα απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους (δηλαδή, θα συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά) στην ηλικία των 67 ετών, αντί των 65 όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Καταγγελία ΠΟΕ ΟΤΑ: Ο Δήμος Αιγάλεω δεν εφαρμόζει το ωράριο στους παιδικούς σταθμούς – Προειδοποίηση και στους άλλους δήμους


Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ με ανακοίνωσή της για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Αυτό είναι το τελικό κείμενο νόμου για την αξιολόγηση και τη διαφάνεια στο δημόσιο (pdf)



H κατάρτιση Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δηµόσιας Διοίκησης, η δημιουργία Ειδικού Συστήματος Αξιολόγησης, η βαθµολογική διάρθρωση θέσεων και η ανάπτυξη ενός ειδικού Συστήματος Επιλογής Προϊσταµένων, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του νομοσχεδίου «Διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσµατικότητα της Δηµόσιας Διοίκησης» το οποίο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή επί της αρχής.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Διαμαρτυρία μπροστά στο υπουργείο Εργασίας


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία των δήμων σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας τη Τρίτη 1-3-2016 στις 14:00
«Συνάδελφοι-σσες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Η επίθεση της είναι σφοδρή, ολομέτωπη και αφορά το σύνολο της ζωής μας.

ΑΔΕΔΥ: Νέα πανεργατική απεργία στις 9 ή 10 Μάρτη – Σύσκεψη με φορείς, Πέμπτη 25 Φλεβάρη

koinoniki-asfalisi-den-diapragmatevomaste
Σε σύσκεψη, καλεί με πρόσκλησή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 25 Φλεβάρηκαι ώρα 13.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Φιλελλήνων & Ψύλλα 2) τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να συναποφασισθεί από όλους το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο. Όπως εκτιμά, «είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε νέα παλλαϊκή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα κλιμακώνοντας τους κοινούς μας αγώνες. Προτείνουμε ενδεικτικά η ημέρα της νέας παλλαϊκής κινητοποίησης να προσδιοριστεί για τις 9 ή 10 Μαρτίου 2016».

ΑΔΕΔΥ: Πρόταση για προσθήκη τροπολογία στο άρθρο 40 του ν/σ για την αξιολόγηση

ipallilos-ksanthies-grafei

Με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προτείνει την παρακάτω προσθήκη τροπολογία στο άρθρο 40 του ν/σ «Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης»(με υπογράμμιση η προσθήκη):

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο στις 9 Μάρτη – 48ωρη όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό

gsee-porta-sima
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό στις 9 Μαρτίου και 48ωρη γενική απεργία όταν και αν, όπως λέει, η κυβέρνηση καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και ζητεί εκ νέου την άμεση απόσυρση του ηθικά μη βιώσιμου και απαράδεκτου ασφαλιστικού σχεδίου.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Στα 67, από 65, το όριο ηλικίας για την αυτοδίκαιη απόλυση (τροπολογία)


Στα 67 (από τα 65) αυξάνεται το όριο ηλικίας για την αυτοδίκαιη απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, με υπουργική τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                
ΣΤΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                     
  
                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μια συνδικαλιστική διεκδίκηση του Σωματείου μας  που αφορούσε, την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ειδικότητας, που εργάζονται κατά πλήρες ωράριο στους χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), σε σταθμούς μεταφόρτωσης, στην ανακύκλωση και σε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, δικαιώθηκε.

META-ΟΤΑ: Για το ωράριο λειτουργιας των παιδικών σταθμών των ΟΤΑ























Άμεση εφαρμογή του 6ωρου στους Παιδικούς Σταθμούς

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την άρνηση πολλών δημοτικών αρχών για την άμεση εφαρμογή του 6ώρου στο παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α, το ΜΕΤΑ ΟΤΑ θέλει να δηλώσει τα εξής:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ζούμε χωρίς να υπάρχουμε...

Γιώργος Κακουλίδης    Ριζοσπάστης
Από τη στιγμή που δεν κοιτάξαμε κατά πρόσωπο την καθημερινότητά μας, ζούμε μια παρακμή την οποία προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε με αυτοσχεδιαστικά τεχνάσματα. Η αγυρτεία των νεοφιλελεύθερων κύκλων προσώρας κερδίζει. Πρόκειται, φυσικά, για παράνοια που καλλιεργήθηκε στην Ευρώπη και τώρα χτυπά και την... πόρτα μας.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

(Το τέλος της μόνιμης και σταθερής εργασίας και η ιδιωτικοποίηση του Δημοσίου Τομέα μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ και λοιπών λεβέντηδων ως... αριστερή πολιτική! Ιδού, η νεοφιλελεύθερη κακουργία στα εργασιακά με Συριζαίικο μανδύα)! Αλ. Χαρίτσης: Πριμοδοτήσεις σε επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για χαριτσης
Πριμοδότηση με επιπλέον 10% επιχορήγηση εκείνων των επιχειρηματικών σχεδίων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

ΧΥΤΑ Φυλής: Παραβιάσεις στη νομοθεσία – Τι λέει το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος


Σοβαρά κενά στη φύλαξη του ΧΥΤΑ Φυλής, με ομάδες τσιγγάνων να θέτουν εαυτούς σε κίνδυνο για να συλλέξουν μέταλλα διαπιστώνουν (και) οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με τον ΕΣΔΝΑ να δηλώνει αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν επίσης την πλημμελή διαχείριση των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ, αλλά και την παράνομη «αποθήκευση» τέφρας από τον αποτεφρωτήρα ιατρικών αποβλήτων. Ο ΕΣΔΝΑ υποστηρίζει ότι η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής θα συμμορφωθεί προσωρινά με διάφορες εργολαβίες, ενώ επαναλαμβάνει ότι ο ορίζοντας για το οριστικό του κλείσιμο παραμένει το 2020.

(Χωρίς τα πρέποντα κριτικά σχόλια)! Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας



-Για τι;
-Με ποιους;
-Πώς; 

Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένας νέος, μετωπικός πολιτικός φορέας, με ένα καινούργιο σχέδιο αντίστασης και ανατροπής της εγκατεστημένης μνημονιακής τάξης, για τη σωτηρία του λαού και της χώρας μας, η οποία διανύει ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας της. 

«Υποπτη» ρύθμιση για τις καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων



Στην αποβολή των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων από το σύστημα της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων προχωρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Συστήματα εγγύησης καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. 

Σε δίκη ο Μπαλασόπουλος για τα επεισόδια στην ΚΕΔΕ το 2011 – Ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Για μεθαύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, επαναπροσδιορίστηκε η δίκη κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλοςβρίσκεται κατηγορούμενος ως «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος» των επεισοδίων που έγιναν στην ΚΕΔΕ, την 13η Οκτωβρίου 2011, σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη.
«Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο ίδιος ως πρώην επικεφαλής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «βαθύ σύστημα» που ενοχλείται».

Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων πρότεινε η κυβέρνηση στους θεσμούς

Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων πρότεινε η κυβέρνηση στους θεσμούς

Περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στα μερίσματα και μειωμένο ανώτατο πλαφόν συντάξεων περιλαμβάνει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ξήλωναν προστατευτικές μπάρες της εθνικής οδού για να τις πουλήσουν

Ξήλωναν προστατευτικές μπάρες της εθνικής οδού για να τις πουλήσουν
Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν δύο άνδρες που «ξήλωσαν» τις προστατευτικές μπάρες από εθνική οδό στην Κρήτη προκειμένου να τις… πουλήσουν για σίδερα χωρίς καν να τους απασχολεί το πόσο σημαντική είναι η παρουσία των συγκεκριμένων αντικειμένων σε εθνική αρτηρία για την προστασία των οδηγών σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος.

Παράνομες οι περικοπές στα χρόνια των μνημονίων

Παράνομες οι περικοπές στα χρόνια των μνημονίων
Μία απόφαση-σταθμό που αφορά στις περικοπές μισθών και συντάξεων που έγιναν τα χρόνια του μνημονίου, είναι πιθανό να ανατρέψει το σημερινό δημοσιονομικό και οικονομικό τοπίο, αλλά και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η απόφαση αφορά στις προσφυγές πολιτών και κοινωνικών φορέων κατά του μνημονίου και των περικοπών που εντάχθηκαν στα προγράμματα διάσωσης, όπως για παράδειγμα στις απολαβές των ιατρών του ΕΣΥ.

Σοκαριστικές καταγγελίες για την εταιρία του σεκιουριτά του ΗΣΑΠ: 'Μας απειλούσαν ότι θα έχουμε την τύχη της Κούνεβα'


"Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα". Η φράση του υπαλλήλου σεκιούριτι στον σταθμό του ΗΣΑΠ Κηφισιάς προς τον μετανάστη από τη Σενεγάλη έγινε viral την περασμένη εβδομάδα.
AdTech Ad

Ο σεκιουριτάς προσπάθησε να διώξει τον αλλοδαπό επιβάτη, με το πρόσχημα ότι η αποσκευή του δεν χωρούσε στο σχεδόν άδειο βαγόνι. Τελικά δεν τα κατάφερε χάρη στη σθεναρή αντίσταση του ίδιου του Σενεγαλέζου αλλά και μιας συνεπιβάτιδας του που τράβηξε και το βίντεο, καταγγέλλοντας τη ρατσιστική συμπεριφορά του υπαλλήλου.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Πες το με ποίηση (137ο): «Ομίχλη»…

-«Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη.
Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως.»
(Γ. Ρίτσος)


-«Χάθηκε η ομίχλη, διαλύθηκαν τα σύννεφα κι η ομορφιά και η ασχήμια μας κοιτούν κατάματα….»
(William Shakespeare)


-«…Πώς μου λέει το νερό
πως το όνειρο έσβησε για πάντα!
Είναι τ’ όνειρο απέραντο;
Η ομίχλη το κρατάει
κι η ομίχλη δεν είν’ άλλο
παρά η κούραση μόνο του χιονιού….»
(Φ. Γκ. Λόρκα)

-Βύρων Λεοντάρης, «Η ομίχλη του μεσημεριού»
III
(απόσπασμα)
«Δε βγαίνει πουθενά από δω.
Άλλο να μείνω δεν μπορώ, όχι δεν μπορώ να γίνω τοίχος

Δημόσιο: Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι ΙΔΑΧ – Ποια είναι τα σχέδια Βερναρδάκη

Σε μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δημοσίου πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το επόμενο διάστημα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης πρόκειται στην ουσία να επαναφέρει στο επικείμενο νομοσχέδιο για την κινητικότητα τηνπερσινή διάταξη του Γιώργου Κατρούγκαλου, η οποία ωστόσο δεν είχε ψηφισθεί τότε από τη Βουλή.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΤΡΑ: “ΌΡΓΙΑ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ!

(Πέμ. 18/2/16 – 09:50)           
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Αντιγράφουμε (από το «patrinaki.blogspot.gr») και συνυπογράφουμε:  
«Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής.

Η αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον υπό σοβιετική κατοχή καθώς ο δολοφόνος της επιχειρηματικότητας (και εκλεγμένος με το ΚΚΕ) δήμαρχος Κώστας Πελετίδης συνεχίζει ακάθεκτος.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΟΥΤΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

(Τρ. 16/2/16 – 21:30)
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: ΕΩΣ 50% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ – ΕΩΣ 23% ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ – ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΩΣ 70%!!!
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ*
Ο εκτροχιασμός την κυβέρνησης - με την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρησή του στο νεοφιλελευθερισμό - δεν σώζεται, ούτε με απειλές εξόδου από το ευρώ, ούτε με το ψέμα, που το έκανε επιστήμη. 

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ…


(Δευτ. 151/2/16 – 22:55)
Η ΝΕΟΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Ο ευρωατλαντικός κόσμος ετοιμάζεται να εισέλθει σε μια νέα, ακόμη πιοοξυμένη περίοδο κρίσης. Το 2007, το παγκόσμιο χρέος ήταν 200% του ΑΕΠ, σήμερα έχει φτάσει το 250%. Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν χάσει φέτος10 τρισ. δολάρια, λόγω της έντονης μεταβλητότητας στο πετρέλαιο. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χάσει το 25% της αξίας τους.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

(Όλο και πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα. Οι νεονεοφιλελελέδες Συριζοοικολιγοπράσινοι εισηγητές στην ελλ. κοινωνία των ΚΟΙΝΣΕΠ, μπορούν να θριαμβολογούν. Μόνιμη και σταθερή εργασία, ποτέ)! Ξεκινά η συνεργασία ΟΑΕΔ με ιδιώτες και ΚΟΙΝΣΕΠ για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων (τροπολογία)



Τη δυνατότητα σε ανέργους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με την ειδικότητά τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που συμπεριλαμβάνεται στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την τροπολογία:

Ηλίθιοι Συριζαίοι και πορδοδημοσιολογούντες, αγροτικός κόσμος δεν είναι μόνο...



... οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον πρωτογενή τομέα, αλλά και όλοι όσοι κατοικούν στις αγροτικές, ημιαστικές και περιφερειακές περιοχές...
Κι άλλοι... όπως αυτοί που διατηρούν σπίτι στο χωριό...
Κι άλλοι... όπως αυτοί που...  τρίτης γενιάς εσωτερικοί μετανάστες συνεχίζουν να δηλώνουν ως τόπο καταγωγής τους   τον τόπο καταγωγής του παππού τους!

(Κατοχικές δυνάμεις, ΜΜΕ διαπλεκόμενων και ΣΥΡΙΖΑ ηρωποιούν στα μάτια του αγροτικού κόσμου τη ΧΑ)! Πρωτοπαλίκαρο του Μπούκουρα έσπασε το περιπολικό

Πρώην χρυσαυγίτης, νυν οργισμένος αγρότης. Ο Παναγιώτης Πλασσαράς από την Κορινθία, με το χαρακτηριστικό του κούρεμα, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος.
<p>Ο Παναγιώτης Πλασσαράς ήταν ένας από τους «αγρότες» που διέλυσαν το περιπολικό στο Χαϊδάρι Φωτογραφια: BAΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ</p>
 Ο Παναγιώτης Πλασσαράς ήταν ένας από τους «αγρότες» που διέλυσαν το περιπολικό στο Χαϊδάρι Φωτογραφια: BAΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Το ρεπορτάζ από τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στο Χαϊδάρι, τον αποτυπώνει αρχικά να «εξεγείρεται» για το μπλόκο της αστυνομίας και στη συνέχεια να σπάει με ακόμη δύο άτομα το περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο. Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι ο Π. Πλασσαράς ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πρωτοπαλίκαρο του Στάθη Μπούκουρα. Οταν ο τελευταίος αποχώρησε, ο «άνθρωπός» του ακολούθησε την ίδια πορεία.

Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων: Παραδίδουμε τα «κλειδιά» της δημόσιας περιουσίας

kokkina-daneia-55
Ξένος θα είναι ο πρόεδρος του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο θα απορροφήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά». Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον επικεφαλής του νέου Ταμείου θα τον επιλέξουν οι δανειστές, και όχι η ελληνική κυβέρνηση.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ ξανακτύπησε...



... μα εγώ... στην πρώτη κίνηση του Ζήνωνα του Ελεάτη!


Ξυλοδαρμός εργαζομένου ΑμεΑ στο Δήμο Περιστερίου – Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, συζήτησε την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου σύμφωνα με την οποία μέλος του Δ.Σ. επιτέθηκε και ξυλοκόπησε συνάδελφο Α.Μ.Ε.Α.
«Προφανώς ο τρόπος αυτός συγκαταλέγεται στις μεθόδους πειθούς του κατά τα άλλα «αιρετού εκπροσώπου» των εργαζομένων», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καταγγέλοντας με κατηγορηματικό τρόπο το επεισόδιο «που σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν είναι το πρώτο».

(Αντικοινωνική η πολιτική του Μώραλη)! Δήμος Πειραιά: Τα ακριβότερα τέλη καθαριότητας και φωτισμού



Τα ακριβότερα τέλη σε όλη την Ελλάδα, «χωρίς η εικόνα της πόλης να είναι ανάλογη της επιβάρυνσης των πολιτών», πληρώνουν οι δημότες του Πειραιά. Αυτή την επισήμανση κάνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λιμάνι της Αγωνίας».

(ΣΥΡΙΖΑ με μηδενικό σοσιαλισμό και πάρα πολλή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα)! Δημόσιο: Πώς η κυβέρνηση καταργεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας – Στο «στόχαστρο» και τα ΒΑΕ




Περικοπές στην καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, φέρνει το νέο μισθολόγιο. Μέσω διάταξης του νομοσχεδίου, αλλά και της ερμηνευτικής εγκυκλίου, επέρχεται περικοπή του επιδόματος σε όλες τις περιπτώσεις θεσμοθετημένων αδειών, εκτός της κανονικής άδειας και της βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας έως 6 ημέρες κατ΄ έτος.

(Συριζαίικη κοινωνική γενοκτονία! Όλο το αίμα του λαού στους διεθνείς τοκογλύφους)! Στους προϋπολογισμούς των Δήμων οι δαπάνες λειτουργίας της Υγείας – Σφοδρή επίθεση ΚΕΔΕ σε κυβέρνηση (τροπολογία)

Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ προκάλεσε τροπολογία της κυβέρνησης στην οποία προβλέπεται να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των δήμων για την κάλυψη κάθε είδους δαπανών των δημόσιων δομών Υγείας.
Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιου  του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις».

(Συριζοοικολιγοπράσινα εργασιακά... ήθη)! Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Διοικητική και Γραμματειακή Υποστήριξη


11 Φεβ 2016 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ανάθεση του έργου «Διοικητική και Γραμματειακή Υποστήριξη του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης» σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού.

Νέο Μισθολόγιο: Ποιες μειώσεις φέρνει σε νυχτερινά και κυριακάτικες αργίες



Μειώσεις για ένα μεγάλο τμήμα εργαζομένων προβλέπει το νέο μισθολόγιο. Συγκεκριμένα, μειώσεις εφαρμόζονται στην αποζημίωση των νυχτερινών και των Κυριακών-Αργιών.
Οι μειώσεις ξεπερνούν το 20%, επιφέροντας έτσι σημαντική μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων. Δεν είναι λίγα τα συνδικάτα που ασκούν έντονη κριτική για αυτήν την εξέλιξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ανταμείβει» την αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων που κρατούν όρθιο τον δημόσιο τομέα, χτυπώντας το πιο βεβαρημένο τμήμα τους: Τη βάρδια και το κυκλικό ωράριο.

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας… αρκεί να μην τραυματιστείς – Το εργατικό ατύχημα που αποκάλυψε την περικοπή



Ενός εργατικού ατυχήματος… οικονομική τιμωρία έπεται. Η Κατερίνα Χρυσούλα είναι μόνιμη υπάλληλος και εργάζεται στον Δήμο Λαρισαίων, στην αποκομιδή απορριμμάτων.
Την Παρασκευή το πρωί, η ρόδα του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε, «χτύπησε» σε λακκούβα χωματόδρομου. Η ίδια βρισκόταν στον βατήρα στο πίσω μέρος του οχήματος. Τινάχτηκε, παρά τη σχεδόν μηδενική ταχύτητα του απορριμματοφόρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα δυο της πόδια.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πρεσβεία ΗΠΑ: Έλληνες μεγιστάνες έχουν ζημιογόνα ΜΜΕ για να ασκούν επιρροή





15:01 | 11 Φεβ. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:43 | 11 Φεβ. 2016
Πάνος Παναγιώτου
Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται ένας «πόλεμος» μεταξύ τηλεοπτικών καναλιών και της κυβέρνησης με πρωταγωνιστή τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίο άλλοτε με έμμεσο και άλλοτε με άμεσο τρόπο υποστηρίζει τη θέση ότι τα μεγάλα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια αποτελούν εστίες διαφθοράς, ζημιογόνες για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, συμπληρώνοντας πως λειτουργούν χωρίς άδειες αλλά και ότι ο αριθμός τους είναι δυσανάλογος του πληθυσμού της Ελλάδας με αποτέλεσμα η διαφημιστική πίτα να μην είναι αρκετή για όλα και έτσι να καταγράφουν ζημίες οι οποίες τελικά και επιβαρύνουν τις ελληνικές τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο.

Μια παρέκβαση. Διαπλοκή και Διαφθορά. Όχι, κύριε! Οι τραπεζίτες δεν είναι μέρος της Διαπλοκής!


Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016


Ναι, έχουν εκφάνσεις Διαπλοκής! Ναι, συμμετέχουν ενεργά στη "τοπική" δομημένη πραγματικότητα του οργανικού δίπολου Διαπλοκή - Διαφθορά!
Όμως: Τον κύριο Διαπλεκόμενο - τον κάθε Διαπλεκόμενο - δεν τον επέβαλλαν οι έξω!
Αντίθετα, τη σωτηρία των τραπεζών την επέβαλλε η Τρόικα!
Αυτό δεν είναι καθοριστική διαφορά;
Το διεθνοποιημένο κεφάλαιο προστατεύει την "ιερότητα" των μηχανισμών επιβολής του και όχι τα αντιθεσμικά παίγνια των Διαπλεκομένων.

Κάλεσμα ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μπλόκο των Αθηνών, Παρασκευή 12/2

pireas egazomenoi asfalistiko
Με την παρακάτω ανακοίνωση της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν δυναμικά στο Πανελλαδικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016 στις 5:00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλήδιεκδικώντας «να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου - ΕΚΤΡΩΜΑ - για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού, 12-13/2




Το ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για: α) Απόσυρση της πρότασης της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. β) Απόσυρση του ΤΕΕ από το διάλογο πάνω σε αυτό το πλαίσιο της κυβερνητικής πρότασης. γ) Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Και καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν:

Αττικό Μετρό: 18 εκατ. ευρώ για την ενοικίαση 51 εξειδικευμένων μηχανικών

ergazom-metro-thessalonikis
Η πλήρης επανεκκίνηση του μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την δημοπράτηση της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας δεν είναι οι δυσκολότερες ασκήσεις που έχει να επιλύσει ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης και η διοίκηση της Αττικό Μετρό. Ο νέος πρόεδρος και πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γιάννης Μυλόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος που την περασμένη Δευτέρα βγήκαν «μπαρουτοκαπνισμένοι» από την αίθουσα της Επιτροπής ΔΕΚΟ της βουλής, εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε ο διορισμός τους, πολύ σύντομα θα χρειαστεί να πάρουν θέση για την πρόσληψη του τεχνικού συμβούλου στο μετρό.

Δευτέρα 15/2: Συνεδρίαση ομοσπονδιών Δημοσίου και Σωματείων Αττικής για το ασφαλιστικό

adedi-asfalistika-kato
Σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των διοικητικών συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αττικής συγκαλεί τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη, στη μία το μεσημέρι, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η σύσκεψη θα γίνει στο «Amalia Hotel» (λεωφ. Βασιλίσσης, Αμαλίας 10).